ADEVARUL UNUI MARE FILOZOF
In plina criza economica,politicienii nostri iata ca au aruncat tarisoara noastra,cu a ei destul de fragila democratie,si intr-o mare criza politica.Urmaresc de cateva saptamani canalele tv si vad cum fiecare dintre politicieni inteleg si traduc Constitutia dupa bunul lor plac.Si atunci imi vin in minte vorbele adevarate ale lui PLATON,un mare filozof grec:
"Cei care sunt prea destepti pentru a face politica sunt pedepsiti prin faptul ca sunt condusi de prosti."
Si-acum vin eu cu o intrebare: Pana cand? Pana cand vor mai accepta acei cativa politicieni de marca,ce vor intr-adevar sa faca ceva bun ptr.tara asta,sa fie condusi de prosti? Pana cand vom mai inghite noi toate mizeriile si minciunile lor?
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Raspunsuri
eu_logoped spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mireluta39 In plina criza economica,politicienii nostri iata ca au aruncat tarisoara noastra,cu a ei destul de fragila democratie,si intr-o mare criza politica.Urmaresc de cateva saptamani canalele tv si vad cum fiecare dintre politicieni inteleg si traduc Constitutia dupa bunul lor plac.Si atunci imi vin in minte vorbele adevarate ale lui PLATON,un mare filozof grec: "Cei care sunt prea destepti pentru a face politica sunt pedepsiti prin faptul ca sunt condusi de prosti." Si-acum vin eu cu o intrebare: Pana cand? Pana cand vor mai accepta acei cativa politicieni de marca,ce vor intr-adevar sa faca ceva bun ptr.tara asta,sa fie condusi de prosti? Pana cand vom mai inghite noi toate mizeriile si minciunile lor? www.blogulluiaurel45.blogspot.com |
sunt impotriva violentei dar cu politicienii astia parca mi se urca sangele atat de rau la cap ca imi vine sa ies in strada si sa ulru la ei, sa i sperii, sa ii fac sa inteleaga ca noi nu ii mai vrem, CA VREM SA SE OPREASCA DIN FURAT!!!!, ca vrem sa avem ce le pune pe masa copiilor nostri si ca vrem sa le asiguram un viitor !!!!
Laura25 spune:
Pe acest presedinte si pe acesti parlamentari, cine i-a ales sa fie acolo, prin vot uninominal?
(e o intrebare retorica ....)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
eu_logoped spune:
citat din mesajul lui Laura25 Pe acest presedinte si pe acesti parlamentari, cine i-a ales sa fie acolo, prin vot uninominal? (e o intrebare retorica ....) www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Filmulete cu shtrumphi Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
light spune:
citat din mesajul lui mireluta39 Si-acum vin eu cu o intrebare: Pana cand? Pana cand vor mai accepta acei cativa politicieni de marca,ce vor intr-adevar sa faca ceva bun ptr.tara asta,sa fie condusi de prosti? Pana cand vom mai inghite noi toate mizeriile si minciunile lor?www.blogulluiaurel45.blogspot.com |
my deviantArt Gallery
carla28 spune:
citat din mesajul lui mireluta39 Pana cand vor mai accepta acei cativa politicieni de marca,ce vor intr-adevar sa faca ceva bun ptr.tara asta,sa fie condusi de prosti? Pana cand vom mai inghite noi toate mizeriile si minciunile lor? www.blogulluiaurel45.blogspot.com |
Care politicieni de marca?
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
capcaunul spune:
citat din mesajul lui mireluta39 Si atunci imi vin in minte vorbele adevarate ale lui PLATON,un mare filozof grec: |
Tot Platon ne sugereaza ca cel mai bun presedinte ar fi Liiceanu.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui mireluta39 "Cei care sunt prea destepti pentru a face politica sunt pedepsiti prin faptul ca sunt condusi de prosti." |
Mirela, din care carte este citatul asta?
Pentru ca mi s-a aprins beculetul de deja-vu, mi-am recitit notitele si am gasit asta:
"Cea mai mare pedeapsa e sa fii condus de un om rau daca tu insuti nu vrei sa carmu'iesti." [Republica, I, traducere Dumitru Vanghelis]
(aceeasi fraza in traducerea lui Benjamin Jowett este: "The worst part of the punishment is that he who refuses to rule is liable to be ruled by one who is worse than himself.")
capcaunul spune:
Si pentru ca citatul dat de tine este diferit de cel stiut de mine, avand o nuanta care contravine scrierilor lui Platon, am sapat acum pe net si, spre surprinderea mea, am descoperit ca aceasta fraza a aparut din neant acum cativa ani numai (in engleza), fiindu-i atribuita ad-hoc lui Platon de vreun blogger sau forumist si preluat apoi de alti bloggeri, site-uri de colectii amatoricesti de citate, forumisti si chiar jurnalisti. Ba chiar, altii ii atribuie lui Aristotel, tot nefondat, aceeasi fraza. Evident, nimeni, nicaieri, nu mentioneaza unde a scris sau a spus Platon sau Aristotel asa ceva!
Fraza care circula pe net este "Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber". Ea a fost preluata si tradusa de bloggerii si forumistii nostri fara sa-i verifice autenticitatea.
In concluzie, Platon spune in realitate cu totul si cu totul altceva. Si anume, ca cei care nu vor sa faca politica vor primi ca pedeapsa niste conducatori rai (citatul exact l-am dat in postul anterior).
eu_logoped spune:
citat din mesajul lui capcaunul Si pentru ca citatul dat de tine este diferit de cel stiut de mine, avand o nuanta care contravine scrierilor lui Platon, am sapat acum pe net si, spre surprinderea mea, am descoperit ca aceasta fraza a aparut din neant acum cativa ani numai (in engleza), fiindu-i atribuita ad-hoc lui Platon de vreun blogger sau forumist si preluat apoi de alti bloggeri, site-uri de colectii amatoricesti de citate, forumisti si chiar jurnalisti. Ba chiar, altii ii atribuie lui Aristotel, tot nefondat, aceeasi fraza. Evident, nimeni, nicaieri, nu mentioneaza unde a scris sau a spus Platon sau Aristotel asa ceva! Fraza care circula pe net este "Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber". Ea a fost preluata si tradusa de bloggerii si forumistii nostri fara sa-i verifice autenticitatea. In concluzie, Platon spune in realitate cu totul si cu totul altceva. Si anume, ca cei care nu vor sa faca politica vor primi ca pedeapsa niste conducatori rai (citatul exact l-am dat in postul anterior). |
acum, cu noua lumina asupra citatului...
capcaunul spune:
Pai da, Andreea, cata lume nu se ascune in spatele acestui fals citat, argumentandu-si intr-un mod asemanator absenteismul de la vot!
Eu de ani de zile tot repet pe forum ca absenteismul este cea mai mare prostie. Cine nu este multumit de clasa politica este invitat sa intre in politica si sa faca ceva pentru a schimba lucrurile. Curaj! Judecand dupa absenteismul de 70% de la ultimele alegeri, putina initiativa din partea nemultumitilor i-ar putea aduce in parlament direct in postura de a forma idealul guvern majoritar cu care ar putea nu numai sa-si promoveze legile visate dar si sa schimbe constitutia cum doresc reformand astfel din temelii tara, economia, justitia, etc (70% > 2/3).