Nu pot sa cred...finalul
Raspunsuri - Pagina 11
n/a spune:
Si crezi, tu lala, ca o sa aprecieze? Poate o sa aprecieze, dar EU CRED ca o sa faca din asta un avantaj sa iti mai provoace scandal si sa-ti mai faca mizerie. Asa ca fi pregatita pentru ambele variante sis a nu pui la suflet daca se intampla ceva rau. Gandeste-te ca atunci cand o sa vina in vizita nu o sa se poata abtine sa nu-ti mai tranteasca cate o perla care sa te dea peste cap.
De un anumit sfant mi-am sunat nasa. De cununie si botez a fica-mii. Din senin, nasi-mea mi-a spus ca tre sa o sun chiar daca m-am despartit de sotul meu, ca tot nasa mea ramane..... M-am facut ca nu am auzit. Apoi m-a intrebat de ce nu vreau sa las fata la gradi si de ce nu ii las pe soacra-mea si pe sotul meu sa o vada.
Ia'uzi!!!!!!! Asa ma barfesc "rudele". I-am explicat femeii ca usa mea e deschisa oricui si ca fata a fost la gradi in vizita si la soacra-mea si la tara ca am dus-o personal. A mai avut ceva de subliniat ca de ce nu las fata sa doarma la ei peste noapte si sa o las chiar cateva zile. Si i-am explicat ca locul copilului e langa mama, ca tre sa stie de o singura casa si ac si asa e data peste cap si ca are nevoie de o stabilitate si ca in general, din alte exemple am vazut cum copii scapa din mana parintilor prin santaj gen daca nu le faci pe plac te ameninta ca pleaca la cealalta familie. Ea trebuie sa stie ca familia ei e langa mine si nu inteleg de unde interesul asta asa acut din partea familiei sotului, ca pe sot nu-l arde buza atat de tare ca a fost invitat si nu ne-a onorat cu prezenta decat de sarbatori, adica atunci cand are chef si nu mi se pare normal ca fata nue o papusa la care sa vii numai cand ai chef e normal sa se stabileasca un program sa se obisnuiasca si copilul cu el si sa i se acopere si nevoia ei de a-si vedea tatal.
Si i-am mai spus nasi-mii ca eu nu am sunat-o pe ea pentru aceste lucruri care deja sunt discutate cu cine trebuie, ci am sunat-o pentru a-i ura la multi ani.
Pot numai sa-mi inchipui ce ma canta familia lui si pe la mai cate persoane..... asa ca nu era mai frumos sa le interzic categoric sa mai avem legaturi de vre-un fel, ca tot imi aud vorbe!!!???? Da si io ca tine.... sa le arat ca sunt om si sa ii reprezint interesul copilului de-a pastra legatura cu familia ei, chiar daca nu mai e si familia mea. Dar cateodata tare as vrea sa fiu mai egoista.
LaLa_20 spune:
Noideea...
Marti i-am sunat,e vineri si nu au venit...vad cat o iubesc si ce dor le este de ea...
Da taicasu cred ca o iubeste mult,si-a tatuat numele ei in chineza...dar eu stiu ca a facut lucrul asta numai pt ca asa a facut si idolul lui: Eminem...si ca acum se considera smecher,si mai ales pt ca stia ca tatuajul asta vroiam eu sa il fac,numai ca eu il v-oi face ca pura dovada de iubire si pentru sufletul meu...mi-am promis tatuajul cu numele ei inca de cand era in butica...
Ps:un lucru bun,s-ar putea ca de luna viitoare sa am cu cine sa o las pe Bia,sa merg sa imi caut de munca,desi nu stiu ce v-oi gasi pe criza asta...dar eu as fi fericita sa simt ca fac ceva penru copilul meu...
alinuk spune:
Dragi prieteni,
in primul rand va doresc tot binele din lume pentru inceput de an 2010 si pentru alti multi ani de aici incolo - voua si tuturor celor care va sunt dragi
sunt o mamica cu doi copilashi sanatosi...stelutza de 2007 si licurici de 2009 si am venit printre voi sa va lansez o invitatie...de ce nu!?.. o provocare
iat-o
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147487
va rog sa va rupeti cateva minutele din timpul vostru si sa reflectati putin / stim toate cat de dureros este ca cineva apropiat sa fie intr-un impas de sanatate (vezi solidaritatea pt Davidutzul nostru bolnavior de la licurici), haideti sa sprijinim un demers facut pentru niste copilashi!
va rog si pe voi din suflet sa va ganditi si poate gasiti o modalitate de sprijin
poate stiti la vreo firma ceva unde nu au virat impozitele...se pot directiona pana in 0.3% din cifra de afaceri sau 20%din imp datorat catre cazuri umanitare in loc de virat la stat
sau poate aveti vreun prieten care sa fie de acord sa completeze declaratia 230 pt aces scop (cei 2% din imp pe 2009 care daca nu e directionat concret catre un ONG/Asociatie Umanitara se duce la bugetul statului oricum....)
sau orice alta idee de sprijin e binevenita
s'auzim de bine,
Doamne Ajuta!
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
n/a spune:
lala, cu iti mai e? Sper ca sunteti bine amandoua. Cand e urmatoarea infatisare? te-au mai stressat exul&CO.?
LaLa_20 spune:
Noideaa...
Deja am inceput sa caut de munca...sunt happy...chiar daca e greu de gasit ceva eu incerc si nu ma las.
Pe langa facultate m-am gandit sa ma mai inscriu si la o postliceala si la un curs de limbi straine,sa vad can si cum reusec sa o fac si cum o sa le impac pe toate.
Iubita mea e bine,doar ca e cu bunica la Bucuresti,a plecat de 2 zile si deja nu mai pot de dorul ei.
Parintii lui inca nu au sunat sa o vada si nici nu cred ca or sa o faca prea curand,da la cum vad ca ii intereseaza nu stiu daca o sa mai fiu eu de acord sa o vada.Ce e vreo lege care sa ma oblige sa ii las pe bunici sa o vada?Oricum nu merita sa fie numiti bunici.
Ex mai insista pe mess sa o vada,dar nu am de gand sa-l las,nu e om si nu am de ce.Acum se roaga de mine sa-i dau copie dupa certificatu de casatorie sa poata sa depuna actele de somaj,dar nu o sa-i dau nimic cum nici el nu mi-a dat alocatia copilului de 4 luni de zile(8 milioane in total),de acuma v-a lua 40 ron da nici pe astia nu mi da si nici ocordu sa trec alocatia pe numele meu nu vrea sa-l dea.Legea asta e tampita si pana la finalizarea divortului nu am ce sa fac.Dar oare o sa il oblige la urma sa-mi dea banii si din urma?...stie cineva...
ioanamatei spune:
nu am citit tot topicul, nu am retinut daca sunteti in divort sau nu ati fost casatoriti si veti face numai proces de incredintare copil. ideea e ca atunci cand i se va stabili tatalui pensia alimentara, o sa il oblige sa plateasca banii pe pensie din momentul declarat de voi ca a parasit domiciliul, adica de cand copilul este in grija ta.deci pensia o va plati din momentul despartirii in fapt. banii de pe alocatie, daca au intrat pe cardul lui nu cred ca oo mai vezi.doar ca de acum incolo tre sa ceri ca virarea banilor sa se faca intr-un cont al tau, te duci cu decizia de divort si schimbi numarul de cont in care se vor vira banii.
n/a spune:
vrei sa zici ca pensia alimentara se plateste retroactiv din momentul introducerii actiunii de divort, nu? nu al despartirii in fapt.
Io de exemplu am parasit caminul conjugal din mai 2009 si am introdus actiunea in octombrie 2009 si ma indoiesc ca imi va fi dator cu pensia alimentara incepand cu luna mai. Din octombrie mai merge.
Da chiar, daca refuza sa-mi plateasca ce datoreaza copilului retroactiv, ce pot sa fac? Cum il fac sa isi execute obligatia. Parca daca refuza sa plateasca 3 luni il pot decadea din drepturile parintesti, dar nu stiu ce tre sa fac sa il oblig daca nu vrea sa plateasca voluntar. Si cum dovedesc ca nu si-a respectat obligatia de plata?
Si eu si lala suntem cam tot in aceleasi oala!!!! de asta mi-am permis sa intreb, sa ma lamuresc.
LaLa_20 spune:
Mai astept poate primesc si alte raspunsuri.Mie asa imi spusesera doamnele care au facut ancheta sociala,ca va fi obligat sa-mi dea si alocatia din urma.La interogatoriu a fost intrebat daca decand am plecat incaseaza alocatia si postnatalul(el era in postnatal) si daca le cheltuieste in interes personal si a recunoscut.
Sincer eu nu stau in loc nici de alocatie nici de pensie alimentara,dar cand il vad ca nu contribue cu nimic dar drepturile si le cere...as vrea banii macar sa ii strang intr-un cont si sigur i-ar prinde bine Biancai mai tarziu.Chiar sunt curioasa cu alocatia...
pogonici1977 spune:
fetelor din punct de vedere juridic pensia alimentara a unui copil minor poate fi obtinuta numai de la data ramanerii hotararii definitive si irevocabile a hotarari..pe viitor si nu retroactiv....daca doriti sa se admita din urma trebuie dovedit cu probe si inscriusri in fata instantei ca minorul a fost in grija dvs si nu ati beneficiat de alocatia copilului ..astai legea nai ce sa faci
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti