Scoala 79 sector 4 si alte scoli de sector4

Scoala 79 sector 4 si alte scoli de sector4 | Autor: Carmena

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am vrut sa scriu la subiectul cu topul scolilor, dar personal ma intereseaza o comparatie pertitenta (nu neaparat numai ca numar de copii premianti) intre scoala 79-sector4, de altfel cea mai vestita intre scoli si alte scoli din sector.

Mai concret, eu stau pe Nitu Vasile, in sectorul 4, deci la o oarecare distanta de aceasta scoala. La anu', Stefan va incepe scoala si evident ca am emotii inca de pe acum. Personal, mai usor mi-ar fi sa il inscriu la scoala 96 care imi este cel mai aproape ca si distanta. Practic, sunt dispusa sa fac sacrificiul de a-l duce la o scoala situata si mai departe, cu toate incovenientele legate de transport, ce ar decurge din aceasta decizie, dar as vrea sa ma ajutati putin, in special mamicile care au copiii la scoala 79(pentru ca aceasta scoala as viza-o in special).

As vrea daca se poate sa imi spuneti:
- fiind o scoala asa vestita in sector, si eu neavand locuita in apropierea ei, este posibil sa il inscriu asa doar pe baza dorintei mele?(evident, cu atentia cuvenita in Romania, ca aici traim, ne place ori nu, si suntem nevoiti sa ne adaptam)
- este deja tarziu sa optez pentru inscrierea la scoala 79?
- fiind asa vestita, in dobadirea rezultatelor la scoala, conteaza si atentiile pe care le imparti la persoanele avizate sau doar calitatea copiilor? Ma gandesc ca poate sunt copii de bani gata, sau de vedete, care sunt incurajati mai mult decat copiii obisnuiti... Pentru ca sincer, as oferi personal atentii sa il inscriu la o scoala buna, dar sa faca carte pe banii mei din clasa 1, nu sunt dispusa, as vrea sa invete si mai ales sa fie incurajat sa invete de catre invatatori/profesori. Si sa prinda drag de carte, cum fiecare dintre noi ne dorim...

Daca nu as reusi sa il inscriu la scoala 79, aveti idee de scoala 96 cum este cotata in sectorul 4?

Daca nu, in zona Nitu Vasile - Big Berceni - Metalurgiei mai cunoasteti scoli considerate bune din punct de vedere al invataturii si nu al relatiilor ?

Va multumesc mult.

Pupici,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Astept si eu raspuns, din toamna vom fi scolari :)

Eu nu m-am interesat deocamdata la nici o scoala, mai aproape de casa mi-ar fi scoala 97 (Piata Norilor).

Am o colega care are fata la 79, deja in clasa a 8-a (dar nu a fost de la inceput acolo). Din ce povesteste ea... profesorii par OK... si totusi se fac meditatii la greu.... si sant multi copiii in clasa cu situatii materiale foarte bune, cu fitze... dar cred ca asa este peste tot.

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu te-as sfatui,inainte de a-l inscrie cine stie la ce distanta de casa,sa faci un experiment(ca sa vezi cine face mai multe "sacrificii":tu sau copilul):procedeaza intr-o zi ca si cum ar fi in clasa intai.Adica scoala copilul la ora potrivita pentru a ajunge cu el la 8 fara 5 unde vrei tu,pregateste copilul de plecare,da-i sa manance ceva si apoi vezi cum se comporta seara dupa ce parcurgeti distanta in sens invers spre casa(la o ora la fel de aglomerata).Daca mai nimeresti si ceva ploaie,e si mai bine.Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mussette spune:

Carmena, cred ca Loryi are dreptate. Noi suntem clasa I la 79, la distanta de o staie de tramvai (dar dimineata il duc eu cu masina)si dimineata este o aglomeratie infernala, nu stiu cum sa-l urnesc mai repede. Incerc sa-l scol cat pot de tarziu dar trebuie sa si manance, pana se imbraca.....incearca sa te gandesti bine la toate astea

mult succes
mussettte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Lory,Musette sa stiti ca aveti dreptate, in dimineata asta am parcurs in 45 min distanta de la mine pana la Budapesta si chiar ma gandeam, daca eram cu Stefan in masina, cat m-ar fi barait la cap, cand ajungem, iar bonus, evident, am fi intarziat la scoala.

Probabil ca am sa incerc pentru clasele 1-4 varianta cu scoala cea mai aproape de casa, pentru confortul tuturor, si apoi vom mai vedea din clasa a 5 a cum ne mai descurcam.

Despre fitze, la scoala 96 de langa mine, nu cred ca sunt asa multe, dar nici profesori f bine pregatiti, cel putin asa am auzit de prin vecini...

In rest sa auzim numai de bine. Voi urmari cu interes subiectul cu scolareii de la anu'...

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

aproape de tine ai scoala Marin Sorescu (f.buna!) si scoala 190.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Gratiela imi spui te rog care este scoala Marin Sorescu? Si 190 pe unde este situata?
Multam fain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

Buna!

si eu caut scoala pentru fetita mea ce mare ..tot in sectorul 4.
noi suntem interesati de scoala 98"Avram Iancu"- aceasta este foarte aproape de casa(cam 5 minute de mers pe jos), scoala 194- Marin Sorescu- situata langa sectia 15 de Politie- trebuie sa mergem 2 statii cu autobuzul si scoala 190 "Marcela Penes" situata vis-a-vis de complexul comercial Piata Sudului-pentru noi 3 statii cu autobuzul.
habar nu am pt. care sa optez.
despre 190 si 194 am citit numai de bine..am aflat ca sunt scoli foarte bune..despre 98 stie cineva ceva? cunoasteti o doamna invatatoare ce are acum clasa aIVa? multumesc!

o zi buna!

Gianina, mami de Simona Andreea (24.07.2003) si Adelina Elena (15.11.2007)

Mergi la inceput

ti-a raspuns Gianina la Marin Sorescu se face lb germana daca esti interesata. Ozi a mea este lesinata dupa germana (face in particular de 3 ani) dar a tinut sa invete si franceza asa ca a ramas la 190.

Mergi la inceput

acum am vazut ca 96 e scoala de pe Rezonantei...au semiinternat daca esti interesata. Poti lasa copilul in I-IV acolo daca e aproape de casa (desi 190 e la capatul str. Secuilor, deci la 5 minute de mers) si decizi daca-l muti in clasa a V-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

ti-a raspuns Gianina la Marin Sorescu se face lb germana daca esti interesata. Ozi a mea este lesinata dupa germana (face in particular de 3 ani) dar a tinut sa invete si franceza asa ca a ramas la 190.

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Gratiela, despre 98 stii ceva???
Multumesc si o zi frumoasa!

Gianina, mami de Simona Andreea (24.07.2003) si Adelina Elena (15.11.2007)

Mergi la inceput