9-10 ani, cate ore de lectii pe zi?

9-10 ani, cate ore de lectii pe zi? | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

Am ajuns in clasa a IV-a si am inceput, deja sa am probleme cu matematica, imi da dureri de cap si la propriu si la figurat.
La propriu ca parintii nu stiu cum sa ma invete matematica, n-au metoda si sunt si de treaba in sensul ca recunosc
Si tot la propriu ca nu reusesc sa-mi termin temele in clasa (raman la scoala cu program prelungit), ca atare vin de la scoala la ora 4 si mai am trei-patru probleme de rezolvat impreuna cu mami si ultima cea mai grea cu tati, care apare dupa 7-8 seara.
Mai am si de invatat ca nah de acuma am geografie, istorie, stiinte, civica samd, asa e sistemul de invatamant si cica e bun, asa zic babacii.
Ce ma invatati sa fac, cum sa-mi gestionez timpul sa-mi fie si mie mai bine?
Daca stau bine sa ma gandesc stau la 10 ani cu nasu-n carte cat un adult, o fi bine?
Copii vostrii cum fac, mai au timp sa se joace?

uneori gandesc prea mult....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Eu ma intreb ce faci la scoala... cu orar prelungit, daca vii cu temele nefacute.Oricum pentru a doua zi nu cred ca ai toate disciplinele care le enumeri.In general, la geografie sau istorie, ar trebui sa iti ajunga 30 minute pentru studiu. Fa-ti o agenda si noteaza-ti cat timp ai alocat pregatirii pentru fiecare disciplina pentru a doua zi.Apoi totalizeaza si vezi cat timp ti-a luat studiul. Daca ai depasit trei ore de pregatire s-ar putea sa fii un pic mai lent sau distrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Uite, fiul meu e tot in clasa a patra si tot la program prelungit dar isi face temele acolo si are de invatat acasa doar pentru geografie, istorie etc care in orar figureaza doar cate o ora pe saptamana. Se mai pregateste tot acasa pentru matematica distractiva.
Acum ori aveti fff multe teme si nu reusiti sa le rezolvati la programul prelungit ori iti sta capul in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La scoala de la 8 la 16???? Mi se pare extrem de lung programul. Eu am copilul inca in cls I deci nu ne comparam ca volum de teme. Totusi programul nostru este: scoala 8-12. Venit acasa, schimbat, mancat iesit in parc sau jucat in casa daca e urat pana la 14.30. Mancat iar. Apoi teme de la 15.00. Acum temele dureaza cam jumatate de ora dar si daca ar dura 2-3 ore tot le-am termina la 18.00. Apoi iarasi program de voie - parc sau joaca in casa, niste desene, o carte de povesti, ceva de facut gen desenat, ceramica ... Activitatile extra sunt vineri, sambata, duminica.
In concluzie - poate ar fi oportun ca in loc de after school pana la 16.00 sa fie cineva care sa-l ia de scoala, sa se odihneasca copilul un pic, sa manance de pranz si apoi sa faca temele cu el incepand cu ora 15, de exemplu? Sau poate o bunica pentru perioada 12-15 si "cineva cu care sa faca temele" incepand cu ora 15? Ma gandesc la un student de ex. Care ar putea veni la 15 ar supraveghea temele pe care le stie copilul, ar explica unde apar dificultati ...
Oricum la "after" nu e o invatatoare? Nu le explica ceea ce nu stiu??? De ce sunt temele nefacute cand vine de la after? E ceva in neregula cu afterul .. daca nu exista alta solutie ... poate macar schimbati afterul ..

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

E adevarat ca fetita mea este mai mica dar programul ei este astfel: scoala 8:45 - 11:45 apoi 13:45 - 16:45; pauza de masa 2 ore la pranz (poate manca acasa sau la scoala); lectii acasa la varsta ei max 15 min seara. Si miercurea e zi libera.
Are 6 ani jumate si e in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Va multumumesc frumos pentru raspunsuri. Acu subiectul e destul de serios, in sensul ca ma preocupa munca cu lectiile care le tot lungim pe toata ziua.
Eu, ca mama vin la 16.30 si uneori mi se pare mult,adult fiind sunt obosita si fara chef.
E drept ca in Bucuresti veneam totdeauna dupa 19 deci, stiu si ce inseamna sa nu evzi soarele decat in week-end.
Ma preocupa situatia lui, ca vine acasa cu temele nefacute, in conditiile in dcare ramane la scoala sa le faca sima gandeam daca e bine sau nu sa fie ajutat sa le termine acolo ca doar d'aia ramane. Nu sa i se spuna mura-n gura, ca e tot in dezavantajul lui, dar macar ajutati.
Vine acasa cu vreo patru tipuri de probleme, nu e vorba ca nu stiu sa le fac, dar ii explic asa cum ma pricep si-mi zice "dna nu ne-a zis asa, dna ne-a aratat altfel...", deci clar e chestie de metoda, pe care eu n-o am, ca daca o aveam ma faceam invatatoare.
Stam pina tarziu ca sa le rezolvam cum zice metoda si sa le si inteleaga, se face seara tarziua si ne trezim ca mai avem si de invatat la altceva.Si uite asa sta copilul 8 ore la scoala si inca vreo 3 acasa, in total 11 ore la nici 10 ani, asta ma revolta!
Duce un copil de 10 ani 11 ore de studiu pe zi, ?
Am vorbit si cu dna inavatatoare si n-am gasit o solutie cum sa procedam.
Stiu ca nici el nu e un geniu, are orientari spre design, creatie, orice dar nu matematica.

Sorana, asta e hiba ca nu vine cu ele rezolvate la after, desi ar trebui din motivul de mai sus dar si ca afterul e platit.
Multumesc frumos!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

si totusi, cine sta cu ei la after? nu-s familiarizata cu sistemul, dar imi imaginez ca trebuie sa fie acolo un cadru didactic - probabil nu invatatoarea lor de la clasa. cunosti acea persoana? (sau acele persoane, ca nici asta nu stiu, daca-i una sau sunt mai multe).

copilul spune cand nu stie rezolva o problema? (desi, daca iau la propriu ceea ce scrii, ca vine de fiecare data cu 3-4 probleme pe care nu le stie rezolva, mi se pare enorm - cate probleme are la o lectie si pe cate dintre ele le stie rezolva?)

o alta intrebare ar fi - cate teme isi face el la afterschool? nu cumva sta doar cu ochii-n caiet, si alege varianta mult mai simpla sa-l ajute mama, in loc sa se straduiasca sa gandeasca el?

in alta ordine de idei, referitor la primul post - nu parintii sunt cei care trebuie sa-i invete pe copii matematica. asta-i rolul invatatoarei, ea are pregatirea necesara, nu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

La after raman chiar cu dna invatatoare,dar fii-mio vine tot cu lectiile nefacute sau cu una facuta cu rosu si asta in repetate randuri.Am vorbit cu ea si mi-a spus sa deschid caietul motivand ca a facut genul ala de probleme in clasa, dar fii-mio nu le-a inteles. Aici intervine nedumerirea si nestiinta mea (recunosc n-am metoda pedagogica) eu trebuie sa-i explic copilului lectiile neintelese la scoala?
Vreau sa ma intelegeti corect, nu vreau sa acuz pe nimeni, nici pe doamna,nici sistemul, pe nimeni, numai ca nu stiu ce solutie sa adopt?
Copilul vine dupa 8 ore de scoala cu lectiile neintelese si nefacute, urmanad ca cele restante plus ce mai are de invatat sa le faca dupa ora 16.30 pina seara uneori lungindu-ne pina la ora 22 (cu masa de seara cu tot). Intrebare: e normal ritmul asta de lucru pentru un copil de 10 ani neimpliniti?
Voi ce ati face in locul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Si baiatul meu este tot in clasa a IV-a. Spre deosebire de al tau, al meu nu merge la after school.

Referitor la lectii....si noi intampinam ceva probleme. Pana anul trecut a avut o bona, care il supraveghea atunci cand isi facea temele si il ajuta cand si cand....Din pacate, uneori ii mai si soptea lectiile, ii mai dicta compuneri (seara imi dadeam imediat seama ca nu sunt facute de el, ii rupeam foaia si o luam de la capat)...programul bonei depindea de cat de repede isi facea el temele, asa ca prefera sa-i dea ajutor . Oricum seara de seara il supravegheam, ma uitam pe caiete sa vad ce si cum le-a predat doamna si, de fiecare data, incercam sa-i explic unde observam ca nu a inteles.

Anul asta, numai avem bona si am stabilit o "procedura de facut lectii". Adica, pana vin eu citeste ce a facut in clasa, daca ii este clar scrie temele direct pe caiet (daca nu e atent sau scrie foarte urat, rupem foaia....mi-e mila uneori de el, dar e prea superficial si sper sa-si revina cu timpul)si dc are nelamuriri le face pe un maculator si le discutam seara (eu ajung in jur de 6). In week-end l-am convins sa-si faca temele si sa citeasca la celelalte materii (la care are doar o ora pe saptamana): istorie, civica, geografie, stiinte. S-a convins si el ca ii este mai bine asa. Nu e usor, as prefera sa nu fie nevoie sa pierd atata timp cu lectiile (mai ales ca mai am si o fetita mai mica, plus treburile casei)...dar nici nu-mi vine sa nu ma implic, mai ales ca el este intr-o clasa foarte buna si observ ca face progrese vizibile.

Parerea mea, ca in cazul vostru e o problema legata de after-school. Si de la baiatul meu din clasa sunt cativa copii la after-school, dar din cate am discutat cu parintii ei nu au probleme cu lectiile (sau cel putin nu seara de seara). Copiii vin cu lectiile facute de la after-school. Cred ca ar trebui sa vorbesti acolo....pana la urma asta e si unul dintre "atractiile" acestui tip de program: lectii facute sub supravegherea unui cadru didactic.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Giulia sincer ... as schimba afterul pe unul "adevarat". Inteleg ca tu vii la 16.30 acasa, copilul sta cu doamna de cand termina orele pana vii tu (in clasa?). Nu stiu cat platesti la after dar poate ca exista un after school adevarat in zona la acelasi pret. Cu masina care sa-l ia de la scoala la terminarea orelor si de unde sa-l iei tu la 17.00. Poate ca invatatoarea de la after va explica astfel incat copilul sa pricepa, spre deosebire de invatatoarea de la scoala ...
O alta solutie ar fi o "bona". In "" pentru ca nu ar fi o bona in adevaratul sens ci o persoana cu care sa faca lectiile.
Si sistemul Anei mi se pare ok - face ce stie singur, restul dupa ce vine mama acasa.
Una peste alta sistemul tau actual nu pare ok. Nu numai pentru ca e foarte obositor ci si pentru ca lasa impresia ca sunt chestii pe care copilul nu le intelege. Daca va avea lacune de acum gandeste-te cum va face fata peste 2-3-4 ani.
Din pacate daca nu intelege la scoala cineva trebuie sa-i explice. Nu mi se pare normal sa ramana cu lucrurile neintelese. Cineva esti tu, o alta invatatoare (la after) sau o alta pesoana (meditator) acasa. Daca nu intelege ce ii explica doamna la scoala nu este neaparat vina lui. Poate ca ar intelege daca i-ar explica altcineva.
Eu am tras dintr-o situatie similara pe vremea mea. In generala aveam o profa de fizica de la care n-am priceput absolut nimic. Cumva aveam note mari (cred ca datorita memoriei bune) asa incat parintii nu s-au prins ca eu sunt paralela cu fizica. In liceu colegii mei aveau bazele, eu eram zero barat. Si n-a fost deloc usor sa ajung la nivelul colegilor mei (in 2 ani ...).

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

giulia71- ceilalti copilasi cum se descurca?te intreb pentru ca zici ca afterul e facut cu aceeasi invatatoare. E tarziu sa schimbi clasa ori scoala daca problema de predare e a invatoarei?

Mergi la inceput