educatoare la domiciliu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Denisa, in incercarea de a nu porni de la inceput cu idei preconcepute, sfatul meu ar fi sa incerci si varianta gradi. Aceasta are si avantaje, si dezavantaje, tot asa cum are si solutia la care te gandesti tu.

Pentru inceput, nu toti copiii care merg la gradi sunt tristi, indoctrinati de activitati statice, traumatizati, obligati sa faca ceea ce nu isi doresc. Ba dimpotriva, in cazul nostru jocurile si activitatile pe care le fac la gradi i-au oferit (uneori) mai multa libertate de manifestare decat cele de acasa. Noi, parintii, am incercat sa invatam din mers, sa ne completam cu ceea ce se intampla la gradi. De exemplu, li se vorbeste despre toamna (evident, cu exemple vizuale, etc). Noi in fiecare toamna, mergem in parc sa ne jucam cu frunze, sa culegem castane, sa vedem cu ochii nostri ce se intampla in natura. Si aici cred ca este cheia; nu te poti astepta de la nici o instituite sa te inlocuiasca in rolul de parinte, indrumator al propriului copil.

Pe de alta parte, riscul de imbolnavire este mare; factorii sunt multiplii: copii inca bolnaviori pe care parintii ii aduc la gradi (in detrimentul lor si al celor din jurul lor), poluarea (care intretine simptomele pe perioade foarte lungi), si alte asemenea. Eu personal am auzit de 2 abordari: una care zicea, dat fiind cele mentioante mai sus, sa nu ducem copilul la gradi pana la 4 ani, alta care incuraja ducerea copiilor in colectivitate, pt a face in forma mai usoara boli pe care altfel le-ar avea la varste mai mari, in forma mai grave. Cu siguranta adevarul este undeva la mijloc.

Din experienta noastra (care am inceput gradi la 1 an si 10 luni), parerea mea este ca, daca poti sta cu copilul, este de preferat sa amani inceperea gradinitei pana la varsta de 3 - 3 1/2 ani. Pana atunci, si bebe mic se apropie de un an. Pana atunci, nu cred ca ai nevoie de ajutor dedicat pt cresterea lui, ci poate mai degraba de cineva care sa te ajute la treburile casnice. Dupa aceasta varsta eu as cocheta insa cu ideea de gradi, la noi a fost de un real folos din toate punctele de vedere.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamov

Buna,
Cu ajutorul Domnului voi naste in aprilie al doilea copil si ma gandeam ca pe primul sa nu-l dau la gradinita pana la 4 ani, el avand acum 2...prin urmare , mi-a venit ideea de a-i asigura pe zi 4 ore de .....ceea ce ar primi la gradinita la aceasta varsta.
Stiti, cunoasteti pe cineva care a aplicat aceasta metoda la domiciliu si daca este multumita?multumesc
eu am tinut pe fetita mea cea mare acasa pana la 5 ani jumatate, adica toamna asta si am facut cu ea homeschooling, urmarind programa de gradinita, dar si fantezia proprie.Pe langa asta am dus-o la balet de la 4 ani.Intre timp am nascut si a doua fetita si nu au fost probleme, m-am descurcat bine cu amandoua.
Anul asta am gasit o gradinita care sa ma multumeasca, si la care Ilinca merge cu mare placere. Chiar daca nu a fost de la 3 ani „in colectivitate” Ilinca este extrem de sociabila si comunicativa, se adapteaza usor la situatii noi, nu am probleme cu ea.mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:


mgabi,

Anii au trecut ,societatea a evoluat ,s-a schimbat pentru unii in bine pentru altii in rau.
Nu vom mai vedea copii jucand patratica sau elasticul in fata blocului fiindca asa este acum in secolul 21.

Copii pe care i-ai vazut tristi si incruntati probabil sunt copii crescuti de bone ,copiii de mame care merg la birou cand nici macar nu s-a uscat buricul lui bebe,fiindca as-i societatea in care traim azi a evoluat.

Copilul de la Mc Donalds mi s-a parut mai mult decat normal(aici te contrazici in idei) ,de ce sa nu zburde,sa cante ,sa tipe ? sincer ,chiar nu sunt tampenii ,este un comportament normal a uniu copil caruia ii este frica de mama lui si atat, da, azi vrem copii sa ne faca pe plac zilnic ,ei trebuie sa se asorteze cu geanta noastra d&g cand iesim cu ei in societatea inalt daca pot sa o numesc asa.


Citat:
citat din mesajul lui mgabi

Buna.

Am cunoscut multe cazuri de copii multi scolarizati de gradi si scoala si muuuuulte activitati extra si care nu au avut parte de joaca si nazbatii asa cum faceam noi in copilarie. Cand ii vezi sunt tristi, incruntati, nu au in capsor decat jocuri pe calculator, lectii si multe restrictii din partea parintilor.
Acum cateva zile am sarbatorit ziua celui mare la McDonald's si am observat comportamentul unui copil: cat a durat petrecerea a facut toate tampeniile, de la tipat, cantat, dansat, exagerari la mancare, in schimb la sfarsit brusc a aparut "mami" si soc schimbare radicala, copilul devine "mielusel" si pleaca "fericit" acasa.
Cred ca am luat-o pe

si nastere usoara



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Mie mi se pare o idee buna, dar cam greu realizabila, in sensul ca e greu de gasit educatoare care sa-i vina de dimineata. Poate gasesti totusi una tinerica, daca nu exemplul Irinei mi se pare foarte bun.
Si acum din experienta personala :
Elena are 3 ani si am incercat gradinita in toamna asta. A mers 3 zile, zile de cosmar. Am asistat si eu intr-o zi, adica am stat cam o ora sa vad cum e la gradi si sincer nu am stiut cum sa-mi iau copilul mai repede si sa plec acasa. Si asta la o gradi de stat laudata, drept ca despre educatoarea asta se spune ca e "severa, dar buna". Ei nu conteaza, ideea e ca o mai tin acasa, are o doamna cu care sta si pe care o iubeste foarte tare. Si mie imi place de doamna asta, o invata multe, stie chiar si engleza. Abia astept sa intru in concediu prenatal si apoi CIC si voi aplica atat cat voi putea varianta Irinei. Parerea mea e ca in primii ani de viata copiii au mai multa nevoie de mama, de dragoste, atentie decat de colectivitate. Atat cat se socializeaza in parc sau locuri de joaca e suficient.

Mihaela15+ si Elena Maria (9 aug 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

eu obisnuiam sa fiu printre primele care sa iti spuna: nu-l duce la gradinita:) intre timp, am inceput sa gandesc altfel...ofcors, pe baza experientei proprii cu junioara

deci: la 2 ani jumatate e un picut cam mic pentru gradinita, insa nu vad nici rolul unei educatoare acasa; poate o bona care sa te ajute cu el?

pe la 3-3ani jumate cred eu ca e momentul optim sa incerci varianta cu gradi, sa vezi "ce parere are", cat de mult ii place, etc..

Bia mea a inceput gradi la 3 ani fara 2 luni si NU era 100%pregatita; insa acum in toamna, la 3 ani jumatate, merge cu cea mai mare placere

gradinita pentru noi este o experienta mai mult decat OK, toate lucrurile pe care le fac acolo mie (la 26 de ani:)) mi se par geniale, la multe din ele nu m-as fi gandit niciodata...

daca totusi preferi varianta de homeschooling: ! asta nu inseamna "invatat acasa", asta inseamna un grup cu aceleasi interese, asta inseamna umblat mult, vazut multe chestii--si nu stat acasa numai cu mama si cu baby brother-- cel putin, asa vad eu homeschooling-ul. Oricat de multe resurse ai avea tu ca mama, la un moment dat ele nu vor mai fi de ajuns..si trebuie sa mai variezi, sa aduci chestii din exterior ..


Socializarea: asta iar depinde de copil; Bia era destul de reticenta in a cunoaste si a se juca []cu copii necunoscuti inainte de gradi. CU adultii era f OK, fara jene sau alte probleme. Avea insa cercul ei de copii ( ai prietenilor mei) insa nu reuseam sa ne vedem atat de des pe cat mi-ar fi placut..

Acum ii este mult mai usor sa isi faca prieteni, are preferinte, observa copii mai nervosi sau agresivi cu care nu doreste sa se joace, a inceput sa ia atitudine atunci cand cineva o deranjeaza -- mai nou daca o impinge un copil la locul de joaca al scolii ii spue "sa-ti fie rusine, nu e bine sa impingi":)) Insa ia contact in fiecare zi cu feluri diferite de oameni, de copii, iar universul ei e mult mai mare acum decat mum&dad.


Imunizarea: primele 3 luni (a inceput in IANUARIE) au fost crunte. Muci, tuse, otite...de toate. Ei ii treceau repede, eu am mucit si am tusit un semestru intreg. Acum o luam de la capat. Pe ea o tine raceala 2 zile (de obicei in weekend:)), pe mine 2 saptamani....


Concluzia: la 2 ani jum, educatoare acasa numai pentru el- nu mi se pare o alegere potrivita.
Homeschooling-- why not, insa nu numai acasa cu mama -- vazut alti copii care fac homeschooling, umblat mult prin tot felul de locuri...


Sunt incoerenta? F bine:)) de 4 zile am o durere crunta de masea, falca, ureche si aseara am gasit rezerva de calmante/antialgice deci sunt high:))



www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput