Parinti ocupati, soacra bolnava, sotie distanta

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sub_papuc spune:

CorinaDani, eu am insistat intr-adevar sa avem copil. A durat un an si jumatate pana s-a intamplat asta. In continuare il consider un miracol pentru mine. Cand s-a nascut am stat toate noptile in maternitate cu fruntea lipita de geamul acvariului, nu ma mai saturam sa-l privesc. De fapt in perioada aia, eu am fost cel care a facut criza de lauzie, sotia fiind mai barbata decat mine...

Soacra-mea e moarta dupa asta micu, il iubeste nespus. L-a educat frumos si il invata in fiecare zi cate ceva. Are deja un dictionar imens de cuvinte si intelege tot ce vorbim. Am inceput sa o dam pe engleza ca sa nu inteleaga si "dushmanu' de clasa"

De fapt, pe asta si mizez, ca o sa-i treaca soacrei, ca o sa o mai duca asa cateva luni pana la urmatorul scandal monstru si tot asa, pana la gradi... Nu o vreau in casa mea dar este un compromis pe care inclin sa il accept, pentru copil si sotie.

Sotia nu vede un nou job ca pe o rampa de lansare si asa si este: nu ar putea sa-i ofere o pozitie mai sus decat acum, asta stiu sigur. O mai deranjeaza si ca aceasta noua pozitie ar fi de fapt, sub mine... Cu toate ca cu siguranta ar avea mai multa expunere si de ce sa n-o recunosc, s-ar impaca si ea cu sheful mare (!). Nu v-am spus pana acum, dar ultima oara cand i-am dat cu flit sefului, a aflat (si acesta e adevarul) ca e din cauza sotiei. Cica ar fi spus aspectul asta inclusiv in board la toata lumea... Uneori in 2006 obisnuia sa ma tachineze: "Si? Te-a lasat nevasta in deplasare?..."

Da, recunosc ca sunt sub papuc, lucru care sper sa nu ma deranjeze vreodata atata timp cat am si eu viata normala. Adineauri mi-a cerut parola de yahoo, o modificasem. I-am dat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui sub_papuc

Inca ceva. Deus, nu o fac pentru bani, ei sunt cea mai mica problema acum. Personal stiu ca o sa trag mult mai din greu pentru ei si o sa sacrific mult mai multe. Stii, eu am un indicator la care tin mult: raportul dintre ore muncite + stres si banii castigati. Pana acum aveam unul excelent, chiar daca nu castigam la fel ca alte cunostinte ;)

In conditiile curente, banii nu ar face decat sa accelereze mutarea in casa noua. Credite nu avem, nu ne preseaza nimic sa ne mutam, doar eventual nesimtirea celor din bloc...

Stii de ce o fac mai mult? Pentru recunoastere profesionala, pentru perspectivele de dupa acest job, pentru siguranta locului de munca, pentru faptul ca aceasta oportunitate s-a ivit abia dupa 5 ani la acelasi loc de munca si de ce sa nu repet, pentru ca nu am de ales! E ca si cum mi-as semna demisia. But look at the bright side, as avea o gramada de timp sa stau acasa cu asta micu. Si sa-mi scoata socrela ochii ca eu nu aduc bani si nevasta aduce...

sa-ti spun ceva din propria mea experienta: cu cat ele te simt mai slab si ca le lasi sa spuna ce vor cu atata te vor chinui mai mult nu respecta mai mult! cum adica inchizi usa si lasi soacra sa spuna orice? de aceea o fac fiindca pot, fiindca le permiti! Ce ar fi daca ai intra in bucatarie si le-ai spune la amandoua ca din acest moment la tine in casa numai permiti asa ceva si ca socrela acasa la ea sau unde vrea si sotia sa te respecte ca barbat nu sa te trateze ca pe o carpa!
Vrei recunostere profesionala? foarte bine, toata stima...in primul rand tu trebuie sa te recunosti pe tine, sa ai incredere in tine si ar fi frumos sa simti si acasa ca nevasta de admira si te sustine. Dar ea acuma deja nu te mai respecta fiindca le-ai permis sa te calce in picioare.
Ai grija de tine, nu te mai lasa calcat in picioare, nu vorbi urat ci ferm cand le comunici ca cine mai spune jigniri si barfe in casa sa plece invartindu-se!!!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

"cand incep certurile incepe sa cante, sa ne arate cate chestii misto stie el sa faca, sa epateze la modul general vorbind".

Azi dimineata la micul dejun il "trageam de urechi" pe sot ca vine prea tarziu acasa si nu le mai vede pe fete decat in weekend, fata mea are 3 ani si a inceput sa cante "Alouette" ,sa ne spuna cat de fericita este ca are camera ei barbie,am ramas muti amandoi ,de fapt ai dreptate SB ,este un mod de evitare a situatiei pe moment.La noi rar se intampla sa ne certam de fata cu copiii ,dar azi dimineata nu m-am putut abtine,dat viitoare imi voi tine limba dupa dinti.
MULTUMESC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

cred ca in locul tau as renunta la comunicarea directa cu sotia. lucrurile deja au cam luat-o razna... e clar ca nu reusiti sa vorbiti aceeasi limba.
i-as scrie o scrisoare. si i-as lasa-o s-o citeasca cand ramane singura.
i-as spune ce ma doare, ce ma nelinisteste.
si i-as da de gandit vis-a-vis de ce-si doreste EA ca sotie si MAMA de la viitor, asa cum am mai spus.

tu vrei sa iti fie recunoscute meritele, sa fii cel putin cel mai bun si mai implicat tata si sotz din cati exista...
dar trebuie sa-ti amintesti un lucru: perfect nu prea exista!

ea vrea sa se faca totul asa cum vrea ea, trebuie sa aiba mereu ultimul cuvant, in fond este o femeie capabila, o mama buna, si mai are si 2 facultati!
ca si tine, nici ea nu este perfecta!

SAU incercati exercitiul de mai jos:

TU VREI sa ramai in aceasta casnicie?
atunci afla de la ea ce anume o supara... ce ar dori ea ca tu sa schimbi in felul tau de a fii, de a te comporta, de a reactiona... cere-i sa scrie o lista. si apoi ia lista ei si scrie in dreptul fiecarei cerinte ce crezi ca poti face ca sa o rezolvi.

EA VREA sa continue casnicia voastra?
atunci roag-o ca in schimbul listei ei, sa accepte si ea, la randul ei, lista ta, cu ce te deranjeaza in comportamentul ei. la fel ca si tine, roag-o sa completeze la fiecare cerinta a ta cum crede ca s-ar putea rezolva.

apoi confruntati-le si discutati fiecare punct...
si in final faceti o lista comuna, in 2 exemplare, pe care s-o invatati si s-o aplicati pt ca, in fond, este vorba de VIATA voastra si de VIITORUL vostru, niste examene importante pe care sunt convinsa ca va doriti sa le treceti cu brio!

parerea mea este ca din start ar trebui sa conveniti ca printre aceste probleme nu este cazul sa le mentionati decat pe cele legate de voi 2, eventual de comportamnetul fata de copil, dar TREBUIE sa-i lasati deoparte pe parinti!
pt relatia dintre familia voastra si parinti/ socrii, trebuie intai sa decideti daca familia voastra va mai exista!
apoi, legat de parinti, mi se pare util sa aplicati o regula de genul urmator.
1. fiecare trebuie sa inteleaga ca isi iubeste neconditionat parintii
2. parintii au puncte bune si mai putin bune, indiferent cum ar fi nu ii puteti schimba, deci solutia este sa va adaptati situatiei.
nu avti cum sa-i adaptati pe parinti nevoilor sau pretentiilor voastre, adaptati-va voi la modul lor de a fi!
3. daca sotia vrea ca mama ei sa continue sa stea cu copilul, trebuie sa inteleaga cu tu nu vei mai accepta asta decat daca mama ei/ soacra-ta adica, se va implica EXCLUSIV in cresterea copilului, fara alt amestec in treburile si discutiile voastre.
daca asa ceva nu se poate (eu sunt convinsa de asta, dar pana la urma poti accepta un compromis de genul 3-4 luni, si vezi cum se comporta intre timp...)

Mergi la inceput

In acest moment este o problema acuta: ce fac in cele 2 saptamani de spital? Sa plec de acolo? L-am intrebat si pe shefu direct si a zis ca nu se cade la nivelul asta..

Dar sa-si mute soacra plecarea la spital nu poate, frate. Cu toate ca stiu sigur ca poate sa faca asta. Nu, trebuie sa ma fac eu pentru a nu stiu cata oara de kkt in fata managementului, sa le arat inca o data ca sunt sub papuc si nu eu hotarasc in cariera mea profesionala.

Asadar i-am propus pe mail niste variante:

1. Tipa de la HR, cea care ma va prezenta in partea cealalta, zice ca poate sa intervina la sefii sotiei sa o lase 2 sapt acasa. Si stiu ca poate, are toate mijloacele necesare (asta e o alta poveste);
2. Bona de care va spuneam ca ne-a placut de ea. Sa o luam deja in weekendul asta sa vedem ce ii poate capul si sa stea cu asta micu atunci.

Nup, nici unul din lucrurile de mai sus (3 la numar) nu se poate. Imi este din ce in ce mai clar in minte ca nu avem viitor comun.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Sub_papuc, mama ta e o tipa tare faina!!! (pacat ca nu a stiut sa fie afectuoasa cu tine. Nu a facut-o fiindca nu te iubeste, sa stii :).

Te rog eu mult, niciodata sa nu accepti sa te certi cu ea.
Pentru nimeni!!!
Nici macar pentru sotia ta!!
Fericirea voastra nu ar trebui (deloc nu ar trebui!!) sa depinda de cat de tare ai tu "curaj" sa te certi cu mama ta...

O inteleg pe mama ta.
Inteleg de ce nu vrea sa se implice in viata voastra ajutandu-va cu baietelul: ar face un efort mare si ar primi in schimb numai reprosuri si uitaturi chiorase.
Orice ar face nu ar fi bine si, pana la urma, chiar te-ai certa urat cu ea.
E o femeie inteleapta mama ta. Pacat ca sotia ta nu o apreciaza. Ar avea mult mai multe de invatat decat de la intriganta de maica-sa. Si ar avea si liniste in casa.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Adineauri mi-a cerut parola de yahoo, o modificasem. I-am dat-o.

of of...

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Denizel, pe langa faptul ca sunt 100% de acord cu ce ai scris mai sus, mama mi-a spus aseara ca a descoperit ca are tuberculoza, lucru pe care mi l-a ascuns pana acum... Si adevarul e ca saptamana asta mi s-a parut ca are vocea slabita. Dar deh, nu am voie sa-mi exprim sentimentele sau sa spun ceva bun de ai mei. Sotia este absolut sigura ca ea minte...

welcome to paranoia land, feel free to enjoy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Adineauri mi-a cerut parola de yahoo, o modificasem. I-am dat-o.

of of...

mie asta chiar nu mi se pare o tragedie. si eu stiu parolele sotului si el pe ale mele. mailul meu se deschide automat la el in calculator cind deschide firefox si eu intru regulat la el in mail sa caut diverse acte sau date. Nu vad de ce e nevoie de parole tinute secret, daca nu avem nimic de ascuns unul altuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli71 spune:

Subpapuc, stiu ca nu o sa iti placa ce iti scriu acum...dar sotia ta nu te iubeste. E o femeie puternica, iar tu esti un accesoriu necesar, dar nu vital pentru ea. Eu am mai intalnit un astfel de gen de femei, chiar in familie, femei care se descurca singure si care considera barbatul o simpla jucarie la bunul lor plac. O femeie, care te iubeste si te vrea langa ea, merge pana la capatul lumii dupa tine, iti da libertatea sa faci ce iti doresti, te sustine si iti e alaturi. Am si eu multi ani de casnicie in spate, dar nu am permis niciodata mamei mele sa ii spuna ceva sotului, care nici el nu e perfect, dar se respecta reciproc. Niciodata nu am contorizat ce au facut ai lui sau ai mei, suntem majori si vaccinati, nu au nici un fel de obligatie sa faca ceva pentru noi, daca o fac le multumesc frumos si o iau ca pe un cadou, nu ca pe o obligatie...
Eu mi-am sustinut sotul in cariera, uneorim chiar cu pretul carierei mele si daca ar fi nevoie sa lucreze afara...chiar daca am un copil de crescut si o intreaga gospodarie in spate, si el si-ar dorii sa lucreze acolo, l-as ajuta neconditionat.
Tu esti fara suparare, un barbat slab, iar ele doua, cu care defapt, te-ai insurat la pachet nu te respecta...te considera la cheremul lor. Cred ca sotia ta, mai repede ar suferi daca mamitzica nu ar fi langa ea, decat daca tu ai pleca..pe ea o iubeste, e dependenta de ea. Nu e normal, modul in care te trateaza, e lipsa de iubire si respect. Eu nu spun ca tu esti perfect, ai si tu pacatele tale, chiar si faptul ca ai lasat sa ti se urce in cap e un pacat..., dar nu e firesc sa fi tratat asa. E sigura ca nu ai divorta...ca iti doresti prea mult familia si face talente...impreuna cu soacra...ele sunt sefii....tu sub papuc..sa aduci bani in casa si sa taci.
Deci, sfatul meu, daca vrei sa obtii ceva ...e sa pui piciorul in prag...sa le explici ca esti barbat in casa, ai dreptul la respect din partea lor, fi ferm..mama soacra sa mearga acasa, tu si sotia, sa va respectati si sa iti respecte parintii, ca nu te-au crescut ele...daca nu accepta sa stea fara mami...atunci sa ramana cu mami si retrage-te un timp din peisaj..s-ar putea sa realizeze ce pierde, daca nu realizeaza inseamna ca nu te iubeste si nu ai nimic de piedut.

Mergi la inceput