Aparitia copiilor afecteaza viata de cuplu?

Aparitia copiilor afecteaza viata de cuplu? | Autor: Mindy

Link direct la acest mesaj

Cum se schimba viata partenerilor, viata intima a cuplului dupa aparitia copiiilor?

Ce ati pierdut sau ce ati castigat ca si cuplu sau ce s-a schimbat drastic in viata cuplului dupa aparitia copiilor: mobilitate, viata sexuala, activitati de adulti, oportunitati in cariera (in special pt. mame), flexibilitate, somn, incredere de sine, timp de rasfat in doi, prieteni, sanatate etc.

Cum afecteaza meseria de parinte relatia dintre soti?

eu cred ca nu esista un lucru pe care sa il numim si sa nu se fi schimbat intr-un oarecare fel de cand am devenit parinti.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, nu ma pot abtine, se face studiu de caz si suntem luati drept cobai sau te intereseaza pe tine personal in situatia ca nu ai inca copii sa vezi daca dupa viata ta va ramane sau nu la fel.Daca e a doua varianta ma incumet sa-ti raspund, daca e prima nu mi-ar placea.
Stai linistita exista viata si dupa aparitia copiilor.
Dar daca stai sa te gandesti ca nu vei mai putea lenevi cel putin in weekend pana la 10 in pat alaturi de sot, si ca va trebui sa fii mereu pe pozitie daca ti se cere, atunci nu e cazul sa te gandesti la copii.
Normal ca viata ta va fi schimbata total, nu vei mai fi nici macar ca persoana aceeasi cu cea de acum, dapoi viata ta si tabieturile tale.Dar partea buna e ca vei avea alte tabieturi, vei face o alta organizare a vietii tale si cei mai important vei avea alte teluri pentru care vei vrea sa traiesti.
Deci poate fi mai bine decat acum.Depinde de care parte a paharului vrei sa te situezi.
Daca astepti raspunsuri de genu vai va fi greu, nu vei dormi, nu mai ai timp de tine, nu mai poti iesi cand vrei...atunci ramai asa cum esti ca te vei chinui si tu dar vei chinui un suflet care nu vrea sa-ti faca tie, rau, nu de aia vine pe lume.
Dar daca vrei sfaturi de genul, vei dormi cand doarme copilul cel putin la inceput, iti vei organiza timpul dupa programul lui pentru ca vrei TU asta si nu ca asa trebuie, si vei trai macar ...inca 18 ani de acum incolo dupa reguli stabilite de altii , atunci inhamate cu bucurie la a avea un copil.
Dar atentie , hoatararea o poti lua acum, si nu dupa ce vezi testul in mana cu doua linii.Atunci e cam tarziu...
Sunt curioasa ce raspunsuri vrei sa primesti.Oricare ar fi acestea , alege tu ce vrei , in asa fel incat sa fii tu implinita cu alegerea facuta, si sa nu spui ca nu esti fericita pentru ca nu e ceea ce vrei tu.Mult noroc.

PS: ca o gluma...daca obisnuiesti sa faci striptis in fata sotului tau sau sa umblii goala prin casa pentru placerea acestuia...va trebui sa o amani cel putin pana pleaca copilul de acasa, altfel vei avea surprize

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Roxy, si daca era un studiu de caz ce era? nu inteleg inversunarea.

rolul subiectului nu e sa vorbim despre a ne hotari daca sa facem sau nu copii, sau cum sa ne organizam timpul cu bebelusul in casa, ci sa vorbim despre cum ni s-a schimbat viata de cuplu din momentul in care am devenit parinti, cu bune si rele. Cu tensiuni si emotii, cu bucurii si ingrijorari, cu jocuri dragalase si cantecele de copii ce noi adultii le cantam sub dus dimineata.

Uite exemple de schimbare la mine: am devenit un gardian, dorm si noaptea cu urechile ciulite ca o pisica, prefer de multe ori un somn bun decat o partida de sex, timpul doar cu sotul e foarte redus pt ca tot timpul copilul e in centrul atentiei asa cum probabil e normal sa fie, sotului nu ii mai dau atata atentie si simte asta, uneori nici sa il ascult nu am rabdare pt ca sau ma gandesc la altceva sau in timp ce vorbim suntem intrerupti de copil.

O femeie mi-a spus recent: "toata atentia mea mi-a fost focalizata asupra copiilor iar cand ei au crescut si au plecat de acasa mi-am dat seama cat de mult ma indepartasem de sot, devenisem amandoi niste straini, faceam totul doar pentru copii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Mindy, fara suparare nu cunosc toti membrii de pe DC ca sa stiu ca ai deja copii si nici nu ai specificat asta in mesajul tau.De aici deductia ca vrei sa te hotarasti sa ai sau nu copii.Scuze-le mele ca am inteles altceva decat doreai de fapt.
Si de regula atunci cand devii mama viata ta toata se canalizeaza spre copil, deci e neormal ca atunci cand ei cresc si plaeaca de acasa, sa fii putin descumpanit, sa vezi ca nu mai ai ceva pentru tine, ca nu exista timp si pentru altceva decat foarte putin, si doar pentru cei care-si permit ajutoare care sa ii mai degreveze de sarcini , dar , de aceea exista viata de dupa ce copii cresc, pentru ca sa poti sa faci lucrurile pe care ti le-ai dorit dar le-ai amanat din cauza ca erau copii mici.
In ceea ce priveste inversunarea mea cu privire la sondaje, vine din aceea ca prea multe sunt facute cu scop de amuzament, pe seama celor care raspuns cu bune intentii.
Ma bucur ca nu e cazul de fata.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
O femeie mi-a spus recent: "toata atentia mea mi-a fost focalizata asupra copiilor iar cand ei au crescut si au plecat de acasa mi-am dat seama cat de mult ma indepartasem de sot, devenisem amandoi niste straini, faceam totul doar pentru copii."

Si eu sper sa nu ajung aici.

Citat:
Cum afecteaza meseria de parinte relatia dintre soti?

In primii trei ani relatia a fost afectata spun eu... nu foarte grav odata ce suntem inca impreuna. Eram tot timpul obosita, job, copil mic...
Dupa ce copilul a implinit trei ani lucrurile au inceput sa se imbunatateasca simtitor... sa revenim incet incet la o relatie de cuplu normala.
Poate un rol important a avut faptul ca nu am avut ajutor de nici un fel. Este foarte greu cand nu ai nici o alternativa, cand nu este cineva sa te inlocuiasca macar un weekend...ce vorbesc eu...macar cand iti este rau.

Citat:
Ce ati pierdut sau ce ati castigat ca si cuplu sau ce s-a schimbat drastic in viata cuplului dupa aparitia copiilor: mobilitate, viata sexuala, activitati de adulti, oportunitati in cariera (in special pt. mame), flexibilitate, somn, incredere de sine, timp de rasfat in doi, prieteni, sanatate etc.

Acum cand copilul se apropie vertiginos de 9 ani as putea spune cam asa:
mobilitate - pana la 2 ani jumatate ai copilului, apoi l-am carat cu noi peste tot...la 5 ani mergea in circuit prin tara incat a spus ca "s-a saturat de peisaje si manastiri"
viata sexuala - pana pe la 3 ani a copilului a avut de suferit.. apoi am invatat sa ne furam timp pentru noi , iar acum spune ca a devenit mai buna.
activitati de adulti - asta nu prea stiu ce se vrea...asa cum am spus l-am luat cu noi peste tot.
oportunitati in cariera - ei aici ... am refuzat de doua ori pana acum o avansare in job... am ales flexibilitatea pe care ti-o da un job de subaltern, in favoarea copilului.
flexibilitate - nu a fost influentata.
somn - nu m-a deranjat caci sunt o persoana care nu doarme prea mult... niciodata n-am dormit la pranz... spunea mama ca nu am mai dormit la pranz de la 1 an ... de fel sunt activa, agitata, ma trezesc noaptea, mai dau o tura prin casa .
incredere de sine - a crescut odata cu venirea copilului... o pot face si pe asta.
timp de rasfat in doi - asa cum am spus mai sus, am invatat sa ne furam timp pentru noi... uneori ne incuiem in baie. Copilul s-a invatat si nu ne deranjeaza... nu inca.
prieteni - avem aceeasi prieteni...care au si ei un copil cam de aceeasi varsta.... facem revelioanele impreuna, cu copii cu tot.
sanatate - deocamdata nu avem probleme...dar recunosc ca nu prea am timp sa ma imbolnavesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

nici eu nu cred ca e ceva care sa nu se schimbe de cand devenim parinti, sau prea putine...
e o intrebare atat de vasta al carei raspuns depinde de atat de multi parametrii incat nu se poate generaliza.
raspunsul este da: o afecteaza, evident, in toate ariile descrise de tine si inca in mult mai multe. cum si cat depinde de la familie la familie, de la individ la individ. poate fi in rau sau in bine, pot fi amandoua.
nu stiu ce speri sa aflii...si nu o spun cu rautate...pentru ca ce reusesc sa fac eu ca mama, poate ca x n-ar fi in stare intr-o suta de ani...si invers. nu se poate generaliza nimic. nici macar faptul ca un copil imbogateste viata, si aici va rog sa nu-mi sariti in cap, ca stiu bine despre ce vorbesc, sunt oameni pentru care un copil a echivalat si la propriu si la figurat cu un calvar, fie ca au constientizat sau nu...
important e sa existe dorinta, una mare, concreta, palpabila, de a avea un copil...iar intrebari, daca esti o persoana sincera , vor exista si ianinte, si in timpul sarcinii, si dupa. a face un copil este un salt in orb,in necunoscut, unde fiecare se descurca cum poate urmand un impuls si o dorinta in mica masura constienta, si in mare masura inconstienta, de a fi parinte.
viata bate filmul, si realitatea mea pe a ta. e ca si cum ai incerca sa descrii altcuiva cum este viata ta, ca-i cu copil, ca-i fara, sunt atat de multe de zis ca nu stii de unde s-o apuci.
poate daca vii cu o intrebare mai la obiect, gen cum faceti cu baby sitterul, cum si cat de des faceti sex cu un copil de 3 ani, sau de 18 ani, ca nu-i tot una, etc, poti afla experientele unor mamici, dar care nu stiu daca te vor ajuta la modul concret, fiindca libidoul tau al partenerului, nu au de a face cu al meu sau al altei mamici, si exemplele pot continua la nesfarsit. astea sunt raspunsuri care cel mult se cauta pe moment, in anume momente, cu persoane care trec prin acelasi lucru in acelasi moment...
cred ca mai nimerit ar fi sa vorbim despre ce s-a schimbat si ne nemultumeste, sau ce am fi visat/dorit sa fie altfel, cred ca aici s-ar putea discuta mai la obiect, adica ai putea fi mai aproape de ce iti doresti sa aflii cu adevarat.gen o incurajare ca se poate si mai bine, o confirmare ca este asa si pentru altii nu numai pentru voi, etc. e doar o propunere, dar care cred eu poate duce discutia spre ceva mai productiv

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

privesc in jurul meu la prietenii mei din tinerete,feedback de la ei - "numai facem sex decat foarte rar(odata la luna sau la doua luni), numai iesim nicaieri decat de sarbatori, sunt grasa si nu ma mai suport, sunt vesnic nearanjata si arat ca dracu, ce batran ma simt, ce burta mare am"...dar, toti recunosc ca fara copii numai pot exista si ii iubesc ca ochii din cap.
Problemele si greselile apar in cuplurile unde nu exista munca in echipa,acolo unde multe femei se identifica total doar cu rolul de mama si se uita pe ele. Nu stiu de ce, dar multe femei se simt vinovate daca "rapesc" din timpul copilului pentru ele.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

A deveni parinte e o experienta noua, voluntara, care presupune un pret mare. Dupa aia, e chestie de noroc daca obtii mai mult decat ai platit, daca ai un copil cu care esti compatibil, daca e inclinat spre bine sau spre rau, daca noua fiinta are ceva sa te invete, daca si sotul e compatibil cu copilul si familia se poate mentine.
Si depinde si de cum interpretezi pretul si castigul, desigur, dar cel mai important lucru cred ca e norocul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mie nu mi se pare ca am platit un pret mare devenind parinte, mi se pare ca m-am imbogatit , nu o data, nu de 2 ori ci de 3 ori !
Nu mi se pare ca am renuntat la ceva, poate am schimbat fumurile si superficialitatea tineretii pe profunzimea si implinirea maturitatii prin maternitate.
Nu am facut nici un sacrificiu devenind mama, nu mi se pare ca ma sacrific devenind parinte, cum spunea mai sus o alta mamica, prioritatile s-au schimbat. Radical.

Sint tot eu, ma ingrijesc atit cit pot si cum pot, ( a se citi: cind pot ), cine ma place, ma place asa cum sint

Ca si cuplu am devenit mai uniti , mai inventivi, sintem o adevarata echipa pentru care nimic nu e mai presus decit binele copiilor, atit pentru el cit si pentru mine. Recunosc ca primii ani au fost mai dificili, cind apare copilul intreg micul tau univers de cuplu se rastoarna, pentru noi a fost ca un cutremur, eram ca niste naufragiati in furtuna, habar n-aveam de nimic, am invatat totul incet incet, impreuna. Nu e usor insa cu bunavointa si iubire treci peste tot .

-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda

..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

norocul mai il si facem...daca stam acasa in halat neglijente si kg in plus dupa sarcina, daca nu ne facem program si pentru noi(sport,cosmetica,teatru,film, o carte buna), daca sa stam cu vecina la o barfa sau la o telenovela nu este decat decizie proprie atunci zau ca nu stiu ce sa spun! nu este vorba de noroc sau de sansa este vorba doar de ce anume vrem noi, de cum ne percem noi, de ce ne oferim si oferim celor din jurul nostru.
Cunosc un cuplu,care efectiv dupa copii parca-s dusi cu pluta. Efectiv nu-i mai recunosti. Ea nu seamana deloc cu persoana care a fost acuma 3 ani, este grasa, delasatoare, suparata vesnic, obosita vesnic(era o super women, sexy si super activa)...si are soacra si mama care o ajuta, casa buna si conditii, servici bun si stabil, sot doritor(ea numai vrea sex)...
Chiar asa, am observat la multe femei dupa nastere ca din cauza hormonilor si a noilor preocupari(copil/casa) numai vor sa faca sex ceea ce la cuplurile fara copii, care sunt impreuna de multi ani nu se prea intampla.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Eu iti raspund direct la intrebarea:
Cum afecteaza meseria de parinte relatia dintre soti? RADICAL
Savureaza momentele: de mobilitate, viata sexuala, activitati de adulti, oportunitati in cariera (in special pt. mame), flexibilitate, somn, incredere de sine, timp de rasfat in doi, prieteni, sanatate etc. ca nu te vei mai intalni cu ele.
Vei incepe o alta viata: plans, scutece, biberoane, somn doar cu picatura,... gradi, mofturi, raceli, dureri, ... scoala, lectii,...
Si peste toate astea mofturile si indicatiile pretioase ale buniciloooooor
pe furis si pe apucate, daca vei dormi cu bb, daca nu cumva ajungi la pensie.
cam asa se shimba viata dupa aparitia lui

Gabi mami lui Bianca (29.09.200) si Mihai (18.10.1999)

Mergi la inceput