Defect de sept atrial (optiuni chirurgie)

Defect de sept atrial (optiuni chirurgie) | Autor: xenocid

Link direct la acest mesaj

Salut,

Nepotul meu Gabriel de 3 ani a fost diagnosticat cu defect de sept atrial. Se pare ca operatia este necesara. Prima optiune a parintilor este in acest moment Dr. Iosifescu de la Fundeni.

Daca mai cunoasteti si alti medici sau echipe/clinici care fac operatii de genul acesta le voi transmite imediat familiei si va multumesc deja in numele lor.

Alin

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

La Targu Mures este un mare centru de chirurgie cardiovasculara pediatrica.
Dar avand in vedere ca , totusi este vorba de un defect destul de "simplu"( nu e vorba de bagatelizarea problemei) , cu sanse mari de reusita si prognostic bun , cred ca e ok si la CC Iliescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Multa sanatate si mult curaj parintilor si tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

eu nu m-as duce la tg mures... plus ca nu opereaza din motive de lipsa de fonduri...

Mai repede as merge la Cluj, dr. Cotul sau dr. Chira.

daca situarea defectului si marimea permite, se poate face, in Germania de exemplu, inchiderea defectului septal prin cateterism. nu am acum timp sa scriu ce si cum ,dar revin. deci se poate fara deschiderea sternului, fara operatie pe cord deschis.

delia, nu stiu cat de simplista este o inchidere de ASD, si ce surse sigure ai tu in sustinerea afrimatiei... Un ASD poate sa fie situat prost, poate sa fie prea mare, poate, poate, poate. Plus ca eu am vazut cu ochii mei in G un copil cu VSD inchis (e altceva, o sa zici) in Croatia, deci doar un VSD, da? sa nu bagatelizam... si care facuse o pericardita nasoala, de la ingrijirea post-op din Zagreb... si venise in G sa o opereze, dar nu au mai avut ce sa ii faca, era prea riscant sa o opereze si au trimis-o acasa asa... Emma, 18 luni, Zagreb... nu stiu daca mai traieste... dar ca sa vezi tu ce simpla e inchiderea de septe inter V si A...

deci, xenocid, eu una iti recomand operatia prin cateterism, care nu presupune taierea inimii... plus ca in 3 zile e acasa, etc... acum 1 na costa in jur de 8000 euro, cu absolut tot inclus. daca te intereseaza pot sa iti mai scriu, dar acum chiar trebuie sa fug.

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Va multumim mult pentru raspunsuri.

Lucrurile sint din pacate ceva mai complicate. Defectul are nu mai putin de 10mm, au aparut si modificari pe EKG si o hipertrofie ventriculara dreapta din fericire fara hipertensiunea pulmonara. Din cate au inteles astazi cateterismul este exclus. Dr. Iosifescu de la Fundeni le'a recomandat o operatie "deschisa" cu patch de pericard pentru reconstructia defectului.

Deocamdata parintii sint in cautarea unei a doua opinii.

Alin

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

xeno, natynic este medic cardiolog. trimite-i un pm, poate te ajuta cu un nume, un contact, ceva...incerc si eu sa dau de ea pe mess si sa-i zic sa vb cu tine, ca banuiesc ca nu a vazut subiectul.
sanatate multa baietelului si parintilor multa putere!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Intr-adevar la un defect de marimea asta operatia prin cateterism nu e varianta potrivita.
Nu spun in niciun caz ca e simplu, nu e insa nici pe departe cea mai complicata operatie pe cord deschis, iar daca exista deja hipertrofie ventriculara dreapta, trebuie facuta cat mai degraba. Nu cunosc nume din Cluj, stiu insa ca sunt f buni. Daca nu, pt asta Fundeni si dr Iosifescu sunt o optiune buna.
Si te-as mai sfatui sa cereti si o opinie din afara. www.clinicasangaudenzio.com

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Eu recomand in continuare dr . Chira sau dr. Cotul - Cluj.

Formular nu cred ca se ppate obtine, sau nu stiu ce sa zic... Iar in afara costul unei astfe de operatii se ridica spre 20-25.000 euro...

Da, Naty, nu e complicata interventia pt inchiderea unui ASD, dar e mai riscanta decat o shuntare... S are Rastelli cu Mustard, deci stiu ce zic cu gravitatile, S are o grupa IV ( nu mai stiu daca A sau B) dar inchiderea ASD intra la grupa I... Si poate sa ae faca si fara heart-lung... Dar parerea mea e ca deschiderea cordului, indiferent pt ce, nu poate fi privita ca o bagatelizare...

Xeno, multa sanatate si succes in gasirea clinicii potrivite. Iti las si eu link spre DHZ Munchen -> www.dhm.mhn.de . Am toata increderea in ei.

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Xeno,la fata mea problemele au fost ca si inexistente,insa in Septembrie am fost la control la Cluj,la Dr.Chira Manuel,pe care ti l-a recomandat si kay.
Daca crezi ca te ajuta cu ceva,iti pot trimite pe PM sau pe mail numarul dumnealui de telefon,ca sa puteti discuta cu de amanuntul cu dumnealui.
Este un Om,in primul rand si un chirurg exceptional!

Sa dea Dumnezeu sa fie bine cu nepotelul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

http://www.dhzb.de/departments/pediatrics/

multa sanatate!

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Dragosica are 2 ani.la 1 an l-am operat in Ungaria de urgenta la Centrul Cardiologic Budapesta.,cei de la Cj au gresit amanind operatia,sunt si spagari dupa cite am inteles.Acum suntem bine

www.adevarul.ro/.../cluj-amanat-de-romani-salvat-de-medicii-unguri.html -

Mergi la inceput