ARADENCE DC (131)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adablackcat spune:

Ioi mai fetelor! Io am o problema, si vreau parerea voastra ca sa stiu daca-s exagerata! Cand vad multe greseli gramaticale in exprimarea in scris a unor oameni imi fac o parere proasta despre ei. Oare exagerez sau sunt acceptabile greselile astea? Inseamna oare ca oamenii respectivi n-au educatie suficienta, ca au terminat un liceu slab sau ce? Chiar ma macina treaba asta de ceva vreme... Oare e chiar asa greu sa te prinzi cand se scriu impreuna si cand despartit niste cuvinte simple ca sau, sa sau si mai rau: sa scrii "parearea m-ea este..."

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici drag plecat in cer

Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Ada acum e si mai mare ceata....cu noua scriere.Eu nu ma pot obisnui sa scriu: nicio si tot nici o scriu si mai sunt exemple.... sau scriem in viteza si mai apasam aiurea pe taste. Dar daca e vorba de documente transmise prin mail atunci e mai naspa. Detaliaza fara nume....

Alina si Dragos-5 anisori
http://www.dragos.inarad.ro

Mergi la inceput

Alina, n-are nicio legatura cu forumul, sau cu cineva de pe forum. Vorbesc asa, in general. Si mie imi scapa cuvinte gresite din graba, dar eu vorbesc de chestii care se repeta, cand vezi ca respectivul om asa crede ca trebuie sa se scrie... Si nici eu nu ma pot obisnui, decat foarte greu, cu nicio, niciun... Hai ca trec cu vederea cand mai e vorba de folosirea lui i din a, desi e veche schimbarea asta, de cand eram eu prin liceu. Dar daca o data am invatat cum se foloseste, nu-l mai uit veci. Iar astea cu sau (s-au) sa (s-a) si altele asa...am aceeasi parere. Daca le inveti o data...ramai cu ele, mai ales ca-s foarte logice regulile. Ar trebui sa studieze multi ce are Carmen la semnatura, cu "asa da, asa nu"!

Edit ca uitai sa ma colorez!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici drag plecat in cer

Mergi la inceput

De exemplu, daca mi-ar scrie careva o poezie minunata pentru mine si as vedea greseli repetate de ortografie...cred ca n-as prea da doi bani pe el! Cateodata mi se pare ca-s exagerata si poate nu-i asa mare branza chestia asta pe cat mi se pare mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ADA fix asa de "exagerata"-s si io Tin minte ca pe la 17 ani i se pusese pata unui tip pe mine si imi scria scrisorele de amor ... iar eu ii corectam greselile de ortografie cu rosu Deci din start avea o bila neagra in fatza mea,olteanu' (ca era de la tzara din Oltenia,vecin cu neamurile din partea lui tati) desi era baiat bun,ambitios si destept.Pai el a intrat din prima la facultate la Timisoara ,iar acum e inginer prin Chicago bine mersi Si mie mi se par simple regulile gramaticale,poate si pentru ca am citit mult la viata mea.Acum nu stiu daca e bine sa ne facem direct o parere rea despre cei care nu scriu corect gramatical,desi recunosc ca si eu asa o am instinctiv.La fel, pe cand eram la generala ii consideram cam tantalai pe cei cae nu se descurcau la matematica,care mie mi se parea tare simpla.Ma rog,in final mi-am cam dat seama ca fiecare cu talentele lui ... Aveam o vecina care tricota de zor isi facea niste pulovere superbe (dinainte de '89) si maica-sa se plangea ca nu pune mana pe o carte sa citeasca.Mami in schimb se plangea ca eu toata ziua stau in fotoliu si citesc,nu pun si io mana sa tricotez ceva Recordul meu a fost juma' de fular si ala ca trebuia la ora de lucru manual
Eu si acum daca nu-s sigura cum se scrie vreun cuvant mai putin obisnuit,caut in dictionar daca nu-s pe fuga De exemplu tot vedeam cum scriu unele topogan si eu stiam de tobogan ca e corect ... atunci ma informam ca sa nu zic prostii

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Ba, e mare branza, daca mai scrie si poezii......
Glumesc, e normal sa ai dubii in legatura cu gradul de educatie pe care il are persoana respectiva in momentul in care face greseli din astea usoare si e consecvent in ele. Si eu stiu persoane care atit se lauda cu gradul lor de cultura si cartile citite si vorbesc ca la coada vacii... n-as avea pretentii de la respectivul(a) dar de la o persoana culta asa cum se autointituleaza.....iti dai seama ca ma calca pe bataturi.

Mergi la inceput

Cea mai enervanta expresie e: "Miine ploaie" imi vine sa maninc peretii. Si degeaba te lansezi in explicatii ca tot nu pricepe.

Mergi la inceput

Fug dupa pitic, ca azi e zi scurta la parintii de pe aci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Gandacelul Boc: http://catavencu.ro/gandacelul_boc-10661.html

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Stiti cumva unde mi-as gasi camasa tip body, din-aia sa nu mai iasa din pantaloni de cate ori te apleci sau faci ceva miscare.

Sa-l ajutam pe Sebi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

de Bogdan cel nazdravan (05.09.2006)

Mergi la inceput