problema delicata cere solutie legala

problema delicata cere solutie legala | Autor: alynakiss

Link direct la acest mesaj

va rog sa ma ajutati
am o prietena care nu poate avea copii, a incercat adoptia dar dupa cum se stie trb sa ai noroc inainte de toate, ia expirat atestatul de curand plus multe dezamagiri pe parcurs , stie toata lumea ce greu este sa adopti la noi
de curand a cunoscut o studenta care este insarcinata si vrea sa renunte la copil, i-a propus ca sotul sa recunoasca copilul la maternitate dupa care sa ramana la ei. fata nu are nici o pretentie asupra copilului, vrea sa renunte la drepturile parintesti.
se poate face acest lucru fara sa existe repercursiuni?
prietena mea poate adoptA copilul ?
va rog daca se poate un raspuns deoarece fata va naste la sf lunii
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui alynakiss

va rog sa ma ajutati
am o prietena care nu poate avea copii, a incercat adoptia dar dupa cum se stie trb sa ai noroc inainte de toate, ia expirat atestatul de curand plus multe dezamagiri pe parcurs , stie toata lumea ce greu este sa adopti la noi
de curand a cunoscut o studenta care este insarcinata si vrea sa renunte la copil, i-a propus ca sotul sa recunoasca copilul la maternitate dupa care sa ramana la ei. fata nu are nici o pretentie asupra copilului, vrea sa renunte la drepturile parintesti.
se poate face acest lucru fara sa existe repercursiuni?
prietena mea poate adoptA copilul ?
va rog daca se poate un raspuns deoarece fata va naste la sf lunii
multumesc

mami de Rares mic si rasfatat 26.06.2009

Titlul nu este corect - solutie legala la o ilegalitate nu exista.
Tehnica nu e noua - si, ca orice infractiune, nu are urmari decat pana nu se afla.
La drepturile parintesti mama copilului nu poate renunta cand vrea. Acel copil va avea, o vreme, doi parinti. Adoptia de catre prietena ta a copilului sotului este o procedura ceva mai simpla decat cea legala pe care a incercat-o, dar presupune un timp, instanta etc.
Dincolo de faptul ca este clar ilegal, vreau sa-ti spun ca stiu de o situatie identica, la care finalul a fost urmatorul: mama si-a dat seama ca nu poate renunta la copil, l-a luat acasa, iar falsul tata plateste pensia de intretinere si in ziua de azi.
Sfatul meu personal si profesional este sa nu apeleze la aceasta metoda.

Mergi la inceput