"Noi nu suntem de pe cānd poveştile..."
" ci suntem mai dincoace cu vro doua;-trei zile, de pe cānd se potcovea purecele cu nouazeci si noua de oca de fer la un picior si tot i se parea ca-i usor. "
asta-i lumea lui Ion Creanga , o sa-mi spuneti.. cu totul alta de cea in care traim astazi.. mai simpla? nu stiu.. dar cel putin e mai frumoasa .. mai pura.. si tare avem nevoie de ea...
http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-6260239-ion-creanga-italienii-romanca-invinge-biblioteca-nationala-din-roma.htm?cfnl=
ei? ce ziceti de asta?
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
LauraNicole spune:
Apoi nu stiu altii cum sunt dar eu mi-am crescut copiii cu povestile lui Creanga citindu-le la "ceas de seara" ,inainte de culcare !
Well done,Miruna!
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
desprecopii spune:
mult zgomot pentru nimic. asa e si in Olanda, trebuie sa fii rezident ca sa poti imprumuta o carte de la biblioteca, mi se pare absolut normal. Sa punem un strain sa imprumute de la o biblioteca din Romania ceva si dupa aia sa vedem...
in orice caz, exista multi care au mania persecutiei
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii mult zgomot pentru nimic. asa e si in Olanda, trebuie sa fii rezident ca sa poti imprumuta o carte de la biblioteca, mi se pare absolut normal. Sa punem un strain sa imprumute de la o biblioteca din Romania ceva si dupa aia sa vedem... in orice caz, exista multi care au mania persecutiei ************** Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu | |
Pai ea era rezidenta.
ardeiash spune:
si chiar si asa.. pot lasa o suma de bani garantie... un act de identitate.. o chestie acolo.. e doar o carte, pana la urma
s-auzim numai de bine! si
LauraNicole spune:
Eu nu sunt rezidenta in UK , nu am dovada de locuinta si totusi am abonament la biblioteca publica din Hounslow .Ei?Sau Anglia nu e tot in Europa?
Singurele acte care mi-au trebuit au fost pasaportul si ceva (chiar si plicul de la vre-o scrisoare) pe care sa scrie numele meu si adresa unde locuiesc (desi nu am nici o factura,nici un document care atesta ca locuiesc intr-adevar aici ) .
Andrada spune:
Acolo vorbeste de Biblioteca Nationala din Roma (15 milioane de volume)
http://www.bncrm.librari.beniculturali.it/index.php?it/228/ill-nazionale-utenti
nu cea din Hounslow care are probabil mult-mult mai putine. Si eu la bilbioteca mea pot imprumuta numai cu buletinul Agatha Christie si Motanel si Pisicel.
Am fost si la Biblioteca Nationala din Londra si la cea din Paris (si cea noua si cea a institutului arab)si desi membership-ul e destul de scump, nu ne-ar fi lasat sa imprumutam daca nu eram rezidenti, lucram in UK/Franta si cineva putea sa ateste toate de mai sus.
LauraNicole spune:
Andrada , ar fi trebuit sa scriu biblioteca din Londra?Hounslow e in vestul Londrei .
Oricum , suntem off topic cu asta !Important este ca desi scria negru pe alb ca are dreptul , persoanei respective i-a fost refuzat acest drept !
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LauraNicole Andrada , ar fi trebuit sa scriu biblioteca din Londra?Hounslow e in vestul Londrei . Oricum , suntem off topic cu asta !Important este ca desi scria negru pe alb ca are dreptul , persoanei respective i-a fost refuzat acest drept ! Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it! |
Stiu unde este Hounslow ca trecem cu avionul deasupra, dar tu stii ca bibliotecuta la care te duci tu nu e Biblioteca Nationala da? Daca intirzii cu motanel si pisicel nu e mare bai, cea mai scumpa carte care poate fi pierduta e probabil 2 lire.
Incearca sa imprumuti cu pasaportul de la Biblioteca Nationala din Londra.
http://www.library.calligraphy-mvk.ru/images/stories/librarybuilding/british.jpg
LauraNicole spune:
Hihiiiii!Ce bine-ar fi sa fie numai 2 lire !Da faza e ca asta pe care a trebuit s-o imprumut eu costa de noua 160 de lire iar io tre s-o platesc cu 300 dac-o pierd !Asa imi spusera tantile alea !Dar decat sa platesc cate 100-200 pentru fiecare carte pe care trebuie sa o citesc pentru scoala...
La Biblioteca Nationala n-as avea timp sa ajung !Ca mi-ar place mie!
Eliza5 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
Stiu unde este Hounslow ca trecem cu avionul deasupra, dar tu stii ca bibliotecuta la care te duci tu nu e Biblioteca Nationala da? Daca intirzii cu motanel si pisicel nu e mare bai, cea mai scumpa carte care poate fi pierduta e probabil 2 lire. Incearca sa imprumuti cu pasaportul de la Biblioteca Nationala din Londra. http://www.library.calligraphy-mvk.ru/images/stories/librarybuilding/british.jpg |
Ma simt nevoita sa repet: fata ESTE rezidenta.
Presupun ca si astuia o sa-i gasiti o scuza: http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-6261966-directorul-unei-companii-telefonie-din-italia-recomandat-angajatilor-nu-incheie-contracte-romani.htm