Herta Muller - Nobel pentru literatura 2009!!

Herta Muller - Nobel pentru literatura 2009!! | Autor: lilanda

Link direct la acest mesaj

Acum 5 minute, Academia suedeza a anuntat Nobelul pentru literatura 2009.

Herta Muller e laureata - scriitoare germana de origine romana. Cartile ei sint minunate...si-s la 1 euro la Polirom.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

L-am sunat pe tata (filolog si banatean de-al ei) si m-am gatuit de emotie cand i-am dat vestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

suuper!!! ador cartile ei! excelenta alegere pentru premiul Nobel de anul acesta.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Motivatia juriului:

"who, with the concentration of poetry and the frankness of prose, depicts the landscape of the dispossessed" (care, cu densitatea poeziei si sinceritatea prozei, descrie tinutul dezmostenitilor).

I-am citit anul trecut "Regele se inclina si ucide", o carte care mi-a mers la inima prin frumuseteaza stilului si curajul ideilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Daca Academia Suedeza ii dadu Nobelu', poate ii da si CNSAS dosarul pentru care se lupta de ceva vreme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ce pretentii ai si tu, Karula! In locul dosarului va primi o medalie, niste titluri academice si multe batai pe umar! Evident ca nimeni nu va tine cont de faptul ca premiul acesta ii apartine exclusiv scriitoarei si nu statului roman (care in mod sigur nu a ajutat-o si nici nu va sprijini vreodata artisti sau alti oameni de valoare, dar care isi va atribui atat de multe merite).

Ca sa nu stric un subiect asa de frumos... felicitari, respect si o admiratie deosebita pentru doamna Herta Muller!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si eu ma bucur enorm, nu stiu ce-as putea spune mai mult...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

M-am bucurat sa aud asta si m-am bucurat si mai mult cand am vazut ca si presa olandeza specifica ca Herta Muller, castigatoarea premiului Nobel pentru literatura este de origine romana.

Nu am citit nimic scris de ea, dar acum sigur simt nevoia sa o fac.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

super veste! ma bucur enorm

si voila

Herta Muller, în dialoguri cu Securitatea

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/870897/Herta-Muller-in-dialoguri-cu-Securitatea/

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/799363/Herta-Mller-Daca-as-trai-in-Romania-de-acum-as-innebuni-a-doua-oara/ http://www.cotidianul.ro/herta_muller_dupa_ce_securitatea_mi_a_furat_viata_o_data_mi_o_fura_si_acum-43343.html
Probabil ca ne vom umfla in pene cateva zile,dar ei,cei care i-au facut rau ,sunt/vor fi in continuare printre noi,nepedepsiti,poate ca acum stau in fata televizorului si ii napadesc amintirile...

Mergi la inceput