Ce mancare uscata pentru un catel batran?

Ce mancare uscata pentru un catel batran? | Autor: marinaa

Link direct la acest mesaj

Am o catelusa de 12 ani.Doctorul mi-a spus ca inca se tine bine pentru varsta ei,chiar daca este bolnava cu inima ,tuseste.... dar acum suntem mai binisor cu tratament.
Ce mancare uscata din supermarket credeti ca are mai putina sare?Care o fi mai buna pentru ea?
Nu pot sa-mi permit sa cumpar de pe net sau de la veterinar nu stiu ce sac de 3kg ,facut de nu stiu ce firma pentru catei cardiaci la un pret de peste 100 ron.
Am vazut oferta la supermarket sac de 10 kg la pret de 9 de la chappi,sckipper sau pedigree.

Ce ma sfatuiti?

Sanatate necuvantatoarelor.Cei mai sinceri si buni prieteni.

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

marina, mancarea asta ieftina din supermarket-uri este plina de e-uri, aditivi, "umplutura" multa.
Mai ales pentru un caine batran cred ca este total contraindicata..

Eu cumpar in general de pe net mancare super-premium, exista si saci mai mici... bine, eu am 3 caini si la mine sa mananca cam 1 kg de boabe pe zi, deci iau saci de 15-20 kg.
Am facut eu socoteala ca ar reveni cam la 100.000 - 120.000 kg de mancare... catelusa ta probabil nu are nevoie de mai mult de 300-400 grame de boabe pe zi

Cauta la mancare pentru "seniori", si neaparat superpremum - eu iau de la pentruanimale.ro si sant foarte multumita.

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

sora mea este in SUA si are 5 catei cu diferite afectiuni si dintre care 3 sunt batranei, eu traiesc in Ro si am avut pana recent un catel de 17 ani si jumatate si acuma am unul de 14 ani si jumatate:-)...si mie si ei, medicii veterinari care nu fac comert cu mancare pt catei ne-au spus ca cea mai buna mancare este cea gatita de noi in casa. Adica: pui/vita, legume si orez/paste. Sa nu intelegi pulpe sau piept de pui obligatoriu:-)
Eu de exemplu ii cumpar spinari de pui sau tacamuri de pui, le spal si curat normal si le pun la fiert. Pun orez si dau pe razatoare doi morcovi si telina sau patrunjel ori daca ma grabesc tare ii pun o mana de legume congelate pt supa. Le mananca de numa si este bine mersi la 14 ani si jumatate.
Sa te gandesti asa: in mancarea din magazine sunt cele mai penale resturi din ceea ce ramane dupa ce se foloseste totul pt consumul uman. Adica tone de cenusa, piei, grasimi, etc...Scarbos
Cand gatesc nu pun nici un fel de condimente si este perfect pt el ca in felul asta nu are probleme cu sarea sau alte porcarii.

Incerca si o sa vezi ca o sa-i placa:-)
Faci mancare odata pt cateva zile nu trebuie sa-i faci zilnic

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinaa spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.Eu de cand o am de la 2 saptamani,i-am dat mereu mancare gatita.Nu este mare lucru sa faci o mancarica din tacamuri de pui sau ceva cu carnita de vita.Am zis sa intru si eu in rand cu lumea si de ceva ani i-am dat si boabe din supermarket ca or avea vitamine.????Sincer intai mananca mancarea gatita la care nu-i mai pun sare deloc cu paine nu prea multa si apoi trece si pe la boabe sau are preferinte la biscuiti sau batonele pentru catei.Dupa ce termina sacul pe care i l-am cumparat, o sa-i cumpar unul de pe site de la pentruanimale,special pentru caini seniori si bolnavi cu inima.As vrea sa o vad sanatoasa ca e tare "miorlaita si fricoasa"cand o doare ceva.Uneori ne strica noptile,iar eu si fiica mea mai avem nevoie si de odihna,dar nici la ea nu putem sa renuntam cum ne sfatuiesc rudele...

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

marinaa, intr-adevar si eu sant de parere ca mancarea super-premium pentru "seniori" este cea mai indicata.
Eu una am gatit aproape 7 ani de zile pentru cei doi caini, si de doua-trei ori pe saptamana eram cu oalele pe foc, supa de vita (numai pulpa ) cu morcovi rasi, orez fiert separat... mi-a ajuns.
De cand am luat al 3-lea caine i-am trecut pe toti pe boabe si am terminat cu gatitul asta ca la cantina. Din cand in cand le mai dau si mancare gatita, dar extrem de rar. Baza sant bobitele, pe care pun fie un pic de branza de vaci, fie o lingura de iaurt.
Noi am mancat asa: Belcando, Pro-Pac, Acana si acum Biomill.

Sa ne dai vesti bune !

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput