Pungile ecologice - cati le folosim?
Raspunsuri - Pagina 4
cristies spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eu_logoped saracii oameni... sa trebuiasca sa umble prin gunoiul celorlalti.. dar chiar si asa, cred ca e foarte bine ca au pus containerele, macar ne educam noi, ca cetateni... am fost acum catva ani in Olanda, la o prietena si ei erau absolut obisnuiti s sorteze astfel gunoiul, inca din casa faceau selectia asta...a! si baietelul lor de 3 ani facea acest lucru foarte natural! Andreea |
Gunoiul celorlalti inseamna profituri imense - la metale cel putin poti vedea pe stazi cat costa un kg de cupru si pe bursa pretul e cel putin dublu. Si asta cu unicul cost al separarii deseurilor.
Patronii de Remat-uri sunt foarte bogati, chiar daca la baza afacerea lor se bazeaza pe gunoiul altora.
Iar afara... nu se aduna gunoiul ca la noi. Se cantareste si preturile sunt diferite - ridicarea gunoiului menajer costa o gramada iar gunoiul sortat contribuie la reducerea acestui cost.
Cand te costa dusul gunoiului cat te-au costat lucrurile care au contribuit la formarea lui, atunci nu mai pui totul la gramada. Si iti inveti si copii sa faca asta, mai ales ca ei inteleg foarte repede. Dar la noi, pana cand n-o sa cedeze gropile de gunoi din orase n-o sa ne invatam minte. (Eu vad asta mai aproape decat terminarea resurselor).
25+
eu_logoped spune:
ca in filmele sf.... vom fi ingropati in propriul gunoi.....
unless.... facem cate ceva: folosim aceeasi punga de feicare data la cumparaturi, ca sa nu mai umplem cosul cu plastic inutil!!!
eu una stiu ca o sa ma straduiesc sa fac asa!
A! se pune si ca am plantat pomi? am gasit o actiune voluntara anul trecut si am jutat la asta....
de fapt, daca ma handesc bine la pungile astea de pastic, asa afurisite cum sunt ele....crd ca principala problema este aruncatul lor altundeva decat la cosul de plastic, nu? prefer o punga de plastic uneia din hartie facuta din pomi!!! sau o masa de plastic uneia din lemn!
Andreea
cristies spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eu_logoped ca in filmele sf.... vom fi ingropati in propriul gunoi..... unless.... facem cate ceva: folosim aceeasi punga de feicare data la cumparaturi, ca sa nu mai umplem cosul cu plastic inutil!!! eu una stiu ca o sa ma straduiesc sa fac asa! A! se pune si ca am plantat pomi? am gasit o actiune voluntara anul trecut si am jutat la asta.... de fapt, daca ma handesc bine la pungile astea de pastic, asa afurisite cum sunt ele....crd ca principala problema este aruncatul lor altundeva decat la cosul de plastic, nu? prefer o punga de plastic uneia din hartie facuta din pomi!!! sau o masa de plastic uneia din lemn! Andreea |
Sunt multe lucruri pe care le putem face fara eforturi pentru a contribui la bunastarea planetei. Cel mai simplu este dusul in loc de baie. Sau folosirea becurilor economice. Sau alegerea masinilor cu consum mic si noxe putine. Sau mentinerea in incaperi a unor temperaturi de maxim 20 de grade iarna. Si altele.... multe.
Dar fiecare face ce poate si cat poate. In timp o sa ne intre in reflex. Sau macar unora...
25+
ForemanElf spune:
Eu folosesc sacose ecologice, rar mi se intimpla sa le uit acasa si sa iau din cele de plastic. Eu chiar m-am bucurat cind au pus taxa 5 centi pe punga de plastic.
Offtopic:
As fi si mai ecologista de atit, dar din pacate nu se poate:
-am incercat sacii de gunoi facuti din porumb sau matase de porumb, nu stiu sigur (scria 'corn' pe ei, in orice caz:) - sint mici, foarte subtiri si nu tin. Dupa ce am adunat de trei ori gunoiul care a curs cind s-a rupt sacul in drum spre tomberon (sac pe care nu-l umplusem decit pe jumatate), am renuntat, cu regret;
-detergentul eco: nu spala bine - tricourile si sosetele albe arata destul de dubios dupa spalat;
-fardurile eco - foarte proaste; in afara de asta, cred ca stau mult in magazin, fiindca lumea nu se inghesuie la ele, si atunci nu sint proaspete. De doua ori mi-am luat fond de ten organic si rinced, a treia oara m-am intors la Clinique.