pentru cupluri mixte cu copii care divorteaza urat
Raspunsuri - Pagina 2
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yasmine Depinde de situatie. Exista situatii in care un copil e mai sigur cu doar un parinte, nu neapart de fiecare data mama, dar de cele mai multe ori. Exista situatii cind tatal are un efect nociv asupra copilului, chiar daca e tatal biologic (in unele cazuri acelasi lucru e valabil pt. mama) si atunci e normal ca unul dintre parinti sa decida ca acest copil sa nu mai aiba contact cu celalat parinte. ... cam incoerent ce am scris, dar desprins din real! |
Yasmine, absolut. Numai ca in acest caz, nu mama trebuie sa decida, ci un for superior de protectia copilului. Altminteri multor mame li se poate nazari ca fostul sot e nociv, fara ca el neaparat sa fie. Lucrurile sunt subiective. Deci e vorba de dovedit tot la judecatorie si tot judecatoria ia aceasta decizie, nu mama.
Iar legea asta e facuta pentru a proteja parinti carora chiar le pasa de copiii lor. Sa ne imaginam situatia inversa, sotul hotaraste ca noi suntem un pic cam isterice, tipam cam mult si mai bine pentru copil e sa il scuteasca de influente nefaste. Ia copilul si fuge cu el in Shambala, sa aiba liniste si pace.
Ei ... utila legea asta, nu?
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Ei ... utila legea asta, nu? |
Bineintzeles ca e utila si ce a i punctat tu in ultimul mesaj e mai mult decit la obiect!
Nu contest insa ca sunt si parintzi care efectiv nu se gindesc in acele momente la binele copilului si incep a-si pune betze-n roate unii altora,demontsrindu-si sau incercind sa demonstreze care e mai tare si mai mare!
Au fost si pe forum cazuri,chiar as dori sa stiu cum au rezolvat problemele anisiap,si ele seb(parca)!
Dana
aiska spune:
In Finlanda, cea mai recenta intamplare de acest fel, a cam periclitat relatiile diplomatice cu Rusia. Un diplomat finlandez a acceptat sa-i transporte peste granita in masina diplomatica pe tatal finlandez si fiul acestuia care fusese rapit de mama rusoaica. Poate ca s-a auzit si in alte tari de acest caz ?
Ar fi bine sa se incerce o mediere intre parinti pentru a preveni pe cat se poate situatii dificile.
Elle_seb spune:
Eu urmeaza sa deschid proces impotriva fostului sot cand ma intorc in tara (acum sunt in Canada pana la sf lui octombrie). Mi s-a spus de la ambasada ca au mai fost cazuri similare si problema s-a rezolvat in instanta.
Inainte de a incepe procesul o sa mai am o discutie cu taica-su, daca tot nu intelege si nu intelege, la tribunal si gata.
Edit ca sa adaug ca am fost extrem de cooperanta cu el, i-am spus ca stabilim impreuna un program de vizitare a copilului, il aduc eu in tara pe cheltuiala mea, petrece vacantele cu el, etc. Si degeaba. Insa nici eu nu pot sa-mi organizez viata rotindu-ma in jurul exului ca doar nu sunt satelitul lui. Mi-am vazut mai departe de viata mea, m-am recasatorit, am o fetita cu sotul meu, el e canadian si oricat i-ar placea Ro, cred ca cel mai bine pentru noi si pt copiii nostri e acolo. Insa pe exul meu nu-l roade binele copilului, ci satisfactia ca inca mai are control asupra mea. Si inca are, atata vreme cat eu nu-i pot oferi copilului o viata mai buna ca ta-su nu-l lasa. Zilele trecute l-a sunat pe copil si mititelul a inceput sa planga ca mami a plecat in Canada si ca pe el de ce nu l-a lasat cu mami?
Nu-i nimic, am fost mult prea buna si ingaduitoare cu el de cand am divortat, insa lucrurile se vor schimba.
Elle
http://www.immunocalromania.blogspot.com/
http://www.immunocal.md
violeta69 spune:
elle,imi pare tare rau pt puiutz
sper sa se rezolve cat mai repede si copilul sa nu sufere ....
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
andacos spune:
Elle,mult succes si gasirea unei solutzii cit mai convenabile,atit pentru tine cit si pentru tatal copilului daca nu va da semnatura!
Copilul e cu tine acum?
Dana
alexis2002 spune:
E normala o astfel de lege atita timp cit copilul are o relatie buna cu ambii parinti dar nu si in cazul in care unul din parinti distruge echilibrul copilului si-i face mai mult rau decit bine.legea ar trebui sa actioneze ptr interesele minorului dar de multe ori nu e asa.aia bani ai parte de lege,n-ai...eu,nefiind casatorita cu tatal fetitei trebuie sa merg in tribunalul de minori ptr custodie si program de vizite dar fara 10mii de euro n-am ce cauta.eu nu ma opun sa se vada,sa petreaca timp impreuna dar atita timp cit se comporta urit si traumatizeaza copilul intervin.nu stie sa se coboare la mintea unui copil el trebuie sa fie autoritar,am mers la psiholog si acesta i-a spus ca este nociv ptr copil,ca trebuie sa plece de la 0 ca sa construiasca o relatie,bla bla.nimic ,el urla la ea o zgiltiie ba chiar in mai da si cite o palma doua cind eu nu sint de fata.are o noua iubita si fierbe tot ca fata nu vrea sa o cunoasca ,ca eu nu o oblig si psihologul e de acord cu mine.ori in cazuri de acest gen pina se incepe si se termina un proces copilul e deja darimat psihic.in cazuri de parinti normali copilul doreste sa aiba relatii cu ambii si e nedrept sa iei un copil de linga mama sau tata.dar pe de alta parte cind unul din parinti se vede obligat sa traiasca intr-o alta tara ca celalalt sa poata vizita copilul mi se pare absurd,te simti detinut in libertate.si e mult mai dramatic cind nu se ajunge la o intelegere.eu nu vreau sa ma intorc in tara,atita timp cit ne e mai bine aici dar vreau sa apar copilul de furiile unui tata care habar n-are ce inseamna sa fie tata.la urmatorul scandal fac un credit si merg in tribunal,indiferent cit va dura.va pup si va doresc sa nu va luptati cu astfel de probleme.
andacos spune:
Alexis,cu ajutorul psihologului,daca el ajunge la concluzia ca intilnirile copilului cu tatal ii fac rau,cu sigurantza ca potzi obtzine in instantza incetarea vizitelor!
Dar trebuie sa ai sprijinul psihologului!
Dana
alexis2002 spune:
Stiu Andacos dar am facut greseala sa nu-i cer factura ca sa platesc mai putin,la urmatoarele sedinte am sa-i cer si intr-un fel o rezolv,ar veni cred la tribunal,partea dureroasa este cu tribunalul de minori,trebuie bani multi daca vrei un avocat valabil,timp pierdut,imposibilitatea de a munci avind in vedere ca trebuie mers la proces.deocamdata luptam unul cu celalalt.