Cat de bun este vaccinul PREVENAR?

Cat de bun este vaccinul PREVENAR? | Autor: dianad

Link direct la acest mesaj

Alex a facut o otita urata dupa doar 9 zile de gradinita. Dupa 2 saptamani de pauza pentru refacere, ne pregatim sa reincepem gradinita. Medicul de familie ne-a spus sa-i facem vaccinul prevenar, insa nu am gasit, dupa o dupa-amiaza de cautari pe net, prea multe date despre eficienta sa. Printre ele cateva posturi in care se vorbea de febra 3 zile, intensificari ale racelilor si asta imi pune sub semnul intrebarii ideea de a-l vaccina pe copil cu PREVENAR.Din experienta voastra puteti spune ca este un vaccin bun? Ce efecte secundare post-vaccinare au aparut? Sunt mai eficiente alte metode de imunizare cum ar fi broncho vaxomul ?DianaD & Alexandru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
Eu ii dau fetitei bronhovaxon abia am inceput la sfatul pediatrului si vazand ca nepotica mea l-a luat anul trecut si cumnata mea a fost ff multumita de el.
Prevenar a facut finutul meu inainte de a intra in colectivitate anul trecut reactii adverse nu a avut in schimb,dupa vacin a facut o "frumoasa" raceala de l-a bagat pe injectabil, acum ia antibiotic iar si toata iarna trecuta nu a fost "mai ferit" decat fimea careia i-am facut doar vacinul antigripal....deci nu stiu ce sa zic in privinta vacinului...eu una nu am foarte mare interedere in el...
Bronhovaxonul creste si imunitatea treptat treptat, vacinul prevenar nu stiu daca o face( cred ca dupa administare organsimul isi face anticorpi doar pentru respectivii virusi pe care ii are in tulpina vacinul)
Si noua ne-a fost recomandat de medicul de familie dar am mers pe sfatul pediatrului cu bronhovaxon ,sirop Propolis C ( care contine si echinaceea), Complex B ,sirop din muguri de coacaze negre...MOMENTAN MERGE..desi la gradinita si in jur toti copii si adultii sunt raciti a mea vad ca inca rezista
Sanatate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Prevenar contine particule de streptococ pneumonic (pneumococ).
Pneumococul, la copiii intre 2 luni si 5 ani foarte des este incriminat de producerea a sepsis, meningita, pneumonii, otita medie, si bacteriemie.
Asta pe scurt tradus.
Eu mi-am vaccinat baietelul la 2 ani si 3 luni, atunci nu a fost nevoie decat de un singur rapel si nu am avut nici un efect secundar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Prevenarul este un vaccin impotriva streptococului pneumoniae iar bronchovaxom este pentru mai multi streptococi si pneumococi. Poti sa cauti pe google prospectul sa vezi pentru ce e fiecare. Mie mi-a recomandat dr sa le fac pe amandoua la cel mic, cel mare a facut pneumo23 la care nu a avut nici un fel de efecte adverse, nici macar roseata in locul intepaturii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrusca13 spune:

Buna, fetita mea a fost destul de bolnavicioasa. Dupa o saptamana de gradinita(pe atunci avea 3 ani si ceva) a facut o pneumonie urata de tot care a tinut-o in spital 3 saptamani. Dupa aceasta pneumonie si multe alte boli, doctorita ne-a recomandat Prevenar. Ei bine, de atunci nu a mai facut nimic sever si avem 6 ani acum. Doar raceli banale, dar nu am mai avut nici o internare cu ea. Nu stiu daca este o coincidenta sau pur si simplu acel vaccin e foarte bun, oricum eu am decis sa-l fac si baietelului cu toate ca el nu este bolnavicios. Si inca ceva, nu a avut nici un efect secundar post-vaccinare. Precizez ca am incercat si cu broncho vaxom, dar la noi nu a avut nici un efect.
Va doresc multa sanatate!

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Aici se face la bebelas,nu mai stiu,cred ca pe la 4 luni sau 12???Oricum odrasla mea nu a facut niciodata otita sau pneumonie desi ne-am luptat cu multe viroze cind a inceput cresa.Iar efecte secundare nu am avut.
Si eu ii dau de anul trecut bronhovaxom adus "ilegal" din Ro in valiza.Nu stiu cit e de eficient dar ca sa nu imi faca complicatii urite la viroze i-as da aproape orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Si eu i-am facut fiica-mii Prevenarul, dupa o serie de otite. Nu a avut nici un fel de reactie adversa. Am scapat de otite, in schimb. Pneumococ a mai avut, dar a ramas doar la nivelul nasului (din ce am inteles, asta face Prevenarul, nu lasa pneumococii sa ajunga in gat sau nas). Eu una il recomand, la noi s-a vazut diferenta dupa vaccinare.Poze:
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Si eu i-am facut lui Toni Prevenarul dupa 2 pneumonii repetate. Asa ca am ales sa fac vaccinul. Nu a mai facut pneumonii...dar nu stiu daca datorita vaccinului sau a faptului ca a mai crescut.
Eu ii dau si bromhovaxom in fiecare toamna si primavara cate 3 luni. Este asevarat ca am 2 copii cu imunitatea la pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Si noi am facut Prevenar-ul , in trei reprize ( la 8 luni, la 1,8 luni si la 3,8 luni), copilul fiind bolnavicios si cu imunitate scazuta . Si fara reactii adverse !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui JARMO

Si noi am facut Prevenar-ul , in trei reprize ( la 8 luni, la 1,8 luni si la 3,8 luni), copilul fiind bolnavicios si cu imunitate scazuta . Si fara reactii adverse !

Nu ai PM activat.
Jarmo, ce mai face baiatul? Cum e la gradinita ?
Te asteptam pe topicul "Manifestari astamtice la copii". Experienta voastra ne-ar ajuta mult.

Multumim

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput