inceputul unei noi vieti
in primul rand vreau sa multumesc comunitatii despre copii pentru tot ajutorul nesperat gasit aici,aveam multe intrebari,si imi era teama dar aici am gasit si raspunsurile pe care le cautam si am gasit si povesti incantatoare despre alte mamici care mi-au dat curaj sa merg mai departe.povestile citite aici m-au facut de multe ori sa plang si chiar sa simt ca traiesc cu adevarat,felicit pe aceasta cale mamicile care au nascut si care au avut curajul sa vb despre experienta lor.m-am hotarat sa scriu si eu povestea mea pt ca stiu cat a contat pt mn sa aflu lucruri pe care nu le afli nici de la tv nici de la presa,nici chiar din carti de specialitate.
dupa o mare deceptie in dragoste pe care am avut-o,defapt dupa un lung sir de deceptii(la nr 3)l-am cunoscut pe el,sincer nu pot spune ca a fost dragoste la prima vedere s-au ca am simtit ca el e alesul dar in mintea mea tot curgeau niste vb...o sa int un baiat saten cu ochii verzi,nu f inalt si slabut si el v-a fii norocul tau,e insurat dar va div pt tn si o sa formati o familie,in timp vei ajunge sa-l iubesti.culmea era ca aceste vb imi erau spuse de o colega de servintr-o seara cand la serv ne-am apucat sa ne jucam cu cartile.nu am crezut ce mi-a zis,mai ales ca eu inka il iubeam pe f meu prieten,dupa care inka imi suspina sufletul.era o seara k oricare alta cand prietena lea luiza ma intreabat daca mergem la o shaorma,eu am acceptat f sa clipesc pt ca este o tipa de nota 10.apoi dupa vreao 5 min ma suna iar si ma intreaba daca ma supar daca mai vine un baiat(un admirator de-al ei pe care ea il numea amik)ii raspund ca nu ma deranjeaza si inchidem tel,nu trec alte 5 min si ma suna iar,se scuza si ma intreaba daca mai poate veni si inka cineva....ii spun ca nu ma deranjeaza ca oricum suntem mai multi deci ne vom distra mai bn.zis si facut ne int la gara de nord la benzinarie...seara fiind..nu am luat bn seama la cei doi nou veniti dar am observat ca unul din ei avea ochii deschisi la culoare si pe bune ca semana cu cel descris de colega de la serv,numai ca nu era chiar pe gustul meu,din acel moment am tot inceput sa ma intreb el o fii?dar,nu,nu are cum,eunu cred in asa ceva...a fost o seara de neuitat,am mers la spring si am mancat shaorma dar ceva era alfel,deja acest tip m-a luat de mana si a lipit scaunul de al lui si culmea ca incepuse sa imi placa,am duso pe luiza acasa,admiratorul ei a plecat si el si eu am ramas singura cu al meu prezent sot pe atunci doar ionut.am mers pe jos de mi-au sarit capacele,am vb i-am povestit si lui de colega care mi-a dat in carti si timpul a zburat din ore in sec pt ca asa simteam eu.a f o seara draguta si au urmat si alte seri din ce in ce mai frumoase,ne simteam bn impreuna,am mers si la munte peste 2 sapt,totul era pe sufletul meu,nu dupa mult timp am ramas sa dorm la el,statea cu chirie cu sorsa la niste batrani,nu m-am gandit o clipa ca colega mi-a zis si ca e insurat omul pe care urmeaza sa-l cunosc,totul era cum imi zisese ea dar uitasem partea cu e insurat,nu aveam dc sa intreb asa ceva,nu?doar statea singur.numai ca a inceput sa imi spuna ca vrea sa-mi spuna ceva.timp de cateva sapt m-a tinut asa .stii eu tre sa-ti zic ceva,dar niciodata nu avea curaj sa-mi spuna.pana la urma si-a luat inima in dinti si cand sa zica s-a oprit si .........am continuat eu ca parca cineva imi spunea l-a ureche:-e insurat,intreaba-l///si l-am intrebat..cerul s-a rupt in doua cand a zis da sunt.dar o sa div,suntem separati,de 3 luni,o sa div si se ruga sa nu plec.atunci..l-am rugat sa o sune si sa-i spuna ca el div si ca vrea actele pt div,ca nici acte nu avea ca ramasesera la ea.a sunato si a inceput scandalul,ca ea nu are barbat de lasat ca dc sa div,apoi ia inchis tel si a venit unde eram noi adika la el la munka si a facut un monstru de scandal,dar a f in zadar pt k in 2 luni avea sa fie prima infatisare la div.s-a sf repede pt ca nu aveau copii si nici bunuri de imp ,plus ca abia erau castoriti de un an,timp in care ea a fost si in italia cateva luni.el mi-a expliact ca nu ii pare rau pt ca nu s-au inteles niciodata si ca a f o greseala casnicia lor.timpul a trecut noi ne-am mutat singuri cu chirie,pt ca vroiam sa fim singuri,pana si serv l-a schimbat,ca sa nu mai vina f nevasta si sa fie nevoit sa o suporte.timpul a trecut si in cateva luni dupa div mi-a zis ca ar vrea sa ne casatorim,si sa avem un copil,imi doream acelas lucru numai ca imi era teama,teama de familia mea pt ca stiam ca mama nu v-a primi vestea f bn,plus imi era frica sa nu dam gres,totul s-a intamplat f repede.la un an dupa ce ne-am cunoscut am avut cununia si dupa inka 5 luni s-a nascut fetita noastra.dar cu teama in suflet si cu increderea in d-zeu am zis DA.Am intrat in hora si am ramas gravida,apoi ne-am facut planuri pt cununie,apoi ne-am preg pt nastere...care a f minunata,o experienta de neuitat,apoi botezul fetei noastra daria cristina,am trait la viteza maxima,abia incep sa ma dezmeticesc,acum fetita noastra are 3 luni f o sapt e un copil perfect sanatos e frumoasa si noi suntem indragostiti de ea.nasterea ei a fost ceva firesc,natural,greturi la inceputul sarcinii si pofte (pofta de shaorma si de cisburgar)de a ajuns sotul meu sa mearga la mec la 11 seara k eu aveam pofte.sarcina a f una usoara la fel si nasterea pt ca am facut epidurala si m-a ajutat f mult.m-am internat seara la 11 si am nascut a doua zi la 14:40-cu dubla circulara,scor apgar 9,fetita de 3000gr si 49.5cm,intr-o zii superba de vara pe 8 iulie anul curent.am avut noroc cu moasa care m-a ajutat enorm,o doamna draguta care inspira incredere si putere,am stiut de la inceput ca sunt pe maini bune.cand mi-am tinut puiutu in brate era neagra si paroasa,uda si .....calda si mika si firava si atat de dulce ca am izbucnit in plans,am sarutato pe caput si i-am zis ca o sa am grija de ea si k ma bucur sa o vad,eram fericita si tot ce imi doream era sa stiu ca e sanatoasa.apoi stiu ca au luato cei de la neonatologie si o aspirau si o curatau,iar pe mn,pe mn ma croseta doctora mea de zor,aveam niste dureri mai mari ca cele de la nastere,pt ca si la nastere m-a durut dar am tipat de 2 ori si gata pe cad la cusut numai intr-un tipat am tinuto.durea al naibi de tare.cand in sfarsit s-a terminat eram in stare de soc,tremuram si ma uitam numai la geam de parca acolo era salvarea mea pt ca daca as fii putut pe geam as fii fugit numai sa scap de la cusut.m-au luat doaua femei si m-au pus pe scaunul cu rotile si m-au dus in salon,mi-au pus o perfuzie si m-au lasat sa ma odihnesc,nu stiu cat a trecut si a venit sotul meu,eram epuizata,ma durea tot,cand l-am vazut am simtit nevoia sa-l iau de mana pt ca aveam nevoie de curaj,se citea si pe chipul lui ingrijorarea si totodata bucuria pt ca vazuse fata,mi-a zis ca e neagra si paroasa si am inceput sa radem,nu a stat mult pt ca a venit o asistenta care l-a rugat sa plece ca sa ma lase sa ma odihnesc,am adormit putin cu gandul la bobocul meu,care urama sa vina sa pape titi,cand m-am trezit aveam o noua colega de salon,saraca avea dureri mari asa cum avusesem si eu cand m-au adus,am inceput sa vb si timpul a trecut imediat asa ca odata cu venirea serii mi-au adus si puiutul la alaptat,era magika,era frumoasa,semana cu mn,nu ma prea puteam misca de dureri dar cand mi-a puso in brate parca mi-a trecut orice durere,eram concentrata sa nu cumva sa o lovesc sa stea fata bn,eu uitasem de mn si de dureri complet.simteam doar fericire si grija.apoi mi-a luato dar nu inainte sa imi spuna ca in dimineata ce avea sa vina mi-o aduce definitiv cu mn in salon.inka nu ma dadusem jos din pat dar in acea seara m-am dat si primul drum a fost la ea sa o mai vad odata,intr-o mana tineam tel sa ii fac poze si cu cealalta ma tineam de pereti,eram ametita si aveam niste usturimi de imi venea sa mor dar vroiam sa am la ce ma uita toata noaptea pt ca stiam ca v-a fii o noapte lunga.dimineata a venit dar bebelusul meu nu...vb cu colega de camera sa mergem sa intrebam cand ni aduce numai k la fix a venit o asistenta si ne-a zis ca intai mancam apoi vin bebelusi,as fii facut orice numai sa imi aduca mai repede bebitza,mi-a aduso in sf era frumusika si plangacioasa,manca repede ii era fomika mititika,cum a papat a si luato somnikul,apoi am ramas uitandu-ma la ea si analizand fiecare detaliu ca doar acum aveam ce studia.a venit si taty si o studia si el,ii era frika sa o atinga,imi zicea sa umblu usor ca e mika,dar cand i-am puso in brate a ramas f cuvinte se uita la ea si.......nu ii venea sa creada.suntem fericiti si norocosi.