MOLII CUM SCAP DE ELE!!!!
Salve tuturor ,
Stie cineva vreo solutie sigura ca sa scap de molii...
Am incercat cu tot soiul de spray-uri ,naftalina,levantica...degeaba...
Exista solutia minune????
Raspunsuri
Alizee spune:
Te referi la moliile din sifonier ? Daca da, foloseste mai multa naftalina. Eu asa am scapat de ele.
Pastilele de naftalina le tii in permanenta, nu numai o perioada limitata.
allinta
Deus spune:
tutunul, levantica...tratamente naturiste
tratament soc: curatenie luna, aruncat toate vechiturile care strang astfel de bidigonii...deodorante de dulap/sifonier:-)
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
Pucku spune:
coji de portocale uscate puse in ciorap de dama, multe multe coji
si binenteles aruncat tot ce este atins, ca daca nu alungi focarul, poti face ce vrei tu
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
alevin spune:
Scoate tot afara la soare - omoara moliiile ! Scutura-le bine, arunca ce e deja atins , dezinfecteaza bine dulapul cu un spray anti molii, si baga rufele la loc cu naftalina de rigoare.
mika12 spune:
Intr-adevar trebuie stis focarul inainte de a aplica o noua metoda. Aici nu se mai foloseste naftalina (cancerigena!, ci din ce in ce mai multe produse naturiste, asa cum ati zis si voi. Printre altele, se mai foloseste si lemnul de cedru (se vand bucatele mici), camforul chinezesc, rozmarinul sau tabacul.
Iar hainele groase, daca se poate, ar trebui tinute in huse.
Curaj! Lupta este crancena, dar nu se poate sa nu invingi!
CorinaDani spune:
daca vorbesti despre moliile din sifonier, posibile surse sunt : perne, paturi sau plapumi, imbracaminte din stofa, caciuli/gulere/cojoace din blana, jucarii umplute, in general lucruri folosite mai rar, nemiscate, neverificate, neaerisite.
ca sa vezi daca obiectele au fost "invadate" le examinezi cu mare atentie, la lumina zilei si daca observi mici ghemotoace de par/fire de tesatura pe suprafata stofei/blanii, cu forma asemanatoare scamelor, este posibil sa fie larve de molie.
daca te referi la moliile din bucatarie (de alimente) trebuie o curatenie temeinica in dulapuri, aruncate toate resturile de faina, orez, gris, malai, paste fainoase, etc., iar pe viitor acestea trebuie pastrate in recipiente cu capac etans. mai exista si capcanele pentru moliile de bucatarie, dar nu stiu cat de eficiente sunt.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
otau spune:
Trebuie sa vezi de unde provin moliile. Fiecare lucru trebuie atent analizat. La mine s-au format intr-o plapuma nefolosita. Am aruncat-o apoi am spalat absolut totul din casa inclusiv paturi si covoare. A fost o munca titanica (o vara intreaga) dar am reusit sa scap de ele. Bineinteles ca acum am in toate dulapurile tot felul de pliculete antimolii (cu miros de levantica si cedru). Naftalina nu folosesc pentru ca eu stiu ca mirosul este toxic si nerecomandat copiilor.
cristies spune:
Si aveti grija si la vecini! Mie imi veneau molii de la vecina care era fosta cojocareasa PRIN BALCON. A facut mama razia cu vizionarea fiecarui obiect, am plantat in toate colturile naftalina si tot mai vedeam cate-un zburator. Tarziu am inteles ca de fapt la mine doar se plimbau - masa o luau din produse bio (resturile de la cojoacele vecinei). Insa in tevatura creata am aflat un remediu natural: o portocala in care se infig cuisoare si se tine in dulap pe o farfurie. Trebuie avut grija sa nu se strice...
25+