casele in stil american

casele in stil american | Autor: Gabitza1977

Link direct la acest mesaj

ne bate gandul pe mine si sotul meu sa ne cumparam un teren pe care sa contruim o casa si am tot citit in ultimul timp despre casele in stil american, adica construite pe structura de lemn si cu peretii de tip sandwich.
nemtii le spun "fertighaus", pentru ca sunt "pregatite", daca pot spune asa, dinainte si apoi aduse de firma respectiva si montate intr-un timp relativ scurt.
m-ar interesa ceva sfaturi, pareri...si mai ales, locuieste cineva intr-o astfel de casa? daca da, sunteti multumiti? ce firma a contruit casa?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Gabitza
mami de Denis Stefan (07.11.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Si pe mine ma intereseaza subiectul. Locuieste cineva intr-o astfel de casa? Se aude prin pereti? Scartie podelele? Pe langa pret si durata mica de executie, mai exista alte avantaje? Si noi ne dorim o astfel de casa (in viitor ca deocamdata mai avem datorii cu apartamentul luat in perioada de boom economic )

www.hainele.blogspot.com/" target="_blank">Una, alta...
Arbeite klug, nicht hart!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Niste prietenii si-au luat o astfel de casa. E calduroasa iarna si racoroasa vara. Facuta gata si inauntru si afara eu nu mi-am dat seama ca e altfel decat cea din caramida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Citat:
citat din mesajul lui absoluta

Niste prietenii si-au luat o astfel de casa. E calduroasa iarna si racoroasa vara. Facuta gata si inauntru si afara eu nu mi-am dat seama ca e altfel decat cea din caramida.

te rog mult, ii poti intreba ce firma le-a proiectat/montat casa?
ma intereseaza mult de tot sa iau legatura cu o firma serioasa pentru o astfel de casa.
iti multumesc mult!

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Buna ,
Am lucrat in anul 2000 la o astefl de firma care facea case din panouri pt.Germania.
Din ce am vazut si stiu de atunci (ma rog , in Ro inca nu era cerere de asa ceva , ca acum) :
- se lucreaza pe pereti, bucata cu bucata, se monteaza parterul, apoi se desface, se continua dcu atajul.
- cand au dus casa in germania, trebuiau ca proprietarii sa aiba temelia turnata; deci, mare atentie, proiectul trebuie respectat la mm, ca daca faci temelia mai ingusta, s-ar putea sa ai surpriza ca nu ai cum pune peretii;
-scheletul e din barne de lemn; care trebuie sa fie uscate si impregnate cu substanta specifica; aceste grinzi vor fi imbracate de alte materiale si altele, si daca nu sunt bine uscate, e rau ( asa au patit cei de la firma cu o casa, s-a inverzit complet lemnul);
-dupa ridicarea si acoperirea casei, au venit cei de apa di de la electrica pt.utilitati.
- la gata, cu fatada facuta, nici nu-ti dai seama ca e casa "americana'; stiu din poze, ca eu am vazut in Ro cand era in constructie; muncitorii au plecat in Germania si au ansamblat-o si au adus poze ; vorbesc de 2 case executate, cu parter + etaj.

Acum , sunt multe firme romanesti care lucreaza in acest sistem. Stiam ceva, pe langa Tg. Mures parca; poate cauti pe net.

Bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Citat:
citat din mesajul lui helen75

Buna ,
Am lucrat in anul 2000 la o astefl de firma care facea case din panouri pt.Germania.
Din ce am vazut si stiu de atunci (ma rog , in Ro inca nu era cerere de asa ceva , ca acum) :
- se lucreaza pe pereti, bucata cu bucata, se monteaza parterul, apoi se desface, se continua dcu atajul.
- cand au dus casa in germania, trebuiau ca proprietarii sa aiba temelia turnata; deci, mare atentie, proiectul trebuie respectat la mm, ca daca faci temelia mai ingusta, s-ar putea sa ai surpriza ca nu ai cum pune peretii;
-scheletul e din barne de lemn; care trebuie sa fie uscate si impregnate cu substanta specifica; aceste grinzi vor fi imbracate de alte materiale si altele, si daca nu sunt bine uscate, e rau ( asa au patit cei de la firma cu o casa, s-a inverzit complet lemnul);
-dupa ridicarea si acoperirea casei, au venit cei de apa di de la electrica pt.utilitati.
- la gata, cu fatada facuta, nici nu-ti dai seama ca e casa "americana'; stiu din poze, ca eu am vazut in Ro cand era in constructie; muncitorii au plecat in Germania si au ansamblat-o si au adus poze ; vorbesc de 2 case executate, cu parter + etaj.

Acum , sunt multe firme romanesti care lucreaza in acest sistem. Stiam ceva, pe langa Tg. Mures parca; poate cauti pe net.

Bafta.

Helen, iti multumesc mult!!!

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Buna!

As dori sa readuc in discutie acest subiect...
Si-a construit careva de curand o astfel de casa? cam care sunt costurile?
recomandati vreo firma din romania care construieste astfel de case?

mami de zmeurel

Mergi la inceput