Norme incadrare personal-camin pentru copii
Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar as avea nevoie de normele de incadrare (numarul de personal), prevazute pentru invatamantul prescolar.
As avea nevoie si de sursa (lege, HG, OU or ce-o fi), pentru ca am ajuns intr-o situatie destul de urata la camin (program prelungit), unde dupa-masa nu mai avem ingrijitoare la copii.Directoarea spune ca nu poate face nimic, ca sunt inghetate posturile, dar am ajuns in situatia in care in loc sa se ocupe de copii educatoarea trebuie sa le faca paturile dupa somnul de pranz, sa-i imbrace, sa le dea gustarea, sa-i duca eventual la pisu pe cei mai mici (in acest timp ceilalti copii raman singuri in clasa sau in curte) etc.
Dorim sa inaintam o cerere atat directoarei cat si Inspectoratului, dar am vrea sa fim cat mai informati si noi, astfel incat cererea sa nu ajunga la gunoi. Va multumesc.
Raspunsuri
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mandyksch Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar as avea nevoie de normele de incadrare (numarul de personal), prevazute pentru invatamantul prescolar. As avea nevoie si de sursa (lege, HG, OU or ce-o fi), pentru ca am ajuns intr-o situatie destul de urata la camin (program prelungit), unde dupa-masa nu mai avem ingrijitoare la copii.Directoarea spune ca nu poate face nimic, ca sunt inghetate posturile, dar am ajuns in situatia in care in loc sa se ocupe de copii educatoarea trebuie sa le faca paturile dupa somnul de pranz, sa-i imbrace, sa le dea gustarea, sa-i duca eventual la pisu pe cei mai mici (in acest timp ceilalti copii raman singuri in clasa sau in curte) etc. Dorim sa inaintam o cerere atat directoarei cat si Inspectoratului, dar am vrea sa fim cat mai informati si noi, astfel incat cererea sa nu ajunga la gunoi. Va multumesc. "A nu obtine ce iti doresti si cand iti doresti, este din cand in cand o mare sansa" |
Normarea personalului se stabileste de catre Ministerul Educatiei, prin ordine si instructiuni, si in conformitate cu legislatia din invatamant.
Normarea personalului nedidactic trebuie sa treaca prin aprobarea Consiliului local respectiv, care finanteaza aceste posturi.
Deci chiar daca ele trebuie sa existe, in lipsa finantarii si in contextul OUG 223/2008 posturile sunt blocate.
Ultimele criterii de normare au fost emise in urma cu 10 ani (altele nu cred ca au mai aparut), dar sub rezerva existentei fondurilor la primariile respective. Daca le vrei, da-mi o adresa de mail, sa ti le trimit.

Uite si adresa de mail: