Cum folosesc Sterilizatorul Philips Avent IQ 24 ?

Cum folosesc Sterilizatorul Philips Avent IQ 24 ? | Autor: carmen55

Link direct la acest mesaj

Bebe al nostru s-a nascut cu 2200g si 45 cm intr-o stare de sanatate foarte buna, dar fiind asa mic nu are forta necesara sa suga singurel de la piept laptele necesar unei mese, asa ca dupa ce suge pana oboseste ii completez masa cu biberonul umplut cu laptele meu, extras cu o pompita de san manuala Philips Avent. Fiind foarte multumita de pompita am optat pentru achizitionarea unui sterilizator tot de la Philips-Avent IQ 24. Problema mea este ca cele prezentate sunt contradictorii in sensul ca pe programul 1 imi spune ca continutul sterilizatorului este steril timp de 6 ore, dupa incheierea ciclului de sterilizare si ca trebuie sa stea in priza, indicandu-mi prin scaderea celor 3 liniute cat mai timp mai este steril, iar apoi imi spune ca dupa terminarea celor 6 minute de sterilizat sa astept 3 minute pentru evaporarea aburului rezultat si apoi sa scot din priza sterilizatorul si sa vars apa ramasa in acesta, urmand sa fie sters bine de respurile de apa ramase in interior. Din moment ce imi recomanda sa sterg de apa atat capacul cat si interiorul sterilizatorului, inteleg ce nu este permis sa ramana apa in el si atunci cu obiectele strilizate ce trebuie sa fac, deorece nu le folosesc pe toate imidiat? Pot fi introduse cu suportul de sterilizare in interiorul sterilizatorului pana la o folosire ulterioara? Va rog pe voi care ati folosit acest tip de sterilizator sa imi spuneti cum sa procedez. Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deltady spune:

Buna, Ai aflat cumva raspuns la dilema ta? Si eu am aceeasi dilema, dar abia de azi..:)
Un coleg mi-a spus ca sterilizeaza biberoanele si apoi le scoate si le monteaza tetina si le pune capacul, si astfel sunt steilizate si le foloseste cand are nevoie(pare a avea logica aceast raspuns..:) )
Daca tu procedezi altfel....Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Pai nu-i bine, daca le scoti, le pui capacul si le depozitezi pana cand ai nevoie de ele, nu mai sunt sterilizate. Ideea cu sterilzatorul asta e ca trebuie sa mearga (pe unul din cele doua programe) atat timp cat vrei ca biberoanele sa fie sterilizate. Eu l-am tinut pornit si cate doua zile fara intrerupere (mai si uitam de el). De aia ii zice IQ, ca e destept , adica stie sa reporneasca singur, fara sa-i mai pui apa suplimentara, dupa sase ore (primul program, cel care pastreaza biberoanele sterilizate sase ore cu conditia sa le lasi acolo, cu capacul sterilizatorului pus). Cum spuneam, dupa sase ore, el reporneste si mai sterilizeaza o data ce e in interior, astfel ca, timp de 24 de ore, ai in permanenta cate un biberon gata pregatit pt. bebe.

Sau mai poti face ceva. Speli biberoanele si le sterilizezi. Apoi scoti doar unul la prima masa a lui bebe si pana la urmatoarea masa scoti sterilzatorul din priza. Il repornesti cu zece minute inante de urmatoarea masa pt. a steriliza din nou restul biberoanelor. Dar atunci el devine un sterilizator obisnuit, isi "pierde" functia aia de IQ !
Sper ca sunt coerenta la ora asta, ideea e ca un biberon, ca sa fie sterilizat in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa fie fierbinte cu putine minute inainte de folosire.

Edit ca nu am raspuns la intrebare . Il golesti de apa si il stergi doar atunci cand nu ai nevoie de el, nu dupa fiecare folosire. Apa poti s-o lasi acolo, nu e nevoie sa pui de fiecare data cate 80 ml in el ca sa mearga. Eu l-am lasat de foarte multe ori cu apa-n el, a avut si depuneri de piatra, insa s-a curatat super de fiecare data cu pliculetele acelea de acid citric (care erau in cutia sterilizatorului cand l-am cumparat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

pai Carmen, daca tot ai investit intr-un IQ, foloseste-l .

Faci asa. dupa ce pui cate biberoane vrei, il umpli (200 ml apa parca) eu puneam apa sterila, apesi de 2 ori scurt pe buton pana iti apare 2 clipocind. apoi apesi lung si iti vor aparea cele 3 liniute care urca si coboara. cand s-a terminat ciclul de sterilizare, astepti sa iasa aburul si scoti biberonul pe care vrei sa il folosesi si presupun ca il montezi la pompa si mulgi lapticul. apoi scoti tot din sterilizator tetina si capacul si ii dai sa pape. celelalte biberoane le lasi acolo, fara sa umbi la ele si se vor steriliza singure dupa ce liniutele dispar. uite ca nu mai stiu cate ore dureaza pana se reporneste singur. eu cu aprox 20-30 min inainte de o noua masa ii dadeam eu o resterilizare daca mi se parea mie necesar... daca nu le lasam acolo si se sterilizau ele singure. asta e faza cu sterilizatorul asta, daca il pui pe programul 2 (2 apasari scurte pe buton la inceput), el va resteriliza la un anumit timp.

antentie, apa trebuie schimbata la 24 h, o sa piuie el cand s-au terminat cele 24 h. mie mi-a fost fff simplu pt ca nu mai stateam cu grija resterilizarii.

si trebuie sa il cureti la cam 1-2 luni, are niste pliculete inauntru, iar dupa ce le termini, eu una am pus sare de lamaie, sau zeama de lamaie si apa si am dat un ciclu pe programul unu, am curata, apoi am dat un ciclu fara biberoane, dar cu suport, apoi am pus si bibe la sterilizat.

sper ca ti-am fost de ajutor.



************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !


oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S


www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
Am imprumutat un sterilizator Avent IQ 24, dar nu am la el instructiunile de folosire si pana acum l-am folosit dupa ureche. Nu am nici masura aceea cu care se pune apa in sterilizator.
As vrea sa stiu cata apa trebuie sa pun in sterilizator si cu ce as putea sa-l curat (spunea cineva mai sus ca se poate curata cu sare de lamiie sau cu lamiie, dar cata trebuie sa pun si cum?)?

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput