Despre Sf. Impartasanie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui denizel

P.S. la biserici ortodoxe din alte tari s-a trecut la lingurite de unica folosinta.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Eu acum un an sau doi am avut chiar placuta surpriza ca de Paste, la manastirea din Sinaia sa se faca impartasirea copiilor din paharute mici de unica folosinta.
La fel de adevarat insa ca anul acesta, tot de Paste, tot la aceiasi manastire sa nu mai intalnesc fenomenul. Din pacate .Probabil din cauza de buget restrans
Dar imi placuse foarte mult ideea atunci cand a fost aplicata.

chiar, de ce-o fi asa greus sau asa scump, frate?... plasticele astea (paharele sau lingurite) sunt ifetine, da-le-n papuci .
nu cred ca exista biserica asa de saraca, sa nu poata lua 5 carnatzi de paharele de-alea mici-mititele sau lingurite... Mai ales manastirea Sinaia, care e ditai obiectivul turistic.

da' deh... greu pâna intelege omul ca se poate si mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

'argumentul' acela ca 'oricum, copii sunt impartasiti inaintea adultilor' ....

.... arata ca sunt persoane care se impartasesc cu lingurita unica, fara sa creada ca posibilitatea de a te imbolnavi este zero :).
Ce mie nu-mi face rau ar putea sa-i faca rau copilului meu :).

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

'argumentul' acela ca 'oricum, copii sunt impartasiti inaintea adultilor' ....

.... arata ca sunt persoane care se impartasesc cu lingurita unica, fara sa creada ca posibilitatea de a se imbolnavi este zero :).
Ce mie nu-mi face rau ar putea sa-i faca rau copilului meu :).

bine, asta e limpede, adultii sunt mai rezistenti... dar copiii pot lua boala unu' de la altu', asa impartasiti inaintea adultilor, nu crezi? Ca de fapt, un singur copil e impartasit primul ..; restu' nu prea - tot dupe unu' sau mai multi copii consuma!...

slaba masura de precautie, asta cu adultii abia dupa ce s-a rezolvat cu toti copiii...

Aa, daca la copii s-ar utiliza chestii de unica fol. iar la adulti s-ar ramâne pe sistemul linguritei unice, as vredea si eu o protectie adevarata a mladitelor tinere... iar ai batrâni, se descurca ei, ca-s batatoriti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

sigur ca si de la copii poate fi luata o boala.

Eu voiam doar sa spun ca, daca cineva aduce argumnetul 'si, oricum, imi duc copilul inaintea adultilor' acel cineva nu crede de fapt in teoria ca pe lingurita si in paharul cu vin exista zero pericol :).

Mergi la inceput

gata, acum am inteles :)
faptul ca se apeleaza la o precautie, fie si slabutza, arata ca oamenii au o doza de circumspectie si nu cred ca e 100% un act lipsit de riscuri de imbolnavire.

pe de alta parte, unele persoane sunt ferm convinse ca nimeni, niciodata, nu s-a imbolnavit dintr-o astfel de practica mai putin igienica.

Cred ca eu personal am vb. suficient despre problema asta... ma voi opri deci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

copiii mei sunt intodeauna primii la impartasit. ...oricum la capela unde mergem noi nu prea se impartasesc multi oameni.pe cei mai multi ii impartaseste la pat, in saloane
a fost o perioada cand mergeam cu copiii, la alta bierica unde se impartasea fff multa lume,evident ca nu mai eram primii la impartasit, dar nu mi-am pus niciodata problema imbolnavirii. Sfanta Impartasanie este SFANTA.

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dar daca v-ati duce voi cu lingurita de plastic si sa-i spuneti preotului sa va dea anafura cu aia (voua, copiilor)? Oare s-ar supara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Fetelor, SFANTA Impartasanie este SFANTA. Adicatelea nu trebuie irosita si nu trebuie pusa pe lucruri necurate -- cum ar fi in gunoi. Servetelele cu care te stergi la gura dupa ce te impartasesti se ard (in cazul copiilor care saliveaza, ca adultilor in general nu le curge din gura). Asa ca linguritele de plastic sau paharele de hartie nu prea pot fi folosite, nu sunt compatibile cu Impartasania.

Eu nu stiu de nici o biserica ortodoxa care sa foloseasca obiecte de unica folosinta la impartasit. Stiu de unele care au incercat dar nu li s-a permis.

Aceasta este traditia ortodoxa -- si nu obliga pe nimeni. Cine crede, se apropie "cu credinta si cu dragoste" si ia SFANTA Impartasanie, nu paine si vin. Cine nu crede, zic io, mai bine sta la distanta...

18+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Fetelor, SFANTA Impartasanie este SFANTA. Adicatelea nu trebuie irosita si nu trebuie pusa pe lucruri necurate -- cum ar fi in gunoi. Servetelele cu care te stergi la gura dupa ce te impartasesti se ard (in cazul copiilor care saliveaza, ca adultilor in general nu le curge din gura). Asa ca linguritele de plastic sau paharele de hartie nu prea pot fi folosite, nu sunt compatibile cu Impartasania. Eu nu stiu de nici o biserica ortodoxa care sa foloseasca obiecte de unica folosinta la impartasit. Stiu de unele care au incercat dar nu li s-a permis. Aceasta este traditia ortodoxa -- si nu obliga pe nimeni. Cine crede, se apropie "cu credinta si cu dragoste" si ia SFANTA Impartasanie, nu paine si vin. Cine nu crede, zic io, mai bine sta la distanta... 18+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
mi-ai luat vorba din gura copiii se impartasesc primii fiindca nu au rabdare sa astepte mult la rand ( mai ales cei micuti) ,nu din alte motiveuneori se impartasesc si adultii care insotesc copiii,deci nu e o regula- intai copiii, pe urma adultiimami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Eu m-am impartasit de cand eram mica, nu stiu daca de cand eram bb, dar ce stiu este ca nici nu incepusem clasa I si mergeam la spovedit si impartasit. Am facut lucrul asta pana la 23 de ani, pana am plecat de acasa. Nu stiu cine intreba daca s-a imbolnavit cineva de pe urma impartasaniei. Eu una nu cunosc pe nimeni si din anturajul meu faceau multi asta si chiar nu am auzit sa se fi imbolnavit cineva. Ma mai amuz pe alocuri cu vinul si painea cu gluten data copiilorde parca preotul ii toarna o jumatate de sticla pe gat bebelusului si faza ca(virgula) copiii nu au microbi imi aduce aminte de acum cativa ani cand am fost cu sotul meu intr-un sat din Calarasi de unde este socrul meu ca ii murise mama, respectiv bunica sotului. Socrul meu mai are o sora, sora o fiica si fiica un baiat, atunci, baiatul era prin clasa a VIII-a si ii cer un pahar sa-mi pun niste suc sa beau. Bineinteles, din comoditate, el imi da un pahar folosit, se vedea urma de la suc. I-am spus ca vreau un pahar curat. Mai tarziu sa-mi spuna soacra-mea ca baiatul m-a facut nebuna, ca el este copil si ca nu are microbi. "ce spui, Frantz, chiar asa? In fine, cum spui tu, poate la mine este si un defect profesional ca am lucrat intr-un spital de infectioase."

AURA

Mergi la inceput