Ce parere ai despre vaccinul anti HPV?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Pai varsta maxima e de 26 de ani, nu? Cred ca nu mai ofera protectie dupa 26 de ani, desi si asta suna ciudat.

n-are nicio logica sa nu mai ofere protectie dupa 26 de ani, ca nici virusul, nici sistemul imunitar nu te intreaba cati ani ai. sa nu vaccinam femei la menopauza inteleg, dar pana acolo nu vad sensul limitarii.

stiu ca suna cvasi-utopic, dar sa ne imaginam o virgina de 27 de ani. daca ea atunci s-a decis sa-si inceapa viata sexuala, de ce n-ar proteja-o vaccinul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Cu varsta maxima eu am inteles ca problema s-a pus in felul urmator:

Studiile care s-au facut inainte de a se aproba vaccinul s-au facut numai pe esantioane de varsta de pana in 27 de ani. De aceea vaccinul nu s-a recomandat femeilor de peste 27 de ani, pentru ca, teoretic, puteau fi anumiti factori prezenti la grupa respectiva de varsta (si absenti la femei mai tinere) care sa fi interactionat in vreun fel cu vaccinul si sa produca vreun efect advers (nu are nimeni nici un motiv sa creada ca asta ar fi cazul; dar nici nu se facusera studii care sa demonstreze contrariul).

Deci practic motivul este sa aiba companiile farmaceutice si forurile de aprobare acoperire. Cel mai probabil vaccinul functioneaza la fel de bine si fara alte efecte la femei de orice varsta. Si, cu siguranta, daca l-ai facut inainte, el nu inceteaza sa actioneze in momentul in care ai implinit 27 de ani.

Eu am apucat sa-l fac la 26 (prima doza - urmatoarele doze la 27). Dar si daca as fi avut mai mult la aparitia vaccinului pe piata unde locuiesc, cred ca as fi insistat daca nu se poate totusi sa-l fac.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Initial, vaccinul a fost testat doar pe un grup de fete/femei cuprins intre 9-26 ani, iar licenta a fost acordata numai pentru aceasta categorie de varsta. Se pare ca se continua testarea si pe categoria de varsta 20-45 de ani.

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT00378560?term=gardasil&rank=19§=X03541

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00834106?term=NCT00834106&rank=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

pai sa faca studii si la alte grupe de varsta. desi in general populatia studiilor se imparte in doua grupe mari si late: sub 18 ani si intre 18 si 100 de ani

din cate imi amintesc (cel mai mult am citit despre subiect in momentul in care a aparut propunerea de vaccinare in masa la noi, deci ... nu mai stiu cand)intelesesem ca motivul limitarii e altul - se considera ca la acea varsta un procent mare din populatia feminina a facut deja cunostinta cu o tulpina sau mai multe, poate chiar cu cele incriminate in provocarea cancerului. insa tot nu vad dezavantajele vaccinarii, cu siguranta ar exista un procent caruia sa-i ofere protectie. ok, cu obtinerea unui consimtamant al pacientei ca, in caz ca i se intampla ceva in viitor, nu acuza lipsa de eficienta a vaccinului si intelege exact ca e posibil ca prima celula transformata malign sa existe deja in organismul ei, imposibil de detectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mianna, asta a fost motivul indirect pentru care nu au facut studiile initial pe esantion de varsta mai inaintata. Din punct de vedere politici publice de sanatate, are sens sa te concentrezi pe a administra vaccinul in masa atunci cand el va avea efectul cel mai mare, adica la fete/tinere care inca nu si-au inceput viata sexuala. E cea mai eficienta strategie pentru a reduce semnificativ ponderea cancerului de col (si HPV in general) in populatie. Dpdv individual, chiar daca ai fost deja expusa la diverse tulpini, inclusiv din cele care pot duce la cancer, daca n-ai preluat inca toate tulpinile impotriva carora actioneaza vaccinul, atunci vaccinul tot iti e de folos, doar ca nu la fel de mult ca in cazul in care nu ai fost expusa deloc la HPV.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu nu stiu nici o limita de 26 de ani, din contra, toate femeile aflate in plina activitate sexuala, il pot face. Il pot face si cele deja infectate cu una dintre tulpici pentru ca vaccinul le poate proteja de celelalte tulpini incluse in vaccin.

Nu mai dezinformati, tulpinile benigne, cele care nu sunt implicate in etiologia cancerului de col NU DAU HERPES genital!dau condiloame
Herpesul genital este dat de herpes virus sau virusul herpetic cum vreti sa-i spuneti. Cu preponderenta virusul herpes 2 , dar poate fi si 1.

Mergi la inceput