colicii, plansul si dezvoltarea copilului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Mai fetelor, eu nu sunt inconstienta - poate sunt in ceea ce ma priveste pe mine insami, nu in privinta copilului. desigur ca nu am stat sa ma uit la copil ca proasta a fost vazut pana acum de doi medici care m-au asigurat ca este perfect sanatos, nu se pune problema sa planga din cauza unei traume etc. e vazut saptamanal de pediatrul "curant", verificat si in... Nu mai zic ca eu avand displazie la nastere a fost testat si tras de toate cele din maternitate, i-au verificat toate articulatiile etc. Asta e, exista problema asta, nu are semnificatie patologica e o etapa de dezvoltare care pentru unii copii e mai grea...
Intr-adevar, asa cum zice si Mindy, daca nu ai trecut prin asta parca nu-ti vine a crede, incepi sa te gandesti ca e parintele incompetent de plange bietul copil atat. Dar zau ca nu se pune problema sa ma uit ca plange si sa nu-l duc la medic.
Adriana nu e asa, copiii alimentati artificial au mereu mai multi colici din cauza bieronului in sine. scrie si pe biberon - ma rog, ei se lauda ca ale lor sunt mai bune, dar e un grafic cu incidenta colicilor la alimentatie la san, alte bibi si avent si la san e cea maimica incidenta...
Anisiapcopilul meu nu cred ca a stat cinci zile adunate altundeva decat in brate. La mine 80% din timp, in rest la ta-su. daca el nu ne simte aproape nu stiu ce copil simte asta. Si acum e lipit de mine si scriu cu o mana. si eu citisem carti, dar le-am uitat pe toate cand l-am vazut pe V prima data. chiar e un copil foarte-foarte iubit, si ii aratam asta mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

maria, si noi am trecut prin perioadele astea la ambii copii si am avut noroc ca s-au oprit candva intre 3 si 4 luni.

copiii s-au dezvoltat frumos si nu sunt mai plangaciosi decat altii...

desi subiectul e deschis aici, vin si eu cu un sfat practic, mai degraba de parintii intreaba, parintii raspund...

singura chestie care a functionat la noi bine anticolici a fost un cumul de:
- picaturi de sab simplex
- iubire, brate, caldura
- plimbat ore-n sir pe afara (la un copil), plimbat cu masina in scoica si cu muzica data tare (la celalalt); ambii in marsupiu, sling, wrap - depinde ce era moda in lunile alea

DAR cel mai important, lasat la urma:
- foehn!!!

Cand erau crizele puternice puneam bebeul pe pat cu o paturica pe burta si masam cu o mana in sensul acelor de ceasornic si cu cealalta tineam foehnul cu aer cald. Am verificat mereu ca foehnul sa nu fie supraincalzit, il tineam cat mai departe ca sa nu produc vreo rana pe pielea sensibila, dar zgomotul lui si caldura faceau minuni. Am ars 3 foehn-uri in perioada colicilor si cel mai bine a rezistat, desigur, modelul cel mai ieftin, luat dintr-un hipermarket.

Dupa ce trecea partea majora de criza, aveam inregistrat pe un CD zgomot de foehn si de aspirator, special pentru bebelusi...si am dormit cu CD cu muzica de foehn pana la 1 an la unul din copii! Mie mi-a fost mai greu la inceput, dar dupa aia adormeam ca un prunc.

Nu stiu daca e o metoda buna, omologata, conform cerintelor OMS, dar la noi a functionat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

cel mai bun remediu impotriva colicilor a fost un siropel adus din SUA, dar nu-mi aduc aminte cum se numea...nici nu-l mai am in casa...parca era ceva cu infant baby drops, o cutiuta verde.

dar cand am citit compozitia, am constatat ca are exact aceeasi substanta activa ca SabSimplex, dar concentratia era dubla. in schimb, cantitatea recomandata pentru administrare era la jumatate fata de SabSimplex.

incearca sa-i administrezi picaturile de sirop anti-colici cu 5-10 min inainte de masa, respectand intocmai dozele recomandate in prospect.

ai spus la alt subiect ca baietelul tau mananca prea mult lapte la o masa (apropo, ce fel de apa folosesti cand prepari laptele formula ?) - ar putea fi si asta una dintre cauzele colicilor, la care se poate adauga faptul ca inghite aer in timp ce papa si nu-l elimina complet. folosesti tetine anti-colici ?

vorbeste neaparat cu pediatrul, poate are intoleranta la lactoza sau poate nu-i prieste laptele Nan, sunt copii carora nu le face bine.

si a mai functionat asezatul cu burtica ei pe burtica mea, o leganam usor si se calma, adormind in final.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Maria fiica mea cea mare a plans din toate puterile incepand de pe la 1 luna si jumatate (dar s-a nascut cu o luna inainte de termen...) in fiecare seara. Recordul a fost pana la 8 dimineata Asa ca te inteleg perfect. Nu se linistea decat la san (problema era ca nu mergea productia de lapte chiar atat de rapid cum isi dorea ea... in fine la vremea aia arata ca omuletul Michelin ) sau plimbata in brate prin casa. A tinut-o asa pana pe la 3 luni. Si dupa aceea a fost un copil care se trezea mult noaptea si cerea multa atentie. Extrem de sensibila. Dar crizele de plans au incetat.

Ce iti sugerez sa faci: ajuta-te cu sotul tau sau altcineva disponibil. Ia-ti timp liber periodic si mergi sa te plimbi sau relaxeaza-te cum stii tu mai bine. Fa ce e nevoie ca atunci cand stai cu bebe sa fii calma, vesela, intelegatoare si plina de rabdare. Sa nu fi anxioasa, sa nu fi stresata, sa nu fi furioasa. Asta e cel mai important lucru pe care il poti face pentru psihicul lui acum.

Ce se schimba in mediul lui pe la ora 7, cand incepe plansul? Aprindeti lumina? Se schimba sunetele din casa? Casa devine mai agitata? Poate fi o reactie la stimuli.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

departe de mine gandul sa zic despre tine ceva
eu am fost in situatia ta cu primul copil eram cazuta de pe luna prost consiliata chiar de pediatru, mama mea si anturaj cauzele plansului interminabil au fost la mine fisura de clavicula nebagata in seama de neonatolog si alimentatia lui
a refuzat sa suga san din cauza pozitiei de supt si m am muls pana am dat in mastita apoi dupa ce am trecut pe formula totul s a schimbat in bine (apreciez mamele care alapteaza eu nu am fost in stare din cauze medicale)
pt displazie se face echografie la doua luni nu tras de toate alea ....
aici pediatru ne a sfatuit daca plange mai mult de o ora legata mers la urgenta nu a fost cazul ...de asta zic
stiu ca toti copiii sunt diferiti si ai mei sunt total diferiti ALE a fost cel mai calm bebelus TUDOR un zvapaiat iar KEVIN un papacios singura lui nemultumire e foamea .... a...si scutecul murdar
acum sincer ma descur asa de bine cu ei fara nici un ajutor fara sfaturi binevoitoare doar pediatru si instinctul

de ce ti am scris....pt ca ma regasesc asa un pic in tine la primul copil si in spatele blestematelor de colici se pot ascunde alte minuni multa sanatate si putere iti doresc

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Mergi la inceput

ymca- multumesc pentru sugestie. Chiar o sa incerc diseara foehnul. Pe restul le-am cam incercat si epuizat...
Corina - pediatrul a zis ca intoleranta la lactoza are si alte semne clinice, printre care modificarea scaunului - ori al meu nu le are. Apa folosesc din putz trecuta prin statie de epurare, sterilizare uv, dedurizare si osmoza. Are "analizele la zi" si e aproape de apa distilata, nu mai ramane mai nimic in ea... stam la curte si nu avem apa curenta, a trebuit sa ne facem statie. Si folosesc tetine Avent, au valva anti-colici, se zice ca sunt cele mai bune care se gasesc la noi... nu stiu unde e "buba".
Roxana - nu imi dau seama ce se schimba. Vine seara. Aprindem lumina, dar nu e lumina puternica, avem doua veioze puse in camera lui, indreptate spre perete... Nu stiu daca devine mai agitata casa, nu cred, la un moment dat vine tati, dar crizele incep inainte de venirea lui... ma tot gandesc de cand am citit intrebarea si nu imi dau seama. Dar o sa fiu atenta in seara asta sa vad daca pot lega de ceva... La tv nu ne uitam de fel, ne mai uitam la filme pe laptop dar numai dupa ce adoarme el daca adoarme inaintea noastra - s-a mai intamplat sa stea la ta-su un brate si el sa urle, taica-su sa doarma...
Ai dreptate ca trebuie sa gasim resurse sa fim calmi. Deocamdata simt nevoia sa dorm... o sa vina tatal meu in vizita in curand si o sa-llas baby sitter juma' de zi, o sa-mi pun perna in cap si o sa dorm. si... poate o fi mai bine...

Mergi la inceput

am uitat sa zic ca fiu miu bea din cel mai ordinar biberon dupa ce am incercat tot ce se putea chicco, avent ,bebeconfort, dodie .
el bea fara sa i curga si fara sa mai aibe reflux dintr un bibe de un eu no name
era trimis din ro de soacra mea si se juca ALE cu el l am sterilizat si minunea minunilor chestia ca nu gasesc aici tetine de ale cu o simpla gaura ci numai tot felul de nebunii cu 3 viteze
si la ce temperatura ii dai laptele? laptele cald face spuma cel rece nu eu ii dau la temp camerei nu l incalzesc niciodata facut cu apa plata direct din bidon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui marianebuna

ymca- multumesc pentru sugestie. Chiar o sa incerc diseara foehnul. Pe restul le-am cam incercat si epuizat...
Corina - pediatrul a zis ca intoleranta la lactoza are si alte semne clinice, printre care modificarea scaunului - ori al meu nu le are. Apa folosesc din putz trecuta prin statie de epurare, sterilizare uv, dedurizare si osmoza. Are "analizele la zi" si e aproape de apa distilata, nu mai ramane mai nimic in ea... stam la curte si nu avem apa curenta, a trebuit sa ne facem statie. Si folosesc tetine Avent, au valva anti-colici, se zice ca sunt cele mai bune care se gasesc la noi... nu stiu unde e "buba".
Roxana - nu imi dau seama ce se schimba. Vine seara. Aprindem lumina, dar nu e lumina puternica, avem doua veioze puse in camera lui, indreptate spre perete... Nu stiu daca devine mai agitata casa, nu cred, la un moment dat vine tati, dar crizele incep inainte de venirea lui... ma tot gandesc de cand am citit intrebarea si nu imi dau seama. Dar o sa fiu atenta in seara asta sa vad daca pot lega de ceva... La tv nu ne uitam de fel, ne mai uitam la filme pe laptop dar numai dupa ce adoarme el daca adoarme inaintea noastra - s-a mai intamplat sa stea la ta-su un brate si el sa urle, taica-su sa doarma...
Ai dreptate ca trebuie sa gasim resurse sa fim calmi. Deocamdata simt nevoia sa dorm... o sa vina tatal meu in vizita in curand si o sa-llas baby sitter juma' de zi, o sa-mi pun perna in cap si o sa dorm. si... poate o fi mai bine...

Maria, mama lui Vladut (19.08.2009)

maria, dar nu ar fi fost mai simplu sa folosesti apa plata imbuteliata ? pe anumite sortimente scrie "produs microbiologic pur", si cel putin 2 marci de apa plata au pe eticheta inscriptia "potrivita pentru prepararea hranei bebelusilor" (nu dau nume, sa nu fie considerata reclama). o fi reclama, n-o fi, eu ii dau fetitei mele sa bea, ii prepar laptele formula si ii gatesc numai cu apa plata imbuteliata.

e drept ca nu stiu cum functioneaza statia voastra de filtrare, dar esti sigura ca filtreaza tot-tot, inclusiv nitritii, nitratii, reziduurile, parazitii ? cata incredere poti avea in analizele efectuate ?

off, micul de el, cat se chinuie...n-a ragusit pana acum de la atata plans ? sa fie oare altceva care-l deranjeaza/supara si din cauza asta plange asa mult ? dar ce ar putea fi ?!?
zici ca are colici, dar concret, in afara de plans, mai are si alte manifestari (fetita mea isi strangea genunchii spre burtica, strangea pumnisorii, se cam incorda) ?
a, si inca ceva, in intervalul de la 19 la 23, la ce ora ii faci baita si de cate ori mananca ? ai observat cumva daca baita il mai linisteste putin ?
am uitat : inca din primele zile de viata am obisnuit-o pe cea mica sa adoarma/doarma cu muzica (in surdina, desigur), am un CD cu muzica lui Mozart (adaptata ptr somnul bb-lusilor) si a functionat de minune, la inceputul melodiei nr. 3 puiul meu deja adormea. incearca si tu cu muzica sau eventual un carusel...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Anisia - Cred ca la 37 grade... sa nu-l simt cand il pun pe piele. Nu am incercat sa i-l dau rece... pot sa incerc maine dimineata, acum ca se apropie ora mi-e teama...

Corina - Sunt sigura ca e ok apa. Analiza e facuta de cumnata-mea, e chimist si lucreaza la un lab. de analiza a apei. Apa plata imbuteliata are saruri, medicul mi-a zis ca e mai buna apa de masa imbuteliata dar aia e fix ce am si eu.
Exact asa face cum zici, se arcuieste, strange pumnii, loveste cu picioarele... din cand in cand trage cate un "vant" si se linisteste un pic...
Baita... o uraste. E tragedie. Am incercat toate varianttele, singura la care nu a urlat a fost aia din maternitate, la chiuveta, brutala si repezita mi s-a parut mie, facuta de asistenta. Am incercat si noi dar nu ne-a iesit, nu avem aceeasi indemanare/experienta... Caruselul il agita si incepe sa planga mai tare dupa 2-3 minute...merge, cum am zis, muzica pe care o ascultam eu cand era in burtica, sau acelasi gen, ma rog, dar numai daca ii cant si eu in acelasi timp...Nu pot sa-l inteleg, ca-s complet afona... dar nici asta nu e infailibila, la un moment dat se plictiseste...

Mergi la inceput

de ce ti e teama sa il dai rece?copii nu racesc de la rece racesc de la virusi si bacterii
la baita nu ai un suport? cel mai indicat e cel textil tu ai mainile libere si bb se balaceste in voie
despre apa plata ce sa zic noua ne a recomandat sa o schimbam periodic intre cele 3 firme consacrate pt ca fiecare contine alceva bun pt bb

Mergi la inceput