fetita foarte nervoasa....de ce?

fetita mea de 1 an si 7 luni este foarte nervoasa.....daca nu fac ca ea sau nu-i dat ceva ce vrea neaparat se enerveaza groaznic si daca are ceva in mana musca rau acel obiect, chiar tremura muscandul, daca nu are nimic in mana cauta cu gurita sa prinda mana mea , orice si pana la urma se musca singura de manuta rau ....lasa urme de fiecare data
are manutele pline de muscaturi.
ce se intampla cu ea?
este doar o faza a copilariei sau trebuie sa imi fac griji(oricum imi fac)
daca vb cu mine ,pe limba ei si ma pune naiba sa nu o inteleg , este jale ,este o fire foarte .....cum sa zic "argintul viu" ii se spune la gradi, nu sta locului 30 secunde
poate din cauza asta sa fie asa nervoasa?....este frustrata, ca nu se poate face inteleasa?
ce parere aveti?
imi puteti da un sfat cum sa reactionez cand mai face asa....chiar nu stiu cum sa procedez
am fost sfatuita fie sa ignor( nu pot face asta) fie sa-i ard doua la fundulet(nici nu se pune problema)
sau cateodata daca suntem intr-un magazin pe undeva si nu fac ca ea, incepe si planga atat de tare incat in 30 secunde incepe si vomita foarte violent....mi-e frica sa mai pleca cu ea pe undeva.
ieri am fost nevoita sa-i cumpar o masuta cu banguta din magazin pt ca nu am reusit sa o iau de pe ea...incepuse teatrul si mi-a fost frica sa nu vomite (abia mancase)
DECI CE SA FAC LA URMATOAREA CRIZA?
--------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
Raspunsuri

Lorikay spune:
Erica este la fel:foarte activa si incepe sa faca crize de plans de fiecare data cand nu faci ce vrea ea.
Am incercat sa o ignor dar plangea mai tare si destul de mult.
Acum am inceput sa aplic cealalta metoda: cand incepe sa planga o iau in brate si o linistesc, incerc sa ii indrept atentia spre altceva si cand se linisteste ii explic de ce nu se poate ce vrea ea. Nu merge chiar intotdeauna dar deja crizele de plans sunt mai scurte si mai putin intense. Inseamna ca suntem pe drumul cel bun.
Cred ca la unii copii functioneaza faza cu ignorarea iar la altii mai rau amplifica problema.
Ce este ciudat la Fiica-mea este faptul ca la gradi este super cuminte si ascultatoare. Chiar i-am spus sotului ca probabil ne-au dat alt copil

MACARIE spune:
am incercat si asa ,dar nu tine intotdeauna..si indiferent cat as incerca sa-i explic nu intelege...este prea mica
asa mi-au zis si mie , ca la gradi este super cuminte, dar cu mine este super rasfatata
cati ani are fica ta Lorikay?
trebuie sa fac ceva , sa inceteze cu crizele astea
ceva timp in urama am fost in Cora si aveau masinute mai mari...am incercat sa le ocolesc dar ...prea tarziu....le vazuse si efectiv a inceput sa tipe ( de bucurie)si incerca sa sara din carutul de cumparaturi...a fost grpasnic...parca era posedata
----------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

nikole spune:
Cam cu aceeasi problema ma comfrunt si eu cu exceptia faptului ca in crizele lui de nervi nu vomita, insa incearca sa-si provoace voma, isi baga degetele in gura , se inroseste...
eu nu il ignor, incerc sa il calmez, il iau in brate, apoi imediat ce s-a calmat, ii explic cat mai pe intelesul lui ce si cum...
dar...am obosit si ce e mai rau...nu stiu daca fac bine, daca intelege ceva, nu stiu ce sa mai zic...cum nu prea am ce face, nu-mi ramane decat sa respir adanc si sa ma calmez.
Banui ca odata ce merge in colectivitate, la gradinita undeva, sau la un club sportiv, vor disparea de la sine multe asa zise probleme...pana atunci insa...nervi tari sa avem.
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 13+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Lorikay spune:
Erica are 2 ani si 3 luni.
Nici la mine nu tine intotdeauna dar de inteles, chiar daca pe loc nu se vede, sa stii ca intelege. Este o metoda care nu da roade decat in timp.
Eu ma gandesc ca acest mod de comportament este un fel de razbunare a ei ca ma vede atat de putin (sta de dimineata pana seara la gradi) si astfel incearca sa obtina cat mai multa atentie din partea mea. De aceea daca o ignor ii fac mult mai rau
Citat: |
citat din mesajul lui MACARIE am incercat si asa ,dar nu tine intotdeauna..si indiferent cat as incerca sa-i explic nu intelege...este prea mica asa mi-au zis si mie , ca la gradi este super cuminte, dar cu mine este super rasfatata cati ani are fica ta Lorikay? trebuie sa fac ceva , sa inceteze cu crizele astea ceva timp in urama am fost in Cora si aveau masinute mai mari...am incercat sa le ocolesc dar ...prea tarziu....le vazuse si efectiv a inceput sa tipe ( de bucurie)si incerca sa sara din carutul de cumparaturi...a fost grpasnic...parca era posedata ---------------------------------------------------------------------- Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos |

ina_nz spune:
imi pare rau ca iti spun asta dar cred ca a ta copila e foarte stresata si necajita si d'aia se manifest asa. Pai vrei sa-i iei suzeta, sa o faci sa renunte la scutece.....prea multe pentru un sufletel asa mic. I-ai stricat echilibrul, ai scos-o din comfort zone si se manifesta saracuta cum poate.....chiar daca tie ti se pare deplasat comportamentul ei ea atata poate...

Alizee spune:
Este atat de mititica fetita ta, incat este firesc ca ea sa devina agitata si irasibila daca tu, mama ei, vrei sa o privezi de atatea bucurii dintr-o data. Altfel nu stie sa isi exprime nemultumirea.
Parerea mea este sa lasi copilasul si cu suzeta si cu pampersi.
Intelege ca este foarte mica. Nu este un copil mare. Mai ai putintica rabdare.
allinta

CorinaDani spune:
asa este, in plus micuta este si la gradinita...pai si un matur ar fi dat peste cap daca ar fi asaltat de atatea schimbari si lucruri noi, de neinteles pentru el, in acelasi timp.
macarie, nu te supara pe noi, dar ai pus prea multa presiune pe fetita, la o varsta asa mica.
gandeste-te ca este foarte frustrata si derutata din mai multe motive : e la gradi, nu te vede cateva ore pe zi, cand ajunge/sta acasa o conditionezi sa renunte la pampers si suzeta....
tu cum te-ai simti daca cineva ti-ar spune : incepand de maine vei face naveta la 100 km, nu mai ai voie sa bei cafea/sa fumezi (in ideea in care practici aceste "sporturi", daca nu le poti inlocui cu alte activitati preferate), nu mai ai voie sa te fardezi sau sa te imbraci intr-un anumit fel, ci asa cum iti impun altii si tie nu-ti place deloc...
stiu ca si gasiriea unei bone sau a unui ajutor de incredere, in ziua de astazi, a devenit o problema foarte greu de rezolvat.
eu, daca as fi fost in locul tau, as renunta deocamdata la gradi, as gasi pe cineva sa stea cu cea mica (am inteles ca tu vei incepe in curand serviciul, nu ?) si as lasa-o sa renunte ea treptat la scutec si suzeta, fiecare copil are ritmul lui, nu e bine sa-l fortezi, risti sa obtii reactii inverse. la 1 an si 7 luni sa stii ca nu toti copii inteleg ceea ce le explici, oricat de simplu, logic si pe intelesul lor ai face-o, mai ales cand sunt furiosi sau enervati.
relax, altfel vei avea probleme mai tarziu cu cea mica dpdv al comportamentului si al reactiilor.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

grodear spune:
Si eu sunt de parere ca fetita este inca la o varsta la care are multa nevoie de tine si cred ca e cam devreme pentru gradinita. Dar , bineinteles ca daca ai procedat asa, inseamna ca nu ai avut alta solutie. Este foarte important: la gradi sta cu copii de varsta ei, tot asa mici sau cu cei mai mari? Pentru ca daca este cu cei de 1,6- 1,8 ani in grupa, se adapteaza destul de repede. Daca sta cu cei mai mairi, in jur de 3 ani, e mai greu sa se adapteze.
Ralu- mamica de fetita superba!!!
http://community.webshots.com/album/567799118dvcfRG

lidsta spune:
de unde stiti ca incearca sa ii ia suzeta si sa o invete sa renunte la scutece? Parca nu scrie nimic nicaieri despre asta ...

CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lidsta de unde stiti ca incearca sa ii ia suzeta si sa o invete sa renunte la scutece? Parca nu scrie nimic nicaieri despre asta ... |
buna,
pentru ca a mai deschis 2 subiecte, la "parintii intreaba"...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )