Cuvinte care fac o relatie sa merga

Cuvinte care fac o relatie sa merga | Autor: iulix

Link direct la acest mesaj

Stau si ma gandesc... Oare care cuvinte ar fi cele mai bune pentru a fi rostite intr-o relatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Mai putine cuvinte si mai multe fapte ar ajuta o relatie sa ajunga sus pe varf de piramida!

Te gandesti prea mult la cuvintele alese,intr-o relatie de dragoste exista dragoste iar cuvintele pefecte curg valuri ca niste perlute .

Care cuvinte NU ar trebui spuse intr-o relatie ?pot sa-ti raspund cu aceasta intrebare.

Eu de exempu nu i-as spune niciodata sotului meu ; nu ai balls in pantaloni,fraierule,idiotule,imbecilule, jigodie,afemeiatule,curvarule,nespalatule si contiunati voi lista sunt convinsa ca exista si alte expresii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

ionica sa sti ca mai auzi cuvinte din astea urate ,dar e clar ca nu auzi intr-o familie cu bun simt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

sint multe care fac o relatie sa mearga.
cuvintele sint pe ultimul loc.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss, travel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Depinde de varsta si de mentalitate si de durata relatiei in timp si de respect si de incredere. De exemplu la noi au fost frecusuri suisuri coborasuri eu nu sunt un declarant direct al cuvintelor de amor insa de foarte multe ori este suficient sa se uite la mine sau eu la ea si din ochi deja stim cam ce si cum. Dar avem intradevar 20 de ani de cand suntem impreuna.
Pot sa spun altceva foarte important din punctul meu de vedere intro relatie. Se numeste COMPROMIS. In orice relatie tu esti la dreapta el la stanga si relatia este un punct intre dreapta si stanga. Uneori acest punct este mai la dreapta alteori mai spre stanga. Atunci cand tu si el ajungeti fiecare la acel punct si ramaneti pe el se numeste ca aveti o relatie stabila. Cam abstracta definitia stabilitatii insa pentru a face o relatie sa mearga trebuie sa stii sa accepti compromisul atat tu cat si el fara a trece peste pragul demnitatii umane. Rabdarea... alt cuvant greu, iubirea si respectul, increderea, devotamentul, ambitia de a construi impreuna, planurile si visele comune pot fi multe elemente atat de banale si totusi esentiale in orice relatie interumana.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Ai spus foarte multe lucruri adevarate, Marius. Compromisul, rabdarea, sunt definitorii.



MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

ABSOLVENTE!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Cred ca au o importanta mica cuvintele, adica imi imaginez 2 scenarii:

Doi soti sambata dimineata;
- buna dimineata raza mea de soare, sotia mea iubita, ma duc la meci cu baietii si cand vin vreau ciorba de vita cu legumele taiate mic asa cum doar tu stii sa faci si friptura de-aia minunata cum doar tie iti iese. Iau eu masina ca ma grabesc, te descurci tu cu caratul de la piata, esti asa o minunatie de sotie!

sau

- buna dimineata, ce facem azi? A, vrei la piata, mergem impreuna, porma tu gatesti eu dau cu aspiratorul si dupa iesim in parc.

Si ca sa spun asa, cele mai bune cuvinte intr-o relatie sunt faptele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Multi dintre oameni pun accentul pe compromis atunci cand vorbesc despre succesul unei relatii! Puteti sa-mi spuneti visatoare, naiva...cum doriti, dar eu consider ca necesitatea compromisului apare numai in relatiile unde nu exista compatibilitate intre cei doi sau unde nu exista dragoste.
Termenul de compromis mi se pare ca anuleaza iubirea. Cred in relatia in care nu se fac compromisuri ci se face ceea ce simt amandoi partenerii, in completa rezonanta unul cu celalalt!

Visez frumos?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Emma este iubire!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Pai intrebarea era :ce cuvinte?In orice context civilizate,de bun simt,chiar si atunci cind e o conversatie in contradictoriu si mai ales tonul e important.A se citi plictisit,dispretuitor,decibeli care sparg geamurile,etc.E adevarat ca sint relatii temperamentale care functioneaza bine,deci nu se poate generaliza,insa eu banui ca pina la urma tot deranjeaza.
Si tactul e important!Adica sa nu-ti impui cu forta ,verbal ,un punct de vedere si sa stii sa mai taci uneori,in mod constructiv,nu sa lasi de la tine tot timpul.Doar cind vezi ca nu e cazul sa mai pui gaz pe foc...
In fine ,asta e teoria,practica insa e mult mai complexa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate. Eu cred ca tine de realism cand am spus compromis. Aproape intotdeauna facem compromisuri. Poate nu realizam prea bine insa daca am fi mai atenti(e) am realiza ca facem muulote compromisuri. Si majoritatea dintre ele au ca si motivatie dorinta de relationare de o buna relationare.

Uite am sa ma rezum doar la raspunsurile date de tine. Un pic altfel.

Citat:

Puteti sa-mi spuneti visatoare, naiva...cum doriti, dar eu consider ca....


Dupa cum vezi te adresezi la persoana a doua plura ceea ce denota un ton civilizat de exprimare politicoasa iar exprimarea ta pune discutia pe un fagas de permisiune - "puteti". Intr-o singura fraza scurta lansezi ideea ca ai o opinie care o plasezi ca si posibilitate/alternativa prin aceasta exprimand in mod indirect faptul ca accepti desi tu ai alt considerent si alte variante "eu consider ca..." De aici apare deja compromisul ca si varianta desi totm tu mentii ideea absoluta conform careia "...necesitatea compromisului apare numai in relatiile unde nu exista compatibilitate intre cei doi sau unde nu exista dragoste." care este clar o exprimare de extrema ca sa o plasez pe o axa imaginara. Cu atat mai mult iata ca noi ca si oameni desi subscriem si dorim in intimitatea noastra sa ne mentinem, promovam sau chiar sa luptam pentru ideile noastre undeva,ceva ne determina uneori voluntar alteori involuntar sau reflexiv sa acceptam diverse stadii compromisorii in relatia noastra cu exteriorul. De aceea am spus ca din punctul meu de vedere consider compromisul ca o unealta relationala.

Acum ca sa devin critic pe idei am sa scriu urmatoarele:

Compatibiitatea este o notiune ce are un anumit nivel de relativitate intro relatie interumana. Desigur in timp oamenii descopera odata cu evolutia unei relatii ca intre senzatie, inchipuire, asteptare si realitatea pe care o percep visa vis de o relatie apar diferente. Uneori pozitive alteori negative. De aici se poate spune ca discutam cizelare relationare de maturizare relationala. Uneori distantele dintre doua persoane sunt mai mici, alteori una dintre ele este mai abila, alteori ambele au un nivel de fler suficient de mare incat sa faca pasii necesari de asa maniera incat relatia sa functioneze.
Eu prea nu cred in "ci se face ceea ce simt amandoi partenerii, in completa rezonanta unul cu celalalt!" ca si un adevar perfect valabil in orice moment motivatia fiind simpla - pur si simplu fiecare dintre noi suntem o individualitate, avem caracteristici proprii, crestem in medii diferite oricat de asemanatoare ar fi, avem experiente diferite si asa mai departe astfel incat probabilitatea de a face ceva in completa rezonanta bazata strict pe simturi este putin probabila si prea rar reflexiv repetabila. Desigur eete opinia mea.

Pe de alta parte afirmatia "Termenul de compromis mi se pare ca anuleaza iubirea" este total nefondata si am sa exemplific cu o intrebare:
Ai idee daca si cam cat compromis au facut nu mai putin decat parintii tai fata de tine in viata lor si multele compromisuri nu au anulat si nu vor anula niciodata iubirea lor fata de tine? Ai idee cam cate compromisuri ai facut tu fata de tine in relatia cu ei si asta nu ti-a anulat niciodata iubire fata de ei? Pot sa extrapolez ideea si fata de proprii copii si fata de sot/sotie. Am vrut doar sa subliniez ca iubirea nu este anulata in principiu de vreun compromis, ba mai mult tocmai iubirea fata de altul(a) ne determina sa trecem peste noi sa facem compromisuri, sacrificii in mod paradoxal poate parca suntem haraziti sa taiem de la noi pentru altii. Uneori din dragoste, din iubire.
In fine nu mai dezvolt....


Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Eu cind sint agitata , nervoasa am un fel aparte de a ma manifesta.Nu jignesc cu cuvinte urite,jignesc cu tonul vocii,cu vorbe acide,ironice ,cu expresia fetei,cu altfel de limbaj.Si o fac rau.Cel putin asta mi se spune de o viata ( :.Eu nu ma pot vedea.Dar probabil exprim ceea ce simt in momentul respectiv.

Ii agit si pe cei din jurul meu,cei care ma cunosc.Le transmit starea.Pentru "necunoscuti" e un shoc ( :.Mai am mult de luptat cu mine insami,cu temperamentul meu.Dupa o explozie de gen ,ce e cel mai rau! Nu imi dau seama cu ce am jignit.Ca doar nu am vorbit urit :(((.

Asa ca,manifestarile sint diferite,de la om la om.Nu cred ca ar folosi unei relatii numai dulcegariile.Noi sintem departe de a avea relatia perfeta.Dar certurile, orgoliile nu tin mai mult de citeva ore.Nu conteaza cine cedeaza primul.Numai conteaza demult.Sa ne montam singuri ,unul impotriva celuilalt? Pentru ce? Ca unul a scos o vorba negindita,in virtutea nervilor (facuti majoritar de altii).Si celalalt pune c_rul in sus,pardon.

Desigur,o jignire e o jignire.Si daca se repeta,cu atit mai rau.Eu de pilda,nu suport anumite "calificari".Altele nu ma ating.Asa ca...trebuie gasita,intradevar calea compromisului.Ah,inca ceva.Eu niciodata,dar niciodata nu o sa accept o vorba ,catalogata ca jignire,in public.Si nici macar tonul vocii un pic ridicat.Aici e razbel pe fata : ).Intre noi doi... mai scapa.

Mergi la inceput