o catelusa care tuseste

o catelusa care tuseste | Autor: marinaa

Link direct la acest mesaj

Dragii mei iubitori de animale,

Am o catelusa dalmatian care anul acesta a facut 12 ani.A fost o catelusa foarte sanatoasa,nu am avut mari probleme cu ea.Acum 2 ani mi-a tuist prima data dar dupa un tratament cu antibiotice am rezolvat.Nu au trecut doua luni si iar tuse.Iar tratament insa si pana in ziua de azi mai tuseste noaptea (cam de doua ori) si ziua cand face efort sau se bucura.I-am pus albastru de metil in apa insa nu prea are efect.Am fost la medic care mi-a dat trimitre la ecograf si electrocardiograma .Sincer nu prea pot sa-mi permit toate acestea si ar trebui sa ma duc cu un taxi deoarece nu am masina.Nu stiu cui ii convine sa lase par in taxi.
Poate v-ati confruntat si voi cu asa ceva si ma puteti ajuta cu un sfat,un medicament pentru remediu.Uneori tuseste pana da sa vomite.
O iubim foarte mult,face parte din familie.
As mai avea o problema,de ceva timp nu mai vrea sa stea singura si pange (ziua)deranjand unii vecini mai"sensibili".I-am dat nutricalm insa nu sunt convinsa ca am rezolvat problema.M-au reclamat si la politie,ceea ce mi se pare o exagerare a unor persoane care nu suporta animalele.Mai stiti vreo metoda in afara de acest medicament de depresie,anxietate care este si cam scump?

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

are probleme cu inima din cauza asta tuseste! nu este raceala! la veterinar sa ii faca toate analizele si sa o caute la inima!
Mama catelusului meu, asa a murit saracuta la 13 ani tusea ca un fumator inrait...inima era problema si i-au facut eutanasie ca saraca se sufoca si risca sa moara in chinuri.
1. cumperi mancare speciala pt catei bolnavi de inima
2. aveti grija sa nu mai faca efort mare
3. aveti grija sa nu-i mai fie frig - hainuta iarna
4. la veterinar cu ea si la regim:-)

Numai bine

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Una dintre pisicile mele s-a confruntat cu o problema asemanatoare; am crezut ca tusea o fi urmare a unei raceli ;
la scaner nu i-au gasit nimic la plamani in schimb la ECO medicul a constatat ca inima ii este marita;
tratamentul este zilnic si pentru tot restul vietii; si Micky al nostru face parte din familie; desi are 14 ani nici nu vreau sa ma gandesc ca va veni o zi cand va pleca de langa noi ..
insista la medic numai pentru o ecografie ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

am avut si eu pr asta cu cateii mei,tuseau de parca le ramasese un os in gat pe care vroiau sa-l elimine.nu aveau temp,nu erau apatici;celui mare la cateva zile a inceput sa-i curga o secretie apoasa cu putin sange in ea din nas(trufa),asa ca m-am dus la vet.mie mi-a zis ca este viroza respiratorie,li s-a administrat antibiotic cateva zile si si-au revenit complet.de atunci nu am mai avut pr cu ei;am citit pe net ca li se poate administra acasa sirop de tuse pt copii,dar prefer sa discut cu vetul cand e vb de asa ceva pt ca multe din medicamentele care noua ne fac bine,animalutelor noastre le pot face mai mult rau decat bine:(
cat despre cealalta pr,eu le lasam jucarii si oase de la pet sa roada cand plecam de acasa.ii tinea ocupati si nici nu-si dadeau seama cand ieseam pe usa si ramaneau singuri:)la mine oricum n-a fost asta o pr f mare,am mereu animale in tranzit si nu sunt complet singure niciodata.cel mic a fost adoptat si a ramas cainele rezident cu pisica rezidenta...apoi au aparut pisoiasi mici in cautare de camine si catelul si-a asumat rolul de dadaca imediat.poti incerca si asa,sa ii aduci un companion cu care sa-si imparta timpul,de preferat,un puiut mic,usor de acceptat si tolerat.
insanatosire grabnica si numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

ah,mai poti face ceva:inainte sa pleci de acasa,scoate-o afara la plimbare,joaca-te cu ea,oboseste-o.astfel,nu mai mai urla in lipsa ta,pt ca va fi prea obosita fizic si psihic si va dormi bustean:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinaa spune:

Va multumesc pentru raspunsuri, dragi iubitori de animalute.
Am fost cu Lady la Clinica veterinara de la Facultatea Veterinara din Bucuresti.I-am facut electrocardiograma,ecografie si radiografie.Are 12 ani,e batranica dar se tine bine:) si are tuse cardiaca.Bine ca nu are nimic la plamani,o tumoare ,de aceea m-au pus sa-i fac radiografie.Am primit o reteta cu o schema si ii dau tratament de la farmacia umana, pentru inima, dar doze mai mici.Parca sa zic (nu avem decat 1 saptamana de tratament) ca tuseste mai putin,mai ales noaptea.Sper sa fie OK dupa mai mult timp de tratament.

Sanatate si numai bine tuturor.

Mergi la inceput