chist utrogestan

chist utrogestan | Autor: 5ab1na

Link direct la acest mesaj

imi cer scuze daca postez unde nu trebuie. cert este ca nu ma pricep deloc si am nevoie de ajutor. macar sa-mi spuneti din experienta voastra.
am incercat si nimic...azi am fost la medic si a zis ca am un chist folicular de 25 mm pe ovarul drept, uter de dimensiuni normale, endometru 8 mm, douglas liber. asta va scriu din ce a scris ea pe o foaie.
eu sufar de urmatoarea problema: am ciclu de 24 de zile, in a 17-zi imi vine de fapt dar numai putin, cateva picaturi zi de zi pana in ziua 24. dintotdeauna am avut cicluri scurte dar menstra nu a durat atat de mult niciodata. asta se intampla de vreo 5 luni sa spunem.
stau si numar zile, ovulatie, calculez si nu iese...
doctorita mi-a dat utrogestan sa-l iau din ziua 15 pana in 25.
voi ce intelegeti? v-ati confruntat careva cu asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabine spune:

Eu nu m-am confruntat dar pot sa-ti spun de sora mea.Ea a avut asa ceva, a luat progesteron(subst din utro) oral si a ajuns dupa 3 luni la un chist mai mic.Inca face tratament dar e super optimista.Mai cere eventual si o alta parere a unui alt medic.E prea important ca sa asculti doar opinia unuia.Oricum cred ac si problema CM trebuie rezolvata.

sabine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANI.G spune:

Stii cumva cand ai ovulatia ? De ce te intreb, pentru ca medicii marea lor majoritate prescriu progestativele din Z14.
Cum ele INHIBA ovulatia...de aici si chisturile. Ar trebui luat 10 zile, dar numai DUPA ovulatie, ca sa iti reglezi si ciclul si nici sa nu faci chisturi.
Asta e...ai avut un folicul frumusel, care s-a transformat in chist.
Inca nu am gasit medic(eu personal, nu, dar stiu ca sunt) care sa prescrie progestative sau analize in functie de ovulatie si nu in functie de ciclul standard de 28 de zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

a da stiu:)
pai....eu am un ciclu scurt de 24 de zile si ovulatia am avut-o in ziua a 10-a dupa masuratorile mele. doctorita a spus ca luna viitoare sa iau utrogestan din ziua 15 pana in 25.
eu nu am luat niciodata nici ac, nici progesteron, nici alte pastile. nu stiu ce s-a intamplat fix acum. de vreo 5 ani am un ciclu scurt de numai 24 de zile dar am cateva luni de cand efectiv imi vine din ziua a 17-a. cateva pete maronii pana in ziua sa zicem 24. si uite asa numar si ma gandesc ce-o fi. consider inca 24 de zile. e o diferenta intre pete maronii si menstra. am fost abia ieri la doctor pentru ca am asteptat sa se vindece de la sine....a fost doctorita plecata in concediu...mai multe.
doctorita a zis sa-mi dea ac dar vazand probabil ca vreau un copil a zis utrogestan. sper numai sa fie bine. despre chist a spus ca e chist folicular functional.

Mergi la inceput