o anumita placinta cu mere
Am si eu o mare rugaminte. Am avut o retea de placina cu mere dupa care spiridusul meu se topeste ... n-am apucat sa o fac cam de multisor si am pierdut hartia pe care era scrisa. Am tot cautat, am gasit n-spe retete pentru placinta cu mere, dar niciuna nu e cea pierduta. Deci, stie cineva o reteta cu un aluat mai moale in care se pun bucati de mere (nu rase, ci taiate), care se incorporeaza in aluat si se dau asa la cuptor. La final aluatul e cam cel de chec iar bucatile de mar sunt coapte in interiorul lui ....
Raspunsuri
Lala_D spune:
Cred ca este de fapt reteta de pe care se face prajitura cu visine, caise, piersici. Nu vad de ce nu ar iesi super si cu mere.
Eu o fac asa :
ingredinte aluat:
2oua
150g zahar+1plic zahar vanilat
125ml ulei
1pahar iaurt-125g,simplu
300g faina+praf de copt
tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
1borcan compot visine dar se pot pune orice fructe.
Se amesteca cu robotul ouale intregi,iaurtul,uleiul,zaharul si zaharul vanilat . Faina+praful de copt se amesteca in alt castron.
Se adauga apoi la crema obtinuta faina,mai amestecam putin pina avem un aluat cremos si omogen
Se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se arunca fructele peste aluat.
Se coace 35min la foc potrivit 185 grade..se pudreaza apoi cu zahar si se taie cand s-a mai racit.
Reteta nu imi apartine dar am facut-o des cu tot felul de fructe si iese minunat. Exact cum ai spus tu: blat de pandispan cu fructe incorporate.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog
danitin spune:
Multumesc mult, nu-mi dau seama nici acum daca asta este, dar o incerc in weekend si daca e ea, trimit o portie si spre tine ....![]()
mariussimiuc spune:
Prajitura cu mere si sos de ciocolata
Poate este ceea ce cauti.
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Lala_D spune:
Miha ...ce mi-ai facut tu mie cu reteta aia 
Nu stiu cum de o scapasem.
Acum musai sa cumpar mere ...si cioco ![]()

O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog
mariussimiuc spune:
Lala,ma bucur ca ti-a placut.
Astept impresii. ![]()
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
danitin spune:
Mariussimiuc, multumesc de reteta. Nu e cea pe care o cautam, dar pare gustoasa. A mea avea aluatul mult mai legat iar merele erau incorporate inauntrul lui, nu in strat. Oricum, la cat de bine arata, trebuie incercata ....
Tethys spune:
Danitin, o fi asta reteta pe care o cauti?
Se pregateste un aluat pentru pandispan din 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar si 6 linguri ulei. Separat, se curata 6 mere potrivite ca marime, se taie in doua, se curata de seminte si se aseaza cu scobitura in sus intr-o cratita tapetata in prealabil cu 3 linguri de zahar caramelizat. In scobitura se aseaza fructe din dulceata - capsune, visine, cirese, etc. Peste mere se toarna aluatul si se da la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 40 de minute. Apoi, fierbinte, cratita se rastoarna pe un platou, se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca si fructe de sezon, dupa gust.
E, de fapt, reteta tortului de mere care se face in Moldova
... mno, poate e la fel cu ce cauti tu... succes si... pofta buna
.
Mi se spune "argint viu"...
~*~*~*~*~
Oare ce varsta avem?!? ![]()
danitin spune:
cryna77 - multumes mult si tie de retzeta, nu e aia ... nu era ncic cu dulceatza, nici cu zahar caramelizat, er doar un aluat moale si pufos cu feli de mere inauntru. dar ... cine stie, poate o sa am succes si cu cele trimise de voi. oricum, merci mult, e buna de pus la caietul cu retzete ...