Job in Germania?
Dragele mele,
de mult ne bate gandul sa incercam sa ne stabilim in Germania desi n-am facut niciodata vreun pas in sensul asta.Acum ne-am gandit ca am putea incerca sa ne gasim joburi acolo si sa mergem pur si simplu sa lucram. Nu prea stim de unde sa incepem cautarile. Ne puteti sfatui?
Raspunsuri
kariguld spune:
ca sa poti lucra in Detuschland, trebuie in primul rand sa stii limba foarte bine. apoi, sa-ti gasesti un job. modalitati de gasire, nu stiu, poate pe net, prin cunostinte....dar, in Deutschland romanii nu au drept de munca legal. aici nu se lucreaza la negru, nu te angajeaza nimeni asa. daca gasesti o firma care te vrea, iti da acte pe care le depui la fortele de munca de aici si astepti intre 4 si 8 saptamani pana primesti raspuns. iar fortele de munca cauta persoane de aici din Deutschland pentru jobul respectiv sau din alte tari din Europa, ai caror cetateni au drept de munca deja, fiind in UE.
acel drept de munca se da, alteori nu se da! si se da in prima faza doar pentru 6 luni. timp in care esti de proba la firma respectiva, apoi se poate prelungi.
cam astea sunt conditiile.
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
ami_79 spune:
Intentia noastra NU este de a lucra la negru, nu am lucrat niciodata la negru si nici nu suntem adeptii acestui mod de lucru. Noi vrem sa gasim niste joburi de bun simt, in domeniul in care profesam. Limba germana o cunoastem.
Totusi din cate stiu eu Romania ESTE in UE.
kariguld spune:
da, Romania este in UE, dar daca cercetezi putin vei vedea ca romanii nu au niste drepturi in cateva din tarile Uniunii Europene. inclusiv dreptul de munca. Germania este printre ele. cauta pe net, si vei gasi informatii! si nu numai romanii, si ungurii si alte natii.
Romania nu este agreeata de nemti in multe domenii, pentruca lasa de dorit la multe capitole....daca cauti intr-o agentie de turism aici in Deutschland, nu vei gasi vacante la Marea Neagra.
te poti muta in Germania, dar trebuie sa-ti gasesti singur un job. cum spuneam si in postarea anterioara.
eu iti spun adevarul! poti intra si la Diaspora, la fetele din Germania sa intrebi acolo.
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ami_79 Intentia noastra NU este de a lucra la negru, nu am lucrat niciodata la negru si nici nu suntem adeptii acestui mod de lucru. Noi vrem sa gasim niste joburi de bun simt, in domeniul in care profesam. Limba germana o cunoastem. Totusi din cate stiu eu Romania ESTE in UE. http://www.amelie-bijoux.blogspot.com |
Faptul ca Romania a intrat in EU asta nu inseamna ca romanii au si drept de munca!Drept de sedere,da,dar nu de munca!
primesti drept de munca doar daca vii cu contract sau gasesti o firma aici care sa te angajeze,pentru ca "are neaparata nevoie de tine"!
In rest...
Si nici cu dreptul de sedere nu e chiar asa simplu desi oficial,ai acest drept!
Dana
ami_79 spune:
Totusi eu cred ca este greu dar nu imposibil. Sunt si alti romani stabiliti acolo, desigur ca fiecare e un caz particular. Noi ne dorim sa mergem in Germania pentru ca este o tara care ne-a cucerit.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ami_79 Totusi eu cred ca este greu dar nu imposibil. Sunt si alti romani stabiliti acolo, desigur ca fiecare e un caz particular. Noi ne dorim sa mergem in Germania pentru ca este o tara care ne-a cucerit. http://www.amelie-bijoux.blogspot.com |
Mult succes oricum!
Dana
andacos spune:
Si inca ceva!
ma indoiesc ca vetzi putea lucra pe posturi conform pregatiri voastre profesionale!
Deci luatzi in consideratzie si acest lucru,daca...tu crezi ca nu e atit de greu obtzinerea vizei de lucru!
Sa stii ca este realitate si nu cumva sa interpretezi alfel raspunsurile noastre!
Dana
mami_alexia spune:
Romania e in UE insa nu am format inca o PIATA COMUNA cu tarile UE. PIATA COMUNA insemnand circulatia libera a factorilor de productie. (munca si capitalul)
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!