Gemanutzele... si-o toamna superba... (37)
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
Liliac, mesajul tau este chiar pe sufletul meu. Ajutoare am avut: mama a stat aproape toata ziua cu bb Dragos, care nu a vrut lapte (de-al meu) nici la biberon, nici la lingurita.
Iar cu mancarea asa si-asa: nu-i place morcovul, nici cartoful, nici albitura, nici marul etc.etc. Nu-i place supa, nici piure, nici suc, este sarbatoare cand mananca singur, adica deschide gurita singur, fara subterfugii (cantecele, jucarele si alte spectacole prestate de noi, parintii). cat despre mers cu bb Dragos, nu ma incumet! Am de mers pe la spitale , pe la diversi indrumatori de stagii sa-mi puna parafa si am de stat dupa ei o gramada. Nu este un mediu ok pt bb! Oricum, spre pranz am mai rezolvat cu doua drumuri, sper ca luni dimineata sa rezolv totul ca sa ma apuc cu adevarat de invatat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
liliac1 spune:
Black Uof, Doamne, ce chin cu diversificarea voastra. Imi amintesc si eu de perioadele in care faceam cate 5-6 feluri de mancare de bb in speranta ca va lua Andra macar o gurita din fiecare....
Intrebare: cand ii faci ceva de papa, o gusti inainte?? Tie iti place? Eu ajunsesem tot asa, disperata ca nu papa nimic si pediatra ne-a pus intrebarea asta. Si intr-adevar...eu n-as fi mancat ce-i gateam ei ca la cartea de bebelusi. Asa ca am facut-o gustoasa cu putina saricica, un pic de "delicat", un pic de ulei...si daca ea nu manca macar o mancam eu.
Supa nu mi-a mancat-o nici mie niciodata (nici macar acum!) asa ca i-am dat ciorba numai zeama la inceput...apoi cate-un cartofior...apoi si-un morcovel (sau invers)
Inca un tertip...Andra manca la reclame...asa ca zapam TV ca pe altceva si eram experta in "colaje de reclame"...sau mai manca la geam... probabil ca ii distrageam atentia si nu mai constientiza ca i se baga pe gura ceva.
Plus ca la vremea respectiva eu nu aveam ajutoare mama inca muncea, frate-miu...n-am incredere nici acum sa-l las cu un copil, soacra departe, cumnata la fel...asa ca o agatam in gat si plecam sa-mi rezolv problemele. Nu imi amintesc sa fi primit prea multa compasiune dar macar reuseam sa fac cateceva din ceea ce-mi propusesem.
Iti pove din experienta mea...ca poate o bucatica mica-mica te-ar putea ajuta/incuraja.
Orticum, tin pumnii sa termini luni cu toata "birocratia" si sa-ti faci apoi timp sa te apuci de studiu.
Tu ai terminat cumva medicina si trebuie sa dai vreun rezidentiat ceva?
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) &
cu
Radu-Mihai 34+
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
Liliac, greu ti-a fost si tie cu fetita! Las' ca la baietel esti experta, sigur iti va fi mai usor! Eu acum nu prea sunt de acord cu sarea in mancare, pana la un an rinichii lor nu sunt suficient de dezvoltati sa filtreze surplusul de sare sau de proteine. Este adevarat insa ca lui Dragos ii plac pufuletii la nebunie. Singurul aliment la care deschide gura maaare, ba mai mult se descurca singur sa-i manance!
De ce? Au sare!
Mananca si el, dar departe de cantitatile precizate in carti. Departe rau!
Si cum ma prind ca-i place ceva, am tendinta sa-i bag acel aliment mai mereu. Insa are si el toane. O vreme au fost cerealele de bebei, apoi supa cu mult gris, para, iar acum ii place branza facuta in casa (lapte cu zeama de lamaie). Nici eu nu-s constanta: cerealele lui sunt fara gluten, insa grisul are. Nu vreau lapte de vaca sub un an, dar branza ii fac cu lapte de la tarani.
Si ma plangeam ca de ce ii place supa (de fapt legume pasate, insa cu zeama) de la mama, nu si de la mine??? Ieri, fiind mama la mine, am aflat secretul: ii punea sare! Sper sa nu ajung prea repede si eu acolo, desi din disperare...
Nu, examenul ce-l am eu nu este cel de rezidentiat (pe care l-am dat acum 4 ani), ci cel de terminarea rezidentiatului, examenul de specialitate. La fel de maret, insa sper sa-l dau loco, fara sa ma preumblu la Cluj sau la Bucuresti.
Azi:
Dragostea este bine reprezentata pentru tine in aceste zile, iar sansa de a intalni pe cineva interesant sau sa participi la activitati care sa fie atat provocatoare, cat si incitante te va pune in fata unor oportunitati. O serie de schimbari aduse spatiului tau de locuit iti vor face traiul mult mai confortabil si te vor incuraja sa dezvolti noi modalitati de distractie si relaxare.
si
Vioaie si dornica de actiune, energia de care dispui te va determina sa te implici in foarte multe activitati. Din punct de vedere intelectual, vei functiona foarte eficient si cu rezultate neasteptate.
Multi la gasca de fete! Cred ca fiecare este ocupata cu inceputul scolii/gradinitei/pusul muraturilor (asta tb sa prestez si eu)! La Brasov incaeste ok, nu prea simt toamna in aer!
ralnied1 spune:
, dragelor!
sunt si eu pe aici...
de vreo 2 zile ma tot chinui sa intru pe DC. Nu pot da click pe niciun link. Nu stiu care o fi cauza.
Si la noi e o toamna, intr-adevar, superba, cel putin pana la ora de fata. Sper sa apucam sa terminam capitolul asta, inainte sa ne-ajunga ploile, ca sa nu fiu nevoita sa-i schimb titlul.
Eu-s prin casa. E weekend-ul meu liber si am nevoie de relaxare, ca s-a adunat mult prea multa oboseala, mi se pare.
Oricum, pana la odihna, azi am program administrativ, ca-s in urma cu treburile.
Si luni iar e sarbatoare mare.
ralnied1 spune:
Mercedes, multa bafta piticilor tai la scoala, gradi.
La fel si pentru Andra...
Si pentru printesa Lorei, daca se mai intorc din Grecia si nu raman acolo de tot
Black, hai ca-ti tin pumnii sa rezolvi luni tot circul asta, ca ma apuca nervii pe mine numai cat povestesti tu.
Doina, azi ce mancam?
Olim, Alexutul tau ce face? Va merge la gradi?
Aida, ti-am admirat si eu frumusete de flacau... Sa fie sanatos si sa creasca mare
ralnied1 spune:
Liliana, nu ne-am mai imperecheat noi frigiderele si sa stii ca al meu inca nu s-a umplut cu nimic. Deci azi e musai, pentru binele lui, sa caut o solutie.
liliac1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralnied1 Liliana, nu ne-am mai imperecheat noi frigiderele si sa stii ca al meu inca nu s-a umplut cu nimic. Deci azi e musai, pentru binele lui, sa caut o solutie. ![]() |
Ahaaaa, deci tradezi bunatate de frigider
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Eu azi o dau pe cartoafe
![](icon_smile_tongue.gif)
Black Mamis, dar nu era vb de pus sare ca pentru noi, adultii...ci doar unpicut de gust. Sau de facut mancarea gustoasa.
Laptele de vaca...si eu am fost la fel de transanta...numai ca am trecut printr-un episod de tot rahatul si am fost nevoita sa gasesc o sursa buna de lapte de vaca. Facea laptele meu vreo 20 de km/zi... Am trecut si peste astea cu bine. Mult succes!
Aha, deci este examen "the BIG"!!! Tre sa tinem pumnii strans-strans!!!
![](pupic.gif)
Acum caut sursa sanatoasa de oua de prepelita
![](icon_smile_big.gif)
Liliana,
![](comoara.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
ralnied1 spune:
Nu te tradez, Liliana, dar daca puii nu apar de la imperecheatul lor, stam asa la nesfarsit?
liliac1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralnied1 Nu te tradez, Liliana, dar daca puii nu apar de la imperecheatul lor, stam asa la nesfarsit? ![]() |
I
![](pupic.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
Liliana,
![](comoara.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)