Dumnezeu atotstiutor si liberul arbitru
Raspunsuri - Pagina 19
patou spune:
Citat: |
Deci, nu se poate sa-L iubesti decat daca Il cunosti. Dar nu se poate sa-L cunosti decat daca esti sfant. |
poti sa-l cunosti fara sa-l iubesti (satan este un exemplu)
conchita spune:
citat din mesajul lui gabi3604 Japonezii de ce au prosperat atât de imprsionant dupa al doilea razboi mondial, atunci?? Ca ei sunt "pagâni"... |
pentru ca pentru prima oara dupa enspe milenii s-au deschis lumii si au fost ajutati de americanii crestini, ca sa reducem de tot discutia la anecdotic. :-))
Cât despre România, are de suferit din cauza unui management execrabil, plus hotie, coruptie etc., si (cred eu) al unora dintre caracteristicile mai putin laudabile ale unei mari parti a românilor. Nu din cauza B.O. |
parerea mea, exprimata mai demult tot pe dc, este ca diferenta intre estul ortodox si vestul catolic+protestant in materie de civilizatie si progres este data de exact asta, religie. si ca nu e intamplator faptul ca estul ortodox ramane traditional si reluctant la progres, in timp ce vestul european care-si "adapteaza" religiile in functie de vremuri e progresist si pe celelalte planuri.
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Daca nici Dzeu ATOTPUTERNICUL "n-a avut de ales" (?)... atunci oamenii cu atât mai putin ma vreo sansa. "prin natura Lui", Dzeu nu poate avea alta natura decât cea pe care si-a configurat-o El însusi . Altfel, n-ar mai fi Dzeu, ci o entitate sau un colectiv extraterestru care ne-a creat constrâns de propriile lui limitari. |
era un fel de-a spune ca n-a avut de ales, in sensul ca nu putea crea o lume ciuntita.
conchita spune:
citat din mesajul lui fdoina Conchita, tu ai asa o calitate (sau un defect depinde cum privesti:)) de a discuta fara constrangeri despre Dumnezeu, incat ortodoxul cu frica de Dumnezeu n-are cum sa nu scuipe in san uneori dar si ortodoxul asta are o calitate (sau un defect, cum vrei): ii trece repede si-i pare rau pe urma |
pai nu, ca si mie-mi trece relativ repede cand mi se face frica, dar ma apuca din nou curand. :-)))
ladyJ spune:
citat din mesajul lui freedelia Scuze dar nu am Biblia in romana -- Iisus spune: I am the bread of Life I am the Light I am the Good Shepherd I am the Ressurection and the Life I am the Way, te Truth and the Life I am One with the Father The Father loves the Son and has put all things in His hands. Stop making MY Father's house a marjetplace. For God so loved the world, that He gave his only Son so that everyone who believes in Him may not perish but have eternal life. 14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006) POZE |
Da, multumesc. Asta stiam si eu.
Imi pare rau ca am intrebat, am uitat ca ´´Eu sunt Calea Adevarul si Viata´´ sau ´´sunt una cu Tatal´´ este sinonim pentru credinciosi cu ´´Eu sunt Dumnezeu´´
Nu vreau sa dezvolt(din nou) ca stiu unde se ajunge Ideea e ca, pentru mine personal Fiul lui Dumnezeu este...Fiul. Trimisul.Si nu Dumnezeu. Stiu, e vorba de Sfanta Treime, chestiune care imi este greu sa o pricep in ciuda explicatiilor pe care le-am primit.
So..forget about it.:-))
PS Mi-am amintit, Doina. Pe seama celorasi citate am discutat noi mai demult.
crinuta spune:
Lady, nici nu ai cum sa intelegi ce e cu Sf. Treime, cel putin nu acum, si nu aici..
Nu mai stiu unde citeam ca cine spune ca intelege ce este Sf. Treime, ori e Dumnezeu, ori cel mai mare mincinos...
In alta ordine de idei, ma gandeam azi la Sf. Petru.
El, care L-a renegat pe Isus, si inca de 3 ori, el, omul slab, A ALES sa urmeze dorinta lui Dumnezeu, sa devina " pescari de oameni".
Putea alege sa Nu se duca la Roma, sa isi vada linistit de viata, insa A ALES ascultarea.
La fel, exemple de liber arbitru exercitate de care sfinti avem cu sutele.
Cititi si alte carti in afara de Biblie. Cititi vietile Sfintilor, sunt inspirate de Duhul Sfant.
Conchita, ce parte citesti din Biblie acum, Vechiul sau Noul Testament?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
conchita spune:
citat din mesajul lui crinuta Conchita, ce parte citesti din Biblie acum, Vechiul sau Noul Testament? |
deschid la nimereala si citesc unde deschid. de curand, cand m-a lovit din nou caruta cu dileme si m-a aruncat in sant, exact asta am facut - m-am rugat, am cerut raspuns la problema din titlu si am deschis Biblia. exact la Corintieni 2:9. stiu, acum lu' Doina o sa i se zburleasca parul. :-)) dar asta este, mai sunt si crestini ca mine, poate cu rostul sa le arate crestinilor exemplari un model de "asa nu" si sa-i tina pe calea dreapta, in timp ce io ma tot ratacesc...dar si cand oi manca din vitelul cel gras, sa te tii! :-))
fdoina spune:
conchita, esti de groaza :D] da'sa stii ca nu vad nimic rau in modalitatea ta de a citi Scriptura (afara doar daca esti sigura de intelegerea ta); uneori, asta e felul in care Dumnezeu chiar ne vorbeste, numai ca tot timpul trebuie sa fim constienti ca poa'sa ne vorbeasca altcineva
sa nu ma uiti si pe mine cu o bucatica din vitelul ala :)
fdoina spune:
citat din mesajul lui patou ceva frumos despre dragoste "fara dragoste, adoratia este idolatrie. Fara dragoste vorbele sunt doar zgomot. Fara dragoste rugaciunea este doar un monolog. Fara dragoste postul nu este decat un regim alimentar. Fara dragoste sacrificiul de sine este ascetism. Fara dragoste dreptatea nu este decat o buna conduita morala. Fara dragoste cunoasterea este doar informatie. Fara dragoste adoratia este doar un cult al eroilor." |
da, dar ce este dragostea? da'nu teoretic, ca asa stiu si eu
editez, ca gasii o definitie a cuiva care a cunoscut-o
"DOAMNE, as vrea sã-mi arãt
IUBIREA mea de TINE,
Dar toate se frâng
În ÎNCHINÃCIUNE!
Toate se pot spune,
Doar IUBIREA se TACE,
IUBIREA se ASCUNDE,
si nimeni nu o stie,
IUBIREA - ÎNCHINAREA de Tainã,
IUBIREA - DUMNEZEIASCA ICOANÃ.
DOINIREA IUBIRII
Este singura Cântare,
IUBIREA ce se CHEAMÃ,
IUBIREA ce se ASTEAPTÃ,
IUBIREA ce nu se poate uita,
IUBIREA ce nu poate muri,
IUBIREA ce nu se poate ucide,
IUBIREA ce în sine PLÂNGE,
IUBIREA, CRUCEA VESNICIEI!" (Avva Ghelasie)
poti sa-l cunosti fara sa-l iubesti (satan este un exemplu) |
uluitor, nu? si complet ilogic
freedelia spune:
La mine chestia cu deschisul BIbliei la plesneala nu a functionat. Nu aveam continuitate si nu aveam o cunoastere a continutului suficienta cat sa fac legaturi cu alte pasaje, etc. Cat am avut acces la biserica ortodoxa, ma multumeam cu predicile auzite acolo, dar cand am venit in China, fiind in linba rusa totul (pe care eu nu o vorbesc) am cautat ajutor la prietenii nostri protestanti, si m-am insris la Bible Study la ei si mi s-a parut genial. NU inteleg de ce nu se studiaza si la ortodocsi Biblia asa, cu o tema, cu o continuitate, cu aplicatii in viata de zi cu zi -- sa pricepi ceva, sa stii de unde sa o apuci.
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE