Posibila idee de business

Posibila idee de business | Autor: Eleni

Link direct la acest mesaj

Salut. Ca toata lumea, ma tot gandesc ce as putea face sa depasim mai usor perioada de criza. Si eventual sa scap de stresul ratelor. Si mi-a venit ideea morbida a unui cimitir. Stie vreuna din voi care-s conditiile pe care trebuie sa le intrunesti.
Am un teren de 2000 de metri patrati in zona paralela cu Dambovita, pana inspre autostrada soarelui. probabil ca stiti zona, sunt terenuri virane stanga-dreapta.
Oare ar fi suficienti? ce implica asta?
Nu vreau neaparat sa fac bani speculand disperarea si suferinta oamenilor (caci am vazut ce preturi nesimtite au cimitirele particulare) dar ma gandeam ca-s totusi niste metri patrati pe care ii tin degeaba (sunt mosteniti de bunica mea).
Am cautat pe net si nu am gasit informatii... aveti idee unde sa ma indrept?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

Salut. Ca toata lumea, ma tot gandesc ce as putea face sa depasim mai usor perioada de criza. Si eventual sa scap de stresul ratelor. Si mi-a venit ideea morbida a unui cimitir. Stie vreuna din voi care-s conditiile pe care trebuie sa le intrunesti.
Am un teren de 2000 de metri patrati in zona paralela cu Dambovita, pana inspre autostrada soarelui. probabil ca stiti zona, sunt terenuri virane stanga-dreapta.
Nu vreau neaparat sa fac bani speculand disperarea si suferinta oamenilor (caci am vazut ce preturi nesimtite au cimitirele particulare) dar ma gandeam ca-s totusi niste metri patrati pe care ii tin degeaba (sunt mosteniti de bunica mea).

Elena & Maria Bucuria

Desi la prima vedere pare morbida, ideea e chiar foarte buna...
Mama Oanei Zavoranu e un exemplu in acest sens, s-a imbogatit din administrarea unui cimitir.
Din cate stiam, cimitirele sunt in administrarea/subordinea Primariilor, mai exact Administratia Domeniului Public si Privat, cred ca ai putea sa te interesezi acolo in prima faza. Ma gandesc totusi ca vei avea nevoie de o gramada de avize si autorizatii, e vorba totusi despre cadavre, infiltratii in sol si in apa freatica, etc. Poate ar fi util sa incerci sa discuti cu un preot de la un cimitir sau administratorul cimitirului.
Ai putea sa-ti completezi activitatea cu o firma de pompe funebre, imbalsamari, un mic salon pentru organizarea pomenilor si parastaselor, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Corina, mutumesc.
E morbida intr-adevar. Ideea este ca am alergat perioada asta sa achizitionez asa ceva pentru ca voi vea nevoie intr-un interval destul de scurt. Si chiar de 2 asemenea locuri. Si de aceea am fost absolut sufocata atat de costuri cat si de imposbilitatea de a le accesa usor. Realmente m-a uimit. PLus ca m-a pravalit financiar. Iar locatiile sunt atat de departate de Bucuresti, in plin camp. Si mi-a venit ideea asta, daca tot sta degeaba pamantul acela si e prea mare ca sa imi fac eu ceva acolo.
O sa incep sa ma interesez discret. In cazul in care cineva mai are informatii, m-ar ajuta mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

Elena & Maria Bucuria

dACA AI DOAR 2000 DE MP, SUNT EXTREM DE PUTIN PT. UN CIMITIR.
Daca sunt 20 000 mp, e mai OK.

Mergi la inceput

Dap, doar 2000... putin zici... of...ma gandeam sa fac editie limitata. Fac haz de necaz. Multumesc. Presupun ca se poate inchide subiectul... m-am potolit.
Toate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Eu cred ca ti dau o idee si mai buna , , fara atat demulte autorizatii , un srl e suficient.. fara costuri initale mai mari decat amenajarea celor 2000mp cat sa arate a spatiu verde ... si cu foarte mare potential , adica ai avea targhet de clienti cam 15 % din po****tia bucurestiului...

Ai putea face contract de conciesonare pe 10ani cu clientii ,si cred ca in timpul asta ai putea scoate cel puntin de 2 ori valoarea de piata a terenului ,fara a fi nevoita sa vinzi numai din "servicii adiacente"..care nu costa mai nimic si contau in "intretinere "
desi sunt nehotarata daca sa- spun sau nu... Dar daca cumva "arunc iar cu dejectii" .... lasa...mai bine nu ti spun si te las sati bati capul sau sa nu faci nimic...

"Daca nu ai ceva mai bun de facut, ia-ti te rog rahatul varsat aici intr-o punguta si du-l in parc la tomberon... si vezi-ti de viata ta. Pentru ca intuiesc ca vor fi si altii enervati de replica ta si se va ajunge la circ pe un subiect al carui scop este unul nobil.
Hai, ia frumos punguta si lopatica, si adua-ti dejectiile.
Alina, imi cer scuze in numele ei. Si te rog sa o ignori. "

de data asta am ceva mai bun de facut decat sa dau idei de afaceri unor persoane care nu au nici cea mai mica abilitate de comunicare de afaceri. Acum inteleg si intuiesc de ce te-a atacat atat de tare scepticismul meu la topicul despre "casele in scopuri "nobile" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Si pastamdu-mi stilul caracteristic de a isca "conflicte" sau polemici cum ma descriai tu iti pot spune ca in zona bucurestiului ai avea un singur "competitor" situat inr-un sat de langa bucuresti care face acest obiect de activitate pe o suprafata de 3000mp tot pe langa autostrada soarelui,care din cate se pare ii merge foarte bine si cauta parteneri.(sau ai putea sa-i devii prieten partener) .. si a muncit mult ca sa formeze o cerere pentru asa ceva ... clienti pe care i-ai putea atrage... dar pentru asta mai ai multe de invatat in notiunile minime de comunicare de faceri.
Si ca sa sustin ideea de afaceri , pe care nu meriti sa o afli inca , iti spun ca eu am cochetat cu aceata prin anul 2005 , ca tenurile pe care le am in administrare sunt de "nx" ori mai mari decat cei 2000 mp ai tai, sunt toate situate intravilanul unui oras resedinta de judet si ca primul contract al meu a fost de 2000 mp.
SI am renunatat la ideea respectiva pentru faptul ca suna mult prea comoda (psihic-financiar)pentru mine dupa perioada de start-up ( max 3 luni de "alergatura" ) si chiar nu era cazul sa ma " pensionez" in 2006.
E ironia sortii sau culmea prostiei sa te plangi de ratele la banca cand ai 2000mp in proprietate langa bucuresti , dar fiecare are exact ceea ce merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu prea vad ce ai avea de castigat din infiintarea unui cimitir. pentru ca lumea plateste la inceput locul, cand are nevoie sa ingroape mortul, iar dupa aia taxa anuala o platesc la Pastele-cailor... si ce poti face? sa-i dezgropi de acolo?
deci mi se pare ca ai castiga bani doar prin vanzarea locurilor care si asa nu ar fi prea multe. dupa aia...din ce mai castigi?

Mergi la inceput

Liliana, q.e.d! pntru cunoscatori...
Pentru tine, ca sa intelegi, nu te epuiza cautandu-ma pe topicuri. Nu ma emotionez, nu ma ascund. Si nici nu ma frustrez. Si nici nu ma compar... sic! Dar daca ai nevoie de referinte, sunt aici.

Ramonika, ideea mi-a venit punctual cautand locuri de veci. Asa cum spuneam, o sa am nevoie din pacate in cel mai scurt timp. Intre timp mi s-a dus instinctul de colivareasa, ma rezum la conditia de "consumator".
Na, gata, m-am calmat, imi tin bulgarii de pamant acolo cumintei si fac eu ceva cu ei la momentul potrivit. Nu mai vreau sfaturi pentru ce sa fac cu ei, ca ma trezesc naibii cu vreo factura de consultanta de la cei mai priceputi dintre noi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Eleni - hai ca m-ai distrat
poate am fost cam directe si dure spulberandu-ti ideea din fasha, insa asa am gandit pe moment. poate e mai bine sa ai mai multe pareri obiective, decat sa taci si sa faci si apoi sa vezi ca a fost o idee gresita.
oricum e ceva ca ai pamantul ala, tot e un inceput. altii incep de la 0.
bafta in orice ai alege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Poate ar fi util sa incerci sa obtii niste info de la Min MEdiului (sigur ai nevoie de avize din partea lor). Si, cine stie, din aproape in aproape iti adaptezi ideea sau iti vine una si mai buna.

Nu renunta la idee (sau macar la ideea de a valorifica acel teren). Ca si start in afaceri, ai mai mult decat au avut multi la inceput. Succes!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput