Orientare/Reorientare-descriere job

Orientare/Reorientare-descriere job | Autor: Mia06

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor.

La 26 de ani, cu o faculatate terminata si mai multe cursuri de specializare, ma trezesc ca nu prea stiu ce vreau sa fac. Facultatea, una cu profil economic, am facut-o mai mult asa, ca nu era o alta varianta mai buna si nu neaparat pt ca asta am vrut sa fac.
Dar de unde sa stiu spre ce sa ma orientez...sau ce mi-ar place sa fac, cand nu prea stiu "cu ce se mananca" anumite joburi???!!!

Si aici vin eu cu o rugaminte: Puteti scrie aici o mica descriere a jobului vostru sau al sotului sau al prietenei,etc? Daca e prea personal/condifidential, puteti scrie despre jobul prietenei, al unui cunoscut, etc

Ce ar trebui sa contina descrierea jobului:
1. Studii absolvite
2. O scurta descriere a jobului (cam ce trebuie sa faceti la jobul respectiv)
3. Program de munca
4. Salarizare aproximativa (dar sa scrieti daca salarizarea e pt capitala, stiut fiind ca acolo salariile sunt mai mari)
+ orice mai vreti voi sa scrieti

As vrea ca din acest topic, "nohotaratii" sau" nehotaratele" ca mine sa poata decide mai usor cam in ce domeniu le-ar place sa munceasca sau, de ce nu, spre ce sa se reorienteze profesional (daca e cazul).

Multumiri anticipate tuturor care vor scrie aici.

p.s. Daca cumva mai este vreun topic asemanator (dar pe care eu nu l-am gasit), rog moderatorii sa inchida acest subiect si sa ma redirectioneze spre acel topic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Mia, nu cred ca te-ar ajuta daca cineva ti-ar spune ce ai scris tu mai sus. Trebuie sa te gandesti TU ce ti-ar placea si mai ales care sunt abilitatile tale. De exemplu, esti sociabila? ti-ar placea sa lucrezi cu oamenii? sau mai degraba un job de birou?
Uite-te pe site-urile specializate si o sa gasesti o multime de joburi cu tot cu descrierea postului si o sa poti astfel sa-ti dai seama cam ce ti-ar placea si ce ti s-ar potrivi.
Tinand cont ca nu ai deloc experienta de lucru ai putea sa incepi chiar cu un voluntariat/internship. Am o colega care a inceput asa, 2 luni a facut voluntariat, dar sefa a fost foarte multumita de ea si dupa 2 luni a angajat-o full time.

Succes!

_

Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Idee: poti sa faci un test de aptitudini la un centru psihologic, acolo psihologul iti va spune spre ce domeniu ar trebui sa te indrepti,in functie de raspunsurile tale la intrebari.
Eu inainte sa imi schimb meseria-pe care o faceam de 12 ani, m-am gandit asa: ce mi-a placut mie cel mai mult sa fac, dintotdeauna? Si asa am eliminat tot ce nu mi s-a parut neinteresant si am ramas cu ceea ce m-a pasionat. Siu ca este neplacut sa faci ceva care nu te intereseaza, care nu te pasioneaza si pentru care nici nu iti vine te scoli din pat dimineata...nu te lasa!
Succes!

"Trust no one!"

Mergi la inceput