FIV 240
Raspunsuri - Pagina 19
catalina2307 spune:
Balanta - si eu am FSH tot 8 desi am toate ovarele intregi si pe pozitie. Si nu este o valoare mare. Este o valoare relativ ok, raportata la varsta noastra (am aruncat un ochi la profil).Nu vad absolut nici un motiv pentru care nu ti-ar reusi un FIV. Sunt fete care cu un singur ovar au produs peste 10 ovocite. Eu la al doilea Fiv am avut 12 ovocite. 8 pe un ovar si 4 pe celalalt(care era ocupat cu un chist si nu avea chef de ouat). In concluzie cred ca ai aceeasi sansa ca oricare dintre noi.Bafta multa .
coltul meu de rai
balanta_tm spune:
Catalina
, multumesc mult.
Fetelor, probabil ca am sa raman si eu pe topicul vostru, daca ma primiti
.
Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!
MTHFR C677T heterozigot+mutatia protrombinica heterozigot
catalina2307 spune:
Balanta - cum sa nu te primim, bine ai venit si sedere cat mai scurta.
coltul meu de rai
maria08 spune:
Multumesc tuturor pentru sfaturi!( Avalon, Raluca...)
Ieri am decis sa intrerupem tratamentul( facusem doar o injectie de stimulare si sa vedem daca am probleme....am facut un echo si se pare ca tiroida e ok, azi am recoltat pentru ATPO, Ac anti TG, FT3 si FT4....luni am rezultatele si o programare la endocrinolog! Trebuie sa-i dau de cap!!! Ma gandesc ca sunt probleme la hipofiza si cred ca am sa fac si un RMN sau poate alta investigatie( sunt putin claustrofoba)!!
Cora, Alrak: Sper sa ne aduceti vesti bune!!
cora79 spune:
MARIA_bafta mare la dr ,sigur va fi bine si vei putea relua tratamentul FIV
Pupicei pentru toate fetele

goggy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui puffy10 Si inca ceva, ieri vorbeam cu cineva la servici ca de data asta as incerca la unguri, la o clinica particulara si m-a intrebat "de ce cred eu ca acolo voi reusi si aici nu?" ...Eu am raspuns bine la stimulare si am avut 8 ovocite, apoi s-au fecundat 6, din care nu au fost bini decat 4 embrioni, transferati... de ce nu s-a prins niciunul??? oare clinica a mai avut vreo vina???? va rog din suflet nu ma judecati pentru gandirea mea, dar incerc sa ma imbarbatez pentru ultima incercare... si sa aleg drumul cel bun. Da intradevar pot sa ma plang de dr. mea, ca m-a lasat in mijlocul procedurii si a plecat in concediu (putea sa imi fi spus inainte sa incep ... si poate mai amanam), pot sa dau vina tot pe ea ca m-a tinut pe inhibitie mult prea mult (adica a stiut ca embriologii vor pleca din tara), pot sa dau vina pe embriolog ca daca a vazut ca ovocitele sunt "prea vechi" (cam ceva de genul s-a exprimat la ET cand mi-a explicat de ce doar 4 s-au divizat) putea sa fi facut ICSI sa creasca gradul de reusita... :( .... da sunt destule motive pe care pot da vina, dar sa nu uitam ca totusi am avut 4 embrionasi transferati si nu s-a prins niciunul....iar eu credeti-ma am facut tot ce mi-a stat in putinta ca sa reusesc.... dr. mea de familie a incercat sa ma imbarbateze si mi-a spus ca Dumnezeu nu pedepseste niciodata, numai ca nu asta era momentul sa vina bebe, dar o sa vina la momentul potrivit, sa il asteptam. Asa ca ... mi-am revenit si astept momentul :). Va pup pe toate! |
Stai asa sa ma concentrez, ca nu stiu cu ce sa incep mai repede...
Aia cu datu' vina doar pe tine nici macar nu o mai bag in discutie ca ti-ai dat singura raspunsul...
Despre mine, doua vorbe : 2 Fiv-uri la Giulesti cu Cezara Bucur, urmeaza Fiv 3 la Budapesta ( diferenta e de o suta de euro, apropo ).
Treaba aia cu concediu' m-a spart, iar cu ovocitele prea vechi m-ai dat pe spate.
Nu are rost sa te gandesti de ce nu au prins cei 4 embrioni, pot fi o suta de motive pe care pun pariu ca nu le-ai investigat. Eu, de exemplu, am aflat acu' vreo 2 saptamani ca am trombofilie. Crezi ca am avut vreo aspirina vreodata in tratamentul de sustinere? Crezi ca mi-a zis vreodata Cezara sa fac analizele astea?
E adevarat ca se recomanda dupa 2 sarcini pierdute in mod uzual din motive care depasesc puterea mea de intelegere, numai ca eu am insistst de x ori sa imi dea toate analizele posibile si imposibile sa le fac, pentru ca nu vreau sa risc nimic. Nici profilul fosfolipidic nu mi l-a dat, norocul meu ca acolo stau bine.
Histeroscopia am facut-o tot de la mine putere si am descoperit un polip de toata frumusetea si endometru hipertrofic, ceea ce denota dezechilibru hormonal la nivelul uterului. Tare, nu?
Iti spun eu ceva si mai misto daca vrei : dupa ce la Fiv 2 am avut 10 ovocite din care 10 embrioni superbi in Z3, de se mira tot giulestiu', m-am trezit cu 2 blasto obositi in Z5. Ma rog, sa zicem. DAR, dupa ce m-a vazut Cezara ca ma inecam in sughituri pe holurile spitalului si mi-a spus "mai bine ii transferam in Z3, pentru ca mediile de blasto sunt foarte proaste si nici nu avem incubator separat pentru ei", am zis ca ma strang de gat. Nu stiu daca stii ca in Z3, daca vrei sa mergi la blasto, embrionii se muta pe un alt mediu, se baga intr-un incubator separat si nu se umbla la ei 2 zile. La Giulesti se foloseste acelasi incubator pentru toti embrionii. Ce daca ai si blaso acolo? Mai deschizi putin usa sa ia si ei o gura de aer...
Apropo de costuri, zici ca ai reducere? Nu vad exact unde e avantajul... Vrei sa faci economie de 300 de euro sau vrei sa reusasca Fiv-ul? Nu ai vrea sa te duci la niste doctori care sa dea 2 bani pe tine? Macar asa, ca tot fac o gramada de bani de pe urma ta...
Nu iti spun nimic cu rautate, si eu anul trecut eram in papucii tai. Vreau doar sa realizezi ce inseamna sa faci Fiv la Giulesti. Din punctul meu de vedere nu exista argument pro.
Daca ti se pare prea mare bataia de cap cu Ungaria ( eu m-am intors ieri de la Budapesta si te rog sa ma crezi ca mi-au acceptat toate analizele din tara, nu trebuie sa-ti faci dosar nou ), o varianta foarte buna este clinica de care vorbea Catalina, respectiv grecii.
Iar treaba cu "nu era momentul sa vina bebe, sa-l mai asteptam", ma lasi?! M-am plictisit de textele astea. Cand doctorii sunt depasiti de situatie si habar n-au pe ce lume traiesc incep cu tampenii de genul asta. Daca tot vine bebe dupa un plan atat de bine stabilit, de ce exact mai facem Fiv? Io zic sa intrerupa toata lumea tratamentele de stimulare in momentul asta, sa renuntam la toate procedurile si sa ne punem pe asteptat bebe.
Si ca sa iti raspund la intrebare : de ce acolo ai avea sanse de reusita si aici nu? Pentru ca oamenii aia stiu ce fac, au experienta, nu fac experimente pe pacienti si sunt responsabili. Chiar le pasa. Nu pleaca in concediu in mijlocul procedurii si nici nu te tin pe inhibare 100 de ani pentru ca embriologii sunt in vacanta.
mimi_m spune:
Salutare, incerc sa recuperez din urma, dar vestile nu sunt prea bune...
Stiti cumva cat timp va fi plecat dr. Marinescu la Congres? Am sunat la Giulesti sa ma programez pentru FIV 2 si se pare ca din 28.09 dr. M e plecat la un congres... si e posibil sa mai pierd o luna .
Stiti cumva cum decurge protocolul scurt la Giulesti ? M-am programat pe 25 in ziua 21 dar se pare ca nu e ok pt protocolul scurt...
Va urez multa bafta celor care incep marea batalie in septembrie , cat mai multi 
sa numaram in toamna asta
goggy spune:
mimi, protocolul scurt incepe in Z2 a CM cu stimulare, urmand ca spre sfarsitul tratamentului sa ti se dea 3-4 zile inhibare.
daniela74 spune:
Balanta,bine ai venit dar sa nu stai prea mult
Eu am un singur ovar si tot din cauza ``profesionalismului``unui medic nu mai am nici trompa,de fapt o am dar este taiata,dar asta e alta poveste.La primul meu fiv.am avut 6 ovocite,iar acuma sint in plin proces de stimulare.Luni am prima eco.si o sa vedem ce am produs,abia astept.
Multa bafta draga mea.