Initiativa BOC - cont 500 Euro la nastere
Lasand la o parte faptul ca deschiderea unui cont de 500 Euro la nasterea copilului, bani ce vor fi utilizati doar in scopuri educative, bani la care poti adauga anual acei 2% din venit, reprezinta o initiativa buna, ce parere aveti?
Sunt copiii cu varste mai mari discriminati? Teoretic copiii sunt egali in drepturi iar baza de date cu toti acesti copii exista la nivel national deci nu logistica ar fi o problema. Fonduri probabil ca nu sunt nici pentru cei ce se vor naste de acum incolo.
Este doar o masura populista, menita sa atraga voturile unei anumite categorii acum, in an electoral? Praf in ochi? Vorbeste fara sa aiba acoperire?
Raspunsuri
cristi_2003 spune:
eu nu mai cred nimic pana nu vad.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
Natasa spune:
Probabil ca nu vor avea bani sa dea, doar latra aiurea. In caz ca ii vor da este o mare porcarie, dicriminare si bani aruncati pe geam. Este evident o masura populista si negindita. Adica nu-s bani pentru educatie, pentru manuale, pentru renovat scoli (multe scoli din tara asta nu au apa si toalete), pentru platit niste oameni capabili, dar tu dai bani pentru educatia copilului cind face ochi? Mi-e o scirba teribila de tara asta in care se arunca praf in ochii prostilor si se mai dau inainte de alegeri doi mici si o bere, dar se moare in spitale din lipsa de fonduri, iti rupi gitul pe drumuri pentru ca se fura in draci si nu mai ajunge nimeni sa contruiasca ceva, in care scolile stau sa cada si monumente vechi de secole nu-s renovate... Circul prinde bine la amariti si din pacate sint suficient de multi pentru a fi manevrati asa cum isi doresc animalele de ne conduc.
mami_alexia spune:
Da, da..campanie electorala..
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!
marius spune:
Doar politica...electorala. Parca si vad discutia: "manca-ti-as ochii tai frumosi da la puradelu' meu cat dai?"
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
mami_alexia spune:
Totusi tinta "politicii" nu sunt chiar detinatorii de puradei..Acolo era mai eficienta cu 500 euro in mana, ACUM, nu pentru educatie
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!
capcaunul spune:
Mi-e teama sa nu ramana simple promisiuni electorale prezidentiale in fata unui buget intrat la apa.
Mai degraba ar taia definitiv sporul de stres celor care se cred pivnicerii tarii si l-ar redirectiona catre cele care il merita cu prisosinta: femeile ce trec prin stresul nasterii.
ni-na spune:
Corectati-ma de gresesc dar nu in pragul alegerilor trecute au promis mai multi bani cadrelor didactice ?Mi se face lehamite.Sa dea Doamne Doamne sa isi tina promisiunile si sa conceapa legile astfel incat daca copii nu merg la scoli dupa 14 ani sa intre banutii in contul educatiei,dar sigur eu sunt o idealista!
ellinia spune:
O masura aiurea, populista, cu caracter electoral. Mai bine ar sprijini acum, copiii de la tara, capabili, dar care nu au posbilitatea sa mearga la scoala. Mama mea este profesoara in mediul rural si imi povesteste cum le vede manutele muncite si ochii obositi - si vorbim de clase gimnaziale, cum ii retrag parintii pentru ca nu mai au bani si prefera sa ii trimita pe camp sa munceasca, cum se bucura cand le duce carti sa citeasca. Ar trebui sa-si indrepte privirea dl. Boc si spre acesti copii decat sa promita aiurea si doar in scop electoral.
Eu nu-i mai cred ... si cu dovezi sa vina si tot nu mai cred absolut nimic, toti sunt o apa si un pamant. Si mi se pare umilitor, imi promite mie, sa zicem cadru didactic, ca imi mareste salariul cu 50%, eu si inca multi ca mine, ii votez, castiga alegerile si apoi vin si spun ca nu numai ca nu au bani da' ar trebui sa mai stam acasa vreo 10 zile, sa mai ia din salarii, etc.
Si sa vina acum, din nou, sa-mi promita ceva! Pai nu-i scuip intre ochi? Eeeee, iar ma enervez!
loryi1974 spune:
500 euro astia =voucher educational=ce se propune prin viitoarele legi ale educatiei.Adica ce discut singura la Reforma educatiei.
Din moment ce banii nu pot fi folositi pana la 14 ani,problema fondurilor se va pune atunci,adica peste minim 14 ani-cam 50.000.000-80.000.000 euro pe an..Cica atunci ar trebui chiar sa trecem si noi la moneda euro ceea ce presupune o economie sanatoasa care ar trebui sa fie in stare sa produca acesti bani.
In plus,ai posibilitatea de a redirectiona o parte din impozitul pe venit.
Eu,in calitate de mamica a unui copil mai mare,zau ca nu-mi consider copilul discriminat.
In concluzie,voucherul educational ca si concept era prevazut prin Pactul National,el este folosit in special in nordul E,in unele tari nu a dat rezultate si nu mai exista,copiii mai mari nu au de ce sa fie discriminati din moment ce legea va fi aplicabila probabil incapand cu 2010,iar problema fondurilor se va pune peste 14 ani cand cu totii speram sa traim intr-o tara normala.
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lala Lasand la o parte faptul ca deschiderea unui cont de 500 Euro la nasterea copilului, bani ce vor fi utilizati doar in scopuri educative, bani la care poti adauga anual acei 2% din venit, reprezinta o initiativa buna, ce parere aveti? |
Pai daca eu o initiativa buna,ce parere sa mai avem?Si nici macar nu e initiativa lui Boc,ea vine din compromisul pe legile educatiei.