Burtica virgula care a socat lumea modei
Raspunsuri - Pagina 21

vikinga spune:
Ahh Allure tu stii ce ai vrut sa zici, poate ti-a scapat asa, asta e, sunt rele mai mari in lume.Dar uite asta e partea frumoasa a unui dialog, mai inchidem ochii la scapari si de o parte si de alta si mai prindem cite ceva nou de la fiecare. Multe fete ti-au laudat alura sportiva si faptul ca esti dedicata sportului, cu toate ca eu merg pe ideea de sport de echipa de placere cam asa ca XIO, dar oricum sportivele imi plac de fel, le laud oriunde si pe tine te-am laudat la fel. Asa ca cine stie, poate te inspiri si tu din atitudinea altor fete de pe aici. Ceva mai multa relaxare, fixarea ca tel buna dispozite, placerea, risetele, voia buna nu indirjirea, nu celulita, nu nush ce cuta de un mm lasata. Si poate inveti sa vezi frumusetea femeilor si dincolo de 3 cm de grasime ori o piele lasata, o femeie nu inseamna numai atit. O viata de om nu inseamna numai lupta cu celulita si grasimea, toate sunt asa parti componente si cred ca fiecare are talentul sau si poate excela in altceva, in ceva absolut peste puterile unui corp perfect si fara celulita. Poate cinta, poate deseneaza, poate inventeaza, poate gateste poate face atitea lucruri!! Nu poti sa anulezi o femeie doar pentru ca e mai grasa decit iti place tie ori e diforma dupa gustul tau, estetica e pe de-a intregul. Nimeni nu are cum sa fie perfect in toate, fiecare isi gaseste fericirea in altceva si are tot dreptul sa fie asa cum doreste, important e sa fie fericit si impacat. E clar ca nu fac propaganda obezitatii, nimeni nu o face, e o boala tare grea de altfel si e obositoare alunecarea asta e discutiei pe panta asta.Ai fost atit de laudata de atitea femei cu burtica, cu celulita, imparte si tu cu alte femei de pe pozitie de egalitate un zimbet si incearca sa descoperi frumusetea lor dincolo de piele. Cind i-am admirat zimbetul lui Liziie in comparatie cu al tau nu m-am gindit la dinti, piele, ten, repere strict masurabile, a fost vorba de caldura, de zimbet bine voitor si fericit. Cine stie, poate Lizzie te-ar lauda cu generozitate si te-ar admira ca femeie, poate ti-ar zice ca asa din poze chiar o inspiri. Tu te-ai simti impacata cu tine daca ti-ar citi rindurile scrise?Vikinga 23+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Allure spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia http://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-6089788-cercetatorii-elaborat-medicament-care-lupta-impotriva-obezitatii-diabetului-colesterolului.htm In curand o sa dispara marul discordiei de la subiectul asta. |
asta e bucuria mincailor care se vor indesa si mai tare cu "fel si fel" (ma feresc sa mai spun mizerii sa nu lesine careva pe aici) si se vor inghesui apoi sa ia pastile cu pumnul care bineinteles vor avea side effects
in felul asta industria va propasi pe doua cai: prin vinzare multa de mincare modificata genetic(cum altfel?) si prin vinzarea de pastile care sa "aiba grija" de grasimile, colesterolul si diabetul dobindite prin abuz

in ce lume traiesc!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

DanaAlex spune:
salutare!!!
am reusit sa citesc toate cele 21 de pagini si vreau sa spun si eu ceva...pentru varsta de 20 de ani arata naspa la corp fatuca din imagine, fatzuca o salveaza in orice situatie, musteste de tinerete si impacare, nu cred ca e un model, poate doar pentru cele cu tipologie para a corpului (picioare groase, fund mare, talie de viespe si de la talie in sus ok, sani mici)....DAR citind ca a slabit 30 de kilograme, deci s-a luptat cu alimentatie defectuoasa in adolescenta, cu nepasarea din acea perioada, este de apreciat...aici cred ca vor cei din mass-media sa o dea ca exemplu...tineri, chiar daca din anumite circumstante ajungeti sa cantariti 100, trebuie sa va puneti pe slabit...uite-o pe lizzie(parca asa o cheama), a incercat si acum arata asa...arata mult mai bine acum!!!
...aici cred ca e buba generatiei fast food...de mici incep ori ca-i indoapa parintii ori ca mananca ceilalti copii sa consume diverse mancaruri pline de e-uri, porcarii alimentare ale secolului 21, junk food-uri( parca asa se scrie)...urmand ca apoi, dupa adolescenta sa se trezeasca obezi sau in cel mai bun caz ca aceasta d-ra din imagine, sa slabeasca radical 30 de kilograme si sa urmeze diete si exercitii fizice toata viata combinand cu o alimentatie echilibrata.
...este greu sa reusesti in aceasta epoca sa te tii deoparte 100% de fast food...asta e realitatea in toate tarile, romania nu avea atat de multi obezi cum se inregistreaza acum, dupa anul 2000....e trist pentru ca se determina astfel si un prag al saraciei, masele nu mai pot cumpara produse bio pentru ca acestea sunt la un pret ridicat si atunci se alimenteaza iratioanal cu mancare ieftina, modificata genetic.
...eu am doi copii, de 2 ani, respectiv 3 ani(pe amandoi i-am nascut dupa 30 ani)...pana acum nu am onorat zilele prietenilor facute la macD, de fapt nu i-am dus niciodata acolo nici pentru jucarie, nici pentru topogan, prefer alte locuri, dar stau si ma intreb pana cand ii voi putea pazi eu de aceste mancaruri de care generatia tanara abuzeaza...sau de chipsuri...
pediatra mi-a explicat ca numarul celulelor din organism le obtinem in primul an de viata si tot atunci depinde cat de mult le invatam sa se expandeze...de aici si obezitatea de mai tarziu, desi observ ca au inceput sa fie obezi chiar si cei foarte mici....iar o data expandate, acel organism (om) se va lupta toata viata cu problema greutatii...
oricum fata de america si stam bine, din ceea ce mai urmaresc la tv, acolo sunt grasii adevarati...insa nu se stie cat ne va lua ca timp sa-i ajungem in ritmul asta?....aici trebuie lucrat, cu mentalitatea tinerilor, cu faptul ca e bine sa prefere sa manance un mar decat sa roada chipsuri...un exemplu banal sau ca e mai bine sa joace volei decat sa stea la jocuri pe internet...etc....exemplele pot continua...
n-as vrea sa intru in polemica voastra, insa citind in bloc ce ati scris, gasesc ca aveti dreptate ambele tabere, intr-o mare masura e de apreciat respectiva tanara de 20 de ani ca a slabit 30 kg, intr-o si mai mare masura e de pedepsit ca a putut sa ajunga la acele kile...deci trebuie sa ne educam intre noi si sa ajutam tinara generatie sa vada unde duce alimentatia de proasta calitate si lipsa sportului.
eu am 34 de ani acum si in generatia mea din liceu, scoala nu erau copii obezi ...hai 1-2 intr-o clasa erau grasuti sau pufosi, dar nu obezi cum vezi acum pe strada....deci semnalul de alarma desi e tras, toata lumea se agita, copii obezi exista, la fel si adulti...
oricum, una peste alta...grasimea e urata si grea, am luat si eu multe kile in sarcini, mai ales ca au fost atat de aproapiate...insa m-am luptat si ma lupt in continuare cu ele...iar fiecare kilogram dat jos este un castig, observ ca urc mai usor scarile, ca sunt mai vesela si alte mici bucurii meschine care-mi tin moralul ridicat...dar constientizez ca indiferent de ce-mi va atarna sau cum va ramane pielea cand voi ajunge la greutatea oprima inaltimii si varstei mele...e un beneficiu cert (am totusi 34 de ani)...vreau sa le ofer copiilor mei un model, mai ales ca am fata si baiat, dar sper ca ei sa bage la cap toata munca pe care o depun in educatia lor alimentara si sa aleaga mai incolo mancarea ca pe o necesitate, genul mananc ca sa exist nu exist ca sa mananc (in special alimente care ingrasa)...
...gandul meu intim este asta:" 10 kile in plus inseamna ca duci in permanenta cu tine echivalentul unui sac de ciment" incearca sa-l iei in brate si sa te plimbi cu el, cam asa te vei simti cand ai in plus fata de greutatea ta normala...
ca si concluzie finala, puteau s-o puna pentru foto intr-o pozitie mai favorabila, pana la urma si noi care nu aparem in reviste stim cum sa stam in poze ca sa iesim bine, cred ca merita biata fata mai multa atentie din partea fotografului, oricum nu este de ignorat varsta frageda a ei...e la 20 de ani, daca ar fi avut 1-2 operatii de cezariana mai mergea, dar asa...
toate cele bune...

ruxij spune:
Ce nu prea inteleg este ce legatura are obezitatea sau chiar obezitatea morbida (cei de 500 de kile despre care se amintea) cu ideea transmisa de revista care a publicat poza acestei fete. Mesajul transmis este acela ca o femeie poate fi sanatoasa si frumoasa si fara a avea corpul perfect promovat in lumea modei. Sa nu uitam ca persoanele care transmit imaginea gen "tipar de frumusete" cu asta se ocupa, asta e meseria lor, din asta traiesc, din preocuparea pt propriul corp, in vreme ce femeile "normale" au alte ocupatii principale. Nu am inteles din articol ca este OK sa mananci nesanatos, sa nu faci sport, sau sa ai 500 kg. O persoana binevoitoare ar putea sa o laude pe fata aceasta, care a slabit atat de mult, duce o viata sanatoaasa si radiaza energie si pofta de viata. Ea are o imperfectiune din cauza slabitului, altele avem din cauza varstei sau nasterii, ideea articolului este ca atata vreme cat ducem un regim de viata sanatos si echilibrat, putem sa ne vedem frumoase chiar daca suntem in afara tiparele stabilite de o anume industrie.

Allure spune:
sint de acord ca trebuie sa ingropam securea razboiului dar nu sint singura care trebuie sa-si revizuiasca atitudinea
nu cred ca am adus nici o injurie personala voita nimanui, in nici un caz intentionat (daca o vad, o maninc), poate prin extensie. am vorbit ideatic....
in schimb am fost atacata personal si pe fatza cu epitete de genul: shallow, superficiala, ego nesatisfacut, mincinoasa/ falsa/ prefacuta, nefericita, frustrata si culmea jignirii prin atac la persoana, cica "nu m-as da pe tine!"
pai m-am comparat eu cu vreuna dintre voi aci pe forum?
moaaaama, daca as fi zis eu asa ceva cred ca as fi fost linshata in 3 secunde!
tin sa precizez ca nu m-am atacat. io nu-s asa sensibila nici insecure.
stiu cine sint si ce pot.
si nu, nu stiam ca m-a laudat "atita lume", n-am vazut decit vreo 2-3 comentarii laudative care nu mi s-au urcat la cap, jur, doar m-au bucurat...si eu imi pierd timpul pretios pe aici ajutind cu sfaturi/ suport fete care vor sa slabeasca, n-am zis nici uneia "iesi afara, graso!", ba din contra, incerc sa fac adepte pt programul meu pe care il consider "the best", sa ajunga si ele la satisfactia/ rezultatele ce le am eu.
am obosit de cit am scris...

Allure spune:
citat din mesajul lui vikinga sunt in film femei a caror patratele chiar nu intereseaza de exista ori ba, ele sunt femei frumoase, haioase si cu asa o mare pofta de viata! Ce chestie, in jurul lor roiesc numai barbati indragostiti si voie buna, nu acreala ![]() |
"in film..."
asta e realitatea holiudiana...in real life, barbatii isi inseala nevestele la greu sau le parasesc pentru alea mai tinere si good looking

inca un motiv care sa ne dea de gindit. nu stii niciodata (doamne fereste!)

ruxij spune:
Pai da, barbatii inseala ei, dar nu e trist sa obsedam pe ideea de a fi perfecte pt. a nu ne insela barbatul cu una mai tanara si good looking? Problema e ca tineretea trece si problema nu este DOAR grasimea, ci cu varsta mai apar ridurile, fata mai lasata, sanii mai lasati, fundul mai putin bombat, pielea mai putin elastica samd. Si atunci ce faci? Te abonezi la operatii estetice? Dc. traim doar cu obsesia perfectiunii fizice, ne setam singure pentru dezamagire. E bine sa traiesti cu ideea unei vieti sanatoase si echilibrate, sa faci eforturi in sensul asta, pt ca asa e sanatos, ai mai multa energie, traiesti mai mult, esti ferit de boli. Dar nu putem fi mereu in competitie cu perfectiunea promovata de anumite tipare. Chiar exista si alte lucruri in viata care sunt chiar mai importante decat fizicul. Si care nu dispar cu varsta, raman. Daca te bazezi pe acele valori, vei imbatrani mai frumos si vei avea relatii mai pline de satisfactie. Fara sa fii obeza. IMHAO.

Allure spune:
cine a zis sa fim perfecte si inca pina la obsesie???
zic sa facem tot ce tine de noi sa fie bine, sa nu fim nici intr-o extrema dar nici in cealalta
am stabilit deja ca nimeni nu e perfect
totusi, divorturile se intimpla, e o tragedie reala si ma gindesc ca e bine sa fii pregatita ca daca te-a lasat nemernicul, macar nu te apuca depresia ca nu se mai uita nimeni la tine
poti sa arati beton si la 50 ani fara operatii estetice daca ai avut grija de tine
iar daca chiar e nevoie, eu nu sint impotriva operatiilor estetice

ruxij spune:
citat din mesajul lui Allure cine a zis sa fim perfecte si inca pina la obsesie??? zic sa facem tot ce tine de noi sa fie bine, sa nu fim nici intr-o extrema dar nici in cealalta am stabilit deja ca nimeni nu e perfect ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dance, sing, floss and travel. ![]() |
Tu ai spus ca ne pot insela barbatii cu una mai tanara si good looking. Pai tineretea trece si cu ea si good lookul paleste. Ce facem atunci cu barbatii? Deci cred ca exemplul cu barbatii nu e prea bun. In primul rand din motivul amintit mai sus. Apoi pt. ca ne "objectifies" pe noi femeile, adica scopul nostru in viata nu ar fi sa fim sanatoase si fericite, ci sa muncim pt. a nu ne insela barbatii/a fi placute de barbati. Nu suna asa grozav.
Fata din poza nu e intr-o extrema, zic eu. Sunt foarte mirata de turnura pe care a luat-o discutia catre obezitate. As fi inteles dc prezentau o persoana obeza ca exemplu, ea e doar un exemplu de imperfectiune. Puteau sa prezinte in locul ei o femeie de 40 de ani, sa fi fost slaba, dar cu riduri laba gastii si o fatza putin mai lasata, dar care sa fi emis caldura, ar fi fost tot asa un model de imperfectiune. Ideea transmisa cred ca e aceeasi.

ruxij spune:
citat din mesajul lui Allure totusi, divorturile se intimpla, e o tragedie reala si ma gindesc ca e bine sa fii pregatita ca daca te-a lasat nemernicul, macar nu te apuca depresia ca nu se mai uita nimeni la tine |
Divorturile se intampla dintr-o multime de motive. Eu nu vad "pregatirea" pt asa o eventualitate in felul acesta. Iar faci sa sune ca si cand singura valoare a unei femei este aceea de a fi aleasa de un mascul, altfel este o tragedie, femeia aia e un zero barat. Mi se pare putin injositor la adresa noastra, a femeilor. Eu vad pregatirea aceasta pt. un neprevazut divort prin cultivarea si cresterea ta ca persoana, construirea undei independente financiare, preocupari suficiente ca sa fii o persoana echilibrata psihic, cu prieteni si implicata in comunitate, nu "needy" si dependenta de atentia masculina. Confidenta, increderea in sine este ceea ce se spune ca este cea mai sexy. Atata vreme cat nu ai 200kg sau vreo deformitate fizica care creeaza alte probleme serioase, poti sa invingi orice. Suntem propriile persoane si fara un mascul care sa ne valideze. Si atunci, dc. vrem, va veni si acel barbat, dar nu barbatul trebuie sa fie centrul universului nostru. Si aici revine referirea la scala de valori care nu pier cu varsta.