Laptele de vaca de la ce varsta?
Laptele de vaca de la ce varsta?Si cum il preparati pentru inceput?Fetita mea avea probleme de scaun cateva zile si cand treceam de la Nan 1 la 2 sau de la 2 la 3!!!
Iar daca tot m-am apucat sa scriu mai am o problema cu mancarica.Nu vrea sa manance mai nimic.Laptele este de baza si are 11 luni!Ce sfaturi imi dati?Ma dispera.De cate ori incerc sa-i dau mancarica,fructe,iaurtel...orice imi da cu manuta peste lingurita,daca o fortez tipa si tot asa.
Raspunsuri
andru_mami spune:
pai cu mancarica eu zic sa nu o fortezi,mai las-o un pic ,sau pacaleste-o cumva,ca normal ar fi trebuit sa pape de mult mancarica;cat despre laptele de vaca,eu i-am dat de la 1 an,pana atunci a papat NAN,si pe urma am trecut pe lapte de vaca din comert de 1,5 grasime-zuzu,la dorna,tnuva,milli,nu am tinut mortis sa ii dau numai un sortiment si din fericire a acceptat imediat laptele de vaca si chiar daca il schimbam nu am avut nici un fel de probleme.
POZE
andru_mami spune:
aaaaaaaa,si cat despre preparare,decat il incalzeam f putin,uneori pe tp de vara il dateam si de la frigider si no problem,dar putin cald sau la temperatura camerei e perfect,acum ca s-a mai marit ii mai pun si cate un pic de nesquik,dar nu mere;sau incearca si fai orez cu lapte sau fidea,gris,piure de cartofi cu putin lapte sau cu almette,trebuie sa pape si mancarica,ca laptele formula nu e asa de satios ca cel de mama,cam de la 4 luni ar fi trebuit sa incepi diversificarea avand in vedere ca e pe lapte formula;deci spor la treaba.
POZE
Kya spune:
Ce pot sa-ti zic "Welcome to the club!" Si eu am o mofturoasa acasa care vesnic e in greva foamei. Nu mananca ci ciuguleste.
Laptele de vaca i l-am introdus de mai de mult in prepapararea piureurilor de legume de exemplu. Ca atare i-am dat sa bea prima oara pe la 1 an si 3 luni. Nu i-a placut. Apoi am incercat amestecat jumatate cu lapte praf si asa la baut bine din biberon.
Ii plac in schimb foarte mult pastele fierte cu lapte si zahar. Si asa papa si laptele de vaca. Ii mai place sa manance din farfuria mea cereale cu lapte.
In concluzie - in biberon dimineata si seara papa doar lapte praf. In timpul zilei, in diverse combinatii lapte de vaca. I-am dat mereu doar din cel cu 3.5% grasime. Celalalt nici eu nu pot sa-l beau. Mi se pare apa chioara albita cu faina.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
andira spune:
Lapte de vaca care sa inlocuiasca laptele formula eu le-am dat de la 3 ani.
Pana atunci doar ocazional, si oricum in nici un caz inainte de 1 an (cred ca dupa 2 ani)
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andira Lapte de vaca care sa inlocuiasca laptele formula eu le-am dat de la 3 ani. Pana atunci doar ocazional, si oricum in nici un caz inainte de 1 an (cred ca dupa 2 ani) |
Zau??? Cine a zis?
Laptele de vaca, 1,5 grasime, pasteurizat, din comert, se baga dupa un an.
Adriana1979 spune:
Noi am trecut pe lapte de vaca de la 1 an jumate. Si pentru ca aveam rude la tara, am luat mereu lapte proaspat, nu din comert. Initial il mai amestecam eu putin cu apa pentru ca mi se parea foarte gras. L-a acceptat foarte bine, chiar mai bine decat atunci cand am incercat sa-i bag formula.
joklk spune:
Fetita mea are 11 luni si jumatate si mananca chiar de toate. Ea inca mai suge cam de trei ori pe zi. Eu dupa intarcat nu vreau sa trec pe formula de aceea de pe la 10 luni am incercat sa o invat cate putin cu lapte. Am incercat toate felurile de lapte inclusiv cel de vaca de la tarani. Nu a avut nici un fel de reactii adverse.
Acum bea cate putin dar mai mult il folosesc in mancaruri: pireuri de legume, paine cu unt cu gem sau cu miere si inmuiata in putin lapte, gris sau orez in lapte.
Nu are nici un aliment care sa ii placa? Daca are incearca sa pui cate putin in orice mancare. De obicei asa functioneaza si mananca.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
loryi1974 spune:
Eu i-am facut trecerea de la Humana3 la lapte 3.5% la varsta de un an treptat.Adica in prima zi i-am pus un sfert lapte de vaca si restul humana,dupa 2-3 zile am marit un pic cantitatea de lapte de vaca pana la inlocuirea totala.Desi a mai avut scurte perioade in care facea mofturi la lapte,si acum la aproape 7 ani bea o cana dimineata(uneori cu cacao,alteori simplu) si seara (fie simplu,fie cu cereale fie in orez cu mult lapte).Noi am ramas la 3.5% in principiu,dar se mai intampla sa nu gasim si atunci folosim si 1.5%.Analizele arata foarte bine si nu a primit niciodata calciu sau vitamine.La ea baza au constituit-o lactatele de toate felurile,mierea,fructele de toate felurile,legumele ,mancarea gatita si a facut mofturi la carne.N-am fortat-o insa niciodata pe aceasta tema ,ii preparam carnea in diverse moduri,manca cat putea si strategia pare sa dea roade,in sensul ca treptat treptat accepta din ce in ce mai multa carne.
crisstine spune:
Mananca din toate,dar cate 2-3 lingurite si atat,dar ATAT.Stie probabil ca urmeaza laptele,pentru ca nu mananca suficient.Cat despre laptele de vaca i-am mai pus si eu in piureuri,iar iaurtelul il fac numai din lapte de vaca,dar eu ziceam de laptele de vaca ca atare.Lichid ca sa zic asa,in biberon.Carla facea scaune moi cateva zile bune,cand schimbam laptele,aceeasi formula dar pentru alta varsta.
lulu77 spune:
crisstine, nu o forta cu mancarea, incet, incet va accepta. Incearca sa ii schimbi gustul, poate nu ii mai place mancarea gen bebelus, textura la mancare.
Luca a refuzat f devreme mancarea pasata si gen bebelus, a fost din prima fan ciroba cu multe legume si acrita cu bors(dupa 9 luni), cubulete de legume, refuza si acum piureul de cartofi, prefera cartofi copti sau sub allta forma, pastele fainoase, etc.
De atunci am gatit ptr toata lume ala comun, evident fara nici un fel de prajeli, tocaturi, grasimi in exces, sau ceva ce nu a fost permis ptr el.
A avut o saptamana, pe la 10 luni parca ,cand efectiv refuza orice forma de mancare. Nu l-am fortat , i-am dat NUMAI lapte timp d eo saptamana.Ii preparam mancarea, vedeam ca refuza ,nu insistam .Dar dupa o saptamana a cedat, era clar ca nu se satura numai cu lapte.
Cat despre laptele de vaca, eu i l-am introdus pe la 1 an in momentul in care ii pregateam gris sau orez sau paste fainoase. Atat, si atunci din cel UHT.
Pe la 1 an si 7-8 luni am inceput sa ii dau lapte UHT cu cereale la micul dejun ,de 2-3 ori pe sapt.
Spre 2 ani, am inceput cu laptele UHT la culcare, nu il accepta decat cu Nesquik si aproape rece
In rest, NAN junior sa traiasca.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"