Si tu poti construi o casa pentru o familie saraca

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Deci eu continui sa spun ca cel mai mult aici m-a deranjat replica lui Eleni si a celorlate sustinatoare ale programului Habitat visavis de scepticismul meu .
Propiectul habitat nu e o actiune umanitara .. este un proiect de creditare facila pentru familii cu venituri mici si nu ar trebui sa isi ia alura de actiune umanitara..

Totodata persoanele care beneficiaza de acest proiect nu par a fi chiar atat de defavorizate . Eu am intalnit si personae care nu aveau nici 60 de euro lunar pentru trai.. dar pentru rata...
Eu sunt sceptica in continuare asupra acestui proiect. Sunt sceptica inngeneral aupra tuturor actiunilor caritabile care fac prea mare valva pentru strangere de fonduri,sau voluntari caci am fost tare dezamagita sa aflu ca dupa ce am donat cu tot sufletul pentru victimele inundatiilor din timis am aflat ca de fapt doar 20 % din fondurile stranse au ajuns la sinistrati...

eu am facut voluntariat si participat activ si financiar in actiuni caritabile.. ca membru intr-un ong care are ca fonduri cei 2% din impozitul pe profit al membrilor si donatiile noastre , . Suntem putin membri ,mai putin de 20 , dar noua chiar ne pasa ce cei pe care ii ajutam, si in perioada asta chiar am avut parte sa cunosc oameni chiar mult mai nemorociti decat puteam eu sami imaginez in cele mai sinistre cosmare.. Aia inseamna caritate... sa faci din suflet, sa nu pretinzi statuie pentru asta si nimic in schimb, iar singura multumire sa fie cea sufleteasca, aceea ca ai facut ceva bun . ( si ca poate mi-am mai spalat din pacate fata de seful din ceruri.. )
persoanele pe care le-am ajutat sunt cu mult sub nivelul de "familie in nevoie " de care se ocupa programul habitat romania.. si de asta sunt sceptica pentru ca mascheaza un program de creditare sub o forma de caritate, ceea ce nu e nici uman si nici moral.

O sami port cu mandrie advertismentul, caci eu nu regret nimic din ce am spus.

Liliana,se prea poate sa fie intocmai cum ai spus tu. Ai 2 posibilitati insa: 1.Participi si la aceasta actiune,tot din suflet cum ai mai facut si 2. Nu participi. Este foarte simplu.

Acelasi gen de actiune au si cei la impreunapentrufiecare cu sprijinul Rompetrol. Si ei au ajutat multe familii defavorizate,au construit case,si la fel,se prea poate sa aiba si ceva ascuns toata aceasta organizatie,insa haideti sa ne bucuram ca suntem cativa carora ne pasa de omenire si putem schimba ceva(chiar si nesemnificatv pentru altii.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui RazaDeSoare

M a bag si eu in discutie tocmai pentru ca fac voluntariat la cateva organizatii,si chiar vreau sa merg si la Bacau.

Xio,Liliana exista un site al organizatiei,mergeti acolo si cititi. Ei sunt cei mai in masura sa explice,si ce se va intampla DUPA nshpe mii de ani(cum vrea Xio sa afle) si toate celelalte nelamuriri pe care le aveti.

Alina nu a facut altceva decat sa faca un caz umanitar public,asa cum sunt multe altele pe acest forum. Cu siguranta nici Alina nu stie mai mult decat a spus,iar ceea ce stie,stie tot de la ei de pe site.

Asa incat,daca aveti si altceva de spus,spune-ti daca nu potoliti-va pentru ca nu e tocmai frumos sa se ajunga la un asa scandal.

P.S- puteti sta linistite pana ajung eu la Bacau,promit sa vin cu poze si noutati de la fata locului.

_
http://stirileprotv.ro/exclusiv/avem_viata_in_sange/avem-viata-in-sange-click-aici-daca-vrei-sa-devii-donator-de-celule-stem.html

_
Uitati-va la ziua de azi! /Cea de ieri e doar un vis./Iar cea de maine doar viziune;/Un AZI bine trait face/Din fiecare ieri un vis de fericire,/Din fiecare maine o viziune a sperantei!~~Kalidasa

Din nou : sa ma potolesc cu ce anume?!?!!?!??!!??!?
Pe topicul asta eu am pus niste intrebari pt. a ma lamuri.
Raspunsuri am primit de la alti useri si le-am multumit frumos.
A aparut Alina care a jignit. Eu i-am raspuns.
Am scris undeva ca e un kkt actiunea asta? Am scris undeva sa nu mergeti voi?
Am avut niste nelamuriri si atat.
Si da , ma intereseaza ce se va intampla pe viitor, ca nu-i nici o actiune sa fac o casa sau sa donez 10.000 de euro si sa aflu ca peste 1 an au ajuns la altcineva.
Nu ma incalzeste cu nimic asta . Si din aceasta cauza intreb.
Probabil ati vazut cazul fetei care acum cativa ani a salvat un copilas dintr-un put . A fost medaliata, a primit cadou de la stat un apartament pt. ce a facut si pt. ca nu avea unde sa stea.
Dupa vreo 3 ani statul i-a zis sa se care din casa , ca are nevoie de apartament.
fain , nu?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

ia vedeti voi aici:
http://www.habitat.ro/main-contact.html
gasiti acolo nr de tel adrese etc...poate se pot lamuri problemele ...
nu va mai enervati oamnei buni

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

XIO, cred ca trebuie sa mergi iar in concediu ca nu prea mai esti odihnita. Daca cineva care nu isi permite o casa o are chiar si pe o perioada limitata, tot e mai bine decat deloc. E foarte usor sa gasim mii de motive ca sa nu ne implicam intr-o actiune de ajutorare a altora din care nu ne iese nimic. Si unul dintre primele motive care apar este indoiala ca vezi Doamne profita lumea de noi.

Cat despre faptul ca aceste proiecte nu sunt umanitare -- atunci CUM sunt??? Poate ca nu au ca target CEI mai saraci oameni din lume, dar oricum, oameni care altfel nu si-ar permite sa aiba o casa. Cine plateste o rata de 60 de euro pe luna pentru o casa???? Si nu pe 1000 de ani, ci (parca) pe 10 ani. In conditii normale, ratele sunt enorme, iar cei care si-ar permite sa dea 60 de euro, nu si-ar permite in veci sa dea 600. Deci, EI SUNT AJUTATI -- adicatelea e un proiect umanitar.

Conteaza ca poate firmele de la care se cumpara materiale au dat shpaga ca sa castige licitatia?? La ce conteaza asta din perspectiva nenorocitului care va avea o casa???

Si de cand am descoperit topicul tot ma minunez cum de putezi chestiona o organizatie atat de faimoasa, care construieste case de ani de zile in intreaga lume. Pai ce daca sunt in Romania, doar nu sunt caini suri la vanatoare, tot de la HQ sunt condusi si acolo raporteaza si acolo se tine socotoeala ce se intampla cu proiectele lor.

In fine, cartitorii nu vor fi niciodata multumiti.

15+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

XIO, cred ca trebuie sa mergi iar in concediu ca nu prea mai esti odihnita. Daca cineva care nu isi permite o casa o are chiar si pe o perioada limitata, tot e mai bine decat deloc. E foarte usor sa gasim mii de motive ca sa nu ne implicam intr-o actiune de ajutorare a altora din care nu ne iese nimic. Si unul dintre primele motive care apar este indoiala ca vezi Doamne profita lumea de noi.

Cat despre faptul ca aceste proiecte nu sunt umanitare -- atunci CUM sunt??? Poate ca nu au ca target CEI mai saraci oameni din lume, dar oricum, oameni care altfel nu si-ar permite sa aiba o casa. Cine plateste o rata de 60 de euro pe luna pentru o casa???? Si nu pe 1000 de ani, ci (parca) pe 10 ani. In conditii normale, ratele sunt enorme, iar cei care si-ar permite sa dea 60 de euro, nu si-ar permite in veci sa dea 600. Deci, EI SUNT AJUTATI -- adicatelea e un proiect umanitar.

Conteaza ca poate firmele de la care se cumpara materiale au dat shpaga ca sa castige licitatia?? La ce conteaza asta din perspectiva nenorocitului care va avea o casa???

Si de cand am descoperit topicul tot ma minunez cum de putezi chestiona o organizatie atat de faimoasa, care construieste case de ani de zile in intreaga lume. Pai ce daca sunt in Romania, doar nu sunt caini suri la vanatoare, tot de la HQ sunt condusi si acolo raporteaza si acolo se tine socotoeala ce se intampla cu proiectele lor.

In fine, cartitorii nu vor fi niciodata multumiti.

15+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Delia draga , eu sunt studenta , deci din 6 iulie sunt in vacanta. Mersul la spital este relaxant, concediu n-am avut vreodata , da\ multam de idee.
Adevarul este ca nici nu m-am gandit vreodata sa ma implic in aceasta actiune , pur si simplu m-am bagat pe topic in ideea ca la un moment dat voi fi jignita si poate ma disrtez putin.
Orice ca sa fiti voi fericite ;)
Nimeni nu face actiuni umanitare in afara de voi , eu ce sa stiu ...toata ziua stau si carctotesc scarpinandu-ma sporadic intr-o nara .
Hai sa o asam asa , ca e mai bine.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Alina, ai reusit sa strangi suficienti volunari ptr construirea unei case?
Cate week-end-uri mergi sa faci lucrul asta? Ca presupun ca o casa nu se construieste in 2 zile, oricat de multi oameni ati fi. Imi pare rau ca o astfel de initiativa a ajuns motiv de cearta. Nici eu nu am auzit de fundatia asta, dar daca nu am auzit eu asta nu inseamna ca ea nu exista de mult timp.
Xio si liliana, mai bine decat sa va fi certat aici, ca vad ca ati luat si avertisment, cel mai corect ar fi fost sa intrebati la fundati tot ce va framanta in legatura cu acest ajutor umanitar. Si am mai observat ceva la tine, Liliana, tot timpul o dai ca materiale romanesti, mana de lucru romaneasca, crezi ca aici in Canada nu se poate darama o casa, chiar daca nu sunt mateiale romanesti sau mana de munca romaneasca? Sa vezi aici casele si blocurile, numai lemn, in fine, majoritatea.
Am vazut ca s-a oferit ceva lume sa vina intr-un week-end, a mers cineva?
Hai ca v-am lasat. felicitari ptr initiativa.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Aura, iti povestesc eu dupa weekendul 16-18 octombrie. Atunci merg eu si inca vreo 7 colegi.
Ma bucur ca s-a intors subiectul pe sectiunea unde merita sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

In primul rand multumesc mult moderatorului care a readus subiectul la generale!

Aura, alaturi de un grup de prieteni am format o mica echipa de management a proiectului (din punct de vedere al voluntarilor ce merg la Comanesti). Impreuna cu ei caut si eu voluntari pe diverse cai (DC, colegi de serviciu, email cu "da mai depare", am scris chiar si pe bloguri ale unor personalitati de la noi care stiam ca se implica in diverse proiecte umanitare).
In fiecare weekend unul din grupul nostru merge pe santier. Am programat weekendurile in asa fel incat sa fie intotdeauna unul din echipa noastra acolo.

Asadar, voluntarii merg doar in weekenduri, in restul saptamanii lucreaza muncitorii care sunt platiti de catre habitat (asta este unul din motivele pentru care se platesc cei 60 eur rata).

De pe DC am cateva promisiuni si o confirmare din partea unui membru care vine cu inca 7 voluntari! Ii multumesc si aici lui Eleni!

Va astept in continuare, daca doriti sa va alaturati proiectului! Este nevoie de voluntari!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Fara a incerca sa fiu partinitoare nici pentru initiatorii topicului nici pentru cele 2 "combatante" caci consider ca prin tonul discutiei si modul de abordare s-a gresit de amblele parti, am sa va povestesc, poate putin off topic, o experienta personala a propos de responsabilizarea celor aflati in dificultate...

POate unii din voi cunosc cazul copiilor postinstitutionalizati... Cei care au facut deja 18 ani si trebuie sa paraseasca centrele de plasament. Ei, bine, majoritatea (cel putin in Bucuresti) sunt "cazati" in apartamente sociale, li se gaseste de lucru si locuiesc cate 3-4. Buuun, pan aici toate bune si frumoase.

Acum cativa ani am incercat, impreuna cu o prietena sa initiem un program de ajutorare a acestor tineri, care, dupa 2 ani de folosire a acestor locuinte, trebuie sa le paraseasca si ajung "fii strazii".
Ei bine, nu a mers!! De ce? Pentru ca ei, toata viata lor, inclusiv cei 2 ani cat au avut si venit sunt invatati ca totul li se cuvine... Statul platea pentru ei absolut tot... chirie, lumina, telefon, intretinere... Ei isi formasera ideea ca sunt orfani, napastuiti de soarta (adevarat dealtfel), si in consecinta, noi, ceilalti trebuie sa-i ajutam neconditionat...

Le gasisem servci bun, cu posibilitate de calificare la locul de munca, case unde trebuia sa-si imparta chiria si cheltuielile... Calculasem totul in asa fel incat cu ajutorul nostru si cu veniturile lor sa o duca decent... AU FUGIT TOTI DUPA MAI PUTIN DE 2 LUNI!!!

MORALA: DUMNEZEU ITI DA DAR NU ITI BAGA SI IN TRAISTA!
NU POTI APRECIA CE AI PANA NU PARTICIPI LA REALIZAREA LUI, IAR IN LUMEA DE AZI IN CARE TRAIM CU TOTII, DIN PACATE ASTA SE REDUCE LA BANI...

Scuze de off topic dar am vrut sa subliniez faptul ca inteleg necesitatea platii celor 60Eur... Dar inteleg si intrebarea lui Xio referitor la viitorul familiilor ajutate...

Felicitari celor ce au puterea de a participa la acest proiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Citat:
citat din mesajul lui aura_m

Alina, ai reusit sa strangi suficienti volunari ptr construirea unei case?
Cate week-end-uri mergi sa faci lucrul asta? Ca presupun ca o casa nu se construieste in 2 zile, oricat de multi oameni ati fi. Imi pare rau ca o astfel de initiativa a ajuns motiv de cearta. Nici eu nu am auzit de fundatia asta, dar daca nu am auzit eu asta nu inseamna ca ea nu exista de mult timp.
.......

AURA

Aura, uite aici
http://habitat.ca/index.php
si nu numai ca exista in Canada, dar Habitat for Humanity Canada a participat si la proiecte executate in afara Canadei.

Mergi la inceput