Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (46)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

livsy - te rog frumos, daca se poate sa treci pe lista celor bolnavi si VICTORIA (este colega si prietena mea si are cancer pulmonar) si MARIA (este fetita in varsta de 10 luni si jumatate a unor prieteni si e suspecta de astm)....multumesc din suflet....

Mergi la inceput

Din invataturile Sfantului Serafim de Virita
“Macar o data in viata trebuie sa aprindem o lumanare pentru cei pe care noi i-am jignit, i-am inselat, le-am furat ceva sau nu le-am intors datoriile”.

“Cand i se plangeau parintelui Serafim de clevetiri, el spunea: <<Lasati sa se vorbeasca despre noi, iar noi sa ne straduim sa facem bine>>”.
“Nu o data repeta staretul cat ii este de trebuincioasa crestinului rugaciunea pentru vrajmasi. Iata cuvintele lui: <<Numaidecat sa te rogi pentru vrajmasi, caci daca nu te rogi e ca si cum ai turna gaz pe foc si flacara se mareste din ce in ce mai mult. Totdeauna si pentru toate, chiar si pentru necazuri, multumeste-I Domnului si Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu>>”.
“Cand cineva era vreodata grav bolnav, staretul il sfatui sa ia cate o lingura de apa sfintita din ora in ora. Spunea ca nu sunt medicamente mai puternice ca apa si uleiul sfintit“.
“Cat de des ne imbolnavim numai din aceea ca nu ne rugam inainte de masa si nu chemam binecuvantarea lui Dumnezeu asupra mancarii. Inainte, oamenii faceau toate cu rugaciunea pe buze: cand arau se rugau, de asemenea si semanatul si secerisul granelor il faceau tot cu rugaciune. Acum noi nu mai cunoastem ce fel de oameni au pregatit ceea ce noi mancam, fiindca de multe ori alimentele sunt pregatite cu cuvinte de hula, cu batjocura si blasfemie. De aceea neaparat trebuie sa stropim cu aghiasma de la Boboteaza deoarece ea sfinteste totul si se poate manca ceea ce am pregatit fara sa ne tulburam. Tot ceea ce mancam noi este darul lui Dumnezeu pentru noi, oamenii; prin mancarea pe care o mancam, toata natura si lumea ingereasca slujeste omului. Pentru aceasta, inainte de masa trebuie sa ne rugam in mod deosebit (…) Nu in zadar noi spunem: <<Sa ai inger la masa!>>. Si cu adevarat ingerii sunt cu noi la masa cand noi mancam din mancare cu rugaciune si multumire“.
“Nici o picatura din lacrimile mamei nu piere in zadar! Rugaciunea mamei are mare putere“.
“Rugaciunea ingradeste si respinge cumplitele indemnuri ale puterii intunecate. Si mai cu deosebire este puternica rugaciunea celor apropiati. Rugaciunea mamei, rugaciunea prietenului - ea are o mare putere”.

Mergi la inceput

Sf. Serafim de Virita - o pilda despre puterea rugaciunii pentru aproapele

“Un barbat tanar a ajuns alcoolic si a inceput sa dea pe bautura totul din casa. Sotia nu a mai rezistat sa duca o astfel de viata si a plecat impreuna cu copilul. Un prieten de-al lui a aflat in Virita traieste un monah batran care ii tamaduieste pe alcoolici si a inceput sa-l convinga sa mearga la el, poate il va ajuta sa se vindece.

Mult timp acela nu a vrut sa mearga, dar mai pe urma s-a lasat convins. Au luat bilete si au ajuns pana la Leningrad. Cand au sosit la gara Vitebsk, prietenul acestui betiv s-a dus la casa sa cumpere bilete si, cat a stat la rand, alcoolicul s-a dus la toaleta si i-a propus cuiva pentru un sfert de litru de alcool sa-i dea hainele: si-a dat de pe el cizmele si lenjeria de corp si a ramas numai in flanela si pantaloni, iar sfertul l-a baut pe loc. Prietenul l-a cautat, dar nicicum nu putea intelege cand si unde a reusit sa bea. S-a urcat in tren si au plecat. Sosind la casa staretului, au pasit in hol, iar parintele in acest timp explica pilda despre oaia pe care pastorul merge sa o caute. Betivul a spus prietenului sau:

- Unde m-ai adus tu, aici oameni nu sunt, ci numai oarecare oi.

Cei beti adeseori devin slobozi la gura si vrajmasul ii impinge sa ia in ras si sa batjocoreasca cele sfinte:

- Pentru nimic nu voi intra aici, nu am ce face aici.

Si indata a auzit glasul staretului:

- Serghei, vino incoace!

Indata i-a sarit betia si l-a intrebat pe prietenul sau, sa intre.

- De unde ma stie el?

Dar staretul a repetat cu glas tare:

- Serghei care a venit la mine cu prietenul sau, sa intre.

Serghei a intrat si a vazut o multime de oameni, iar staretul a spus:

- Iata, scumpii mei frati si surori, pe acest om l-au parasit mama si sotia. El a ajuns intr-o situatie groaznica, abia a dat in gara pe o sticla de votca lenjeria si camasa si a venit aici numai cu o flanela. Oamenii l-au parasit, dar nu l-a parasit Dumnezeu. El l-a trimis pe prietenul acestui om care l-a adus aici cu nadejdea in ajutorul nostru. Domnul i-a ajutat fiindca pentru el au facut rugaciune. In aceste clipe inlauntrul acestui om se da o lupta infricosata - duhul cel rau care a intrat in el il indeamna si vrea ca el sa ma loveasca pe mine si pe prietenul sau, iar apoi sa fuga de aici, si este greu sa-l putem tine pe acest om. Duhului rau nu-i prieste aici si nu poate sa sufere, fiindca aici oamenii se roaga. Si iata, dragii mei, acum numai de noi depinde unde se va duce si ce va ajunge acest om nefericit! Haideti toti impreuna sa ne rugam lui Dumnezeu si Maicii Domnului ca sa-i ajute acestui om.

Toti cati se aflau in chilie au inceput sa se roage, iar unii au inceput chiar sa planga. Si indata acest betiv a cazut la pamant si a inceput sa se loveasca cuprins de tanguire. Mult timp a stat astfel si a plans, iar oamenii se rugau.

La sfarsit, staretul a spus:

- El nu va mai bea de acum inainte, el a voit sa se sinucida, dar nu a facut-o fiindca pentru el se facea rugaciune. Rugaciunea ingradeste si respinge cumplitele indemnuri ale puterii intunecate. Si mai cu deosebire este puternica rugaciunea celor apropiati. Rugaciunea mamei, rugaciunea prietenului - ea are o mare putere.

Pana la sfarsitul vietii, Serghei nu a mai pus alcool in gura, a devenit profund credincios si fiu duhovnicesc al staretului”.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

am aparut si eu. ieri am fost plecata si am ajuns tarziu tare inapoi...

vreau sa va zic si eu LA MULTI ANI! pentru ieri tuturor care si-ai serbat ziua numelui. sa va ajute DD si Maicuta Lui in toate.

caciantoni, imi pare rau pentru suferinzi. rugaciuni multe pentru ei.

angel F E L I C I T A R I !
Doamne, ce bucurie! sarcina usoara si multa multa fericire...

numai bine tuturor.

Blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Doamne Ajuta!

Sunt asa de fericita', ca am fost la o prietena, si are o bebelusa asa draguta si cuminte , de 2 luni (fusesem si la botez pe 15 August), am tinut-o in brate si mi-am amintit de cand era Ioana mica.
Abia astept sa nasc, sa il am pe Justin(a), cred ca nu m-as satura de el/ea, imi plac mult copii..si mai ales daca sunt si cuminti.
Fetita de care va povestesc pe nume Alexia, se trezeste noaptea de 2 x pt papa si apoi doarme in continuare, si cat am stat la ei, a stat cumintica in carut, a papat si dormea..

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justin(a)

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 8+ - JUSTIN/JUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor

mii de scuze
ca nu am maiscris
sunt f prinsa cu teza
mai am putin
pana o termin
maine facem 7 luni
nu prea mancam
decat tata
dar suntem cumintica

asaaaaaaaaaaa
in resttt
alina va pupa
dar este rau
am fost si am vazut-ooooooooooooo
e greu de descris in cuvinte asemenea suferinta
e uluitor cat poate duce un om
e infiorator cand e vb de un om tanar
e chinuitor pt familie
e ......... fra cuvinte

am intrat mai mult sa va rog sa nu uitati pe alina si adrian in rugaciune
a avut o criza
gen spasmofilie
ceea ce nu e bine
ca se spune ca tot apasa pe creier
tumorele ramse
acolo
si neoperate
va veni fratelo iar in bucuresti cu ea
mi se rupe sufletullllllllllllll

CINE NE MAI POATE AJUTA FINANCIAR VA ROG SA-MI SCRIETI PE PM
DOAMNE AJUTA!

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/septembrie/septembrie11.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monimo spune:

Doamne ajuta!

Mai traiesc si va citesc chiar daca scriu rar. Sa va bucure Maica Domnului pe toate ca sunteti suflete de aur.
Am schimbat doua vorbe cu Cami pe internet si mi-a spus de Alina ca e tare rau. Vad ca a reusit sa scrie si ea cateva randuri.
Lucrul asta imi aduce iarasi in minte ceva ce vroiam sa va propun demult. Odata din intamplare am citit Ac. Domnului Iisus Hristos la aceiasi ora cu un om f drag mie. Asa de frumos a mers rugaciunea ca niciodata si simteam o mare putere...apoi am aflat ca ne rugam de fapt impreuna acelasi acatist.
M-as bucura tare daca ati fi de acord sa citim cu toatele acelasi acatist macar o saptamana intreaga la ora la care se face si acum... si astfel sa aducem alinare bolnavilor nostri care vad ca se inmultesc. AC.SF.NECTARIE ar fi de mare folos pentru asta. Cu nadejdea ca vom putea indeplini lucrul asta si asteptand orice propunere va imbratisez cu drag,
Monica Ungur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna , dragele mele.
Si eu intru rar, dar sa stiti ca incerc sa citesc tot ce scrieti.
Aseara am facut prima injectie de stimulare, dar am sufletul trist....am TSH foarte mic( ieri mi-au dat rezultatul) si asta e semn de hipertiroidism.
Dr. spune ca nu pune nici o problema, dar eu ma gandesc sa renunt l ainjectii si sa vad daca nu-i ceva care ar trebui tratat....Mai e cineva cu TSH mic??
Cami: Ti-am trimis un pm in care te rugam sa-i dai adresa ta sa pot sa-ti trimit icoana, cand ai timp poate-mi raspunzi. Imi pare rau sa aud ca Alina nu se simte bine, offf, multe are de suferit acest sufletel....Bunul Dumnezeu si Maicuta Sfanta sa o vegheze!!
Va imbratisez pe toate.
Fug....altfel sa molipsesc cu supararea mea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

buna fete si cipicah,

Link aici: Neparticiparea la impartasire

Citat: "Marturisesc ca imi pare rau ca rugaciunile pe care preotul le rosteste in cadrul Sfintei Liturghii, inainte si dupa impartasire, nu sunt auzite de credinciosi. Pregatirea pentru impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului a devenit o pregatire particulara, adica omul le rosteste acasa, nestiind ca ele fac parte din textul si ritualul Liturghiei.

In cadrul Sfintei Liturghii nu este prezenta nici o mentiune de participare a doua categorii de credinciosi: cei care nu se impartasesc si cei care se impartasesc cu Sfintele Taine, lucru pe care ar trebui sa-l retina cei care opresc cu multa usurinta credinciosii de la impartasire."

numai bine tuturor si sanatate multa celor suferinzi.

Blog

Mergi la inceput