Este obezitatea copilului vina parintilor?
Raspunsuri - Pagina 6
ocebine spune:
Si eu sint dotata cu un copil plinut si unul slab. Si zau ca nu mincam la McDonalds (ai mei nici nu suporta mirosul), nu avem semi-preparate, legume si fructe din belsug, mincare proaspata, piata facuta saptaminal, totul cit de organic posibil.
Cel mare insa e static (cam ca Alex al Ramonei) iar cel mic e argint viu (ca Anuta). Degeaba alergam la parc, mergem pe jos, mincam extrem de sanatos, ore de scrima, samd...Nick e tot plinut si Alex e slab.
Solutia Andradei merge daca ai un singur copil...dar daca ai doi este foarte dificil sa-i dai unuia mai mult si unuia mult mai putin. Problema se adinceste pentru ca devine fructul interzis. Nu-i cam la fel cu bagatul degetelor in priza unde un "NU" ferm rezolva situatia.
Solutia la noi este sa il mentinem si sa creasca in inaltime...nu-l pot slabi. Luptam mult pentru constientizarea lucrurilor bagate in gura...ce-i bun si ce nu-i bun. Sa citeasca ingredientele, sa fie economi cu dulciurile, sa vada mincarea ca pe "fuel" nu ca pe o indulgenta.
Culmea: slabu' meu vrea sa fie bucatar (il tine de vreo 3 ani asta)...ii place la nebunie sa gateasca, sa prepare, sa citeasca retete, sa mearga la restaurante si sa incerce lucruri noi. Cel mare nun vrea decit sa deguste creatiile si sa critice dar nicicum sa ajute. Il punem la spalat vase!!!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
adrianapop spune:
Gena,da bineinteles,,,dar unde e gena si societatea de vina cand parintele se stie pe el ca toata viata a avut probleme cu greutatea si cu toate astea indoapa copilul aproape obez cu chipsuri si junk-food???
Ce ar putea face societatea aici???????
intr-un final toti oamenii se lupta ptr supravietuire,asa si proprietarii de chioscuri umplute numai cu prostii,asa si patronii de pizzerii,,,dar tu ca parinte esti dator sa ii faci o educatie sanatoasa copilului, ACASA,,,nu sa astepti sa ti-l educe societatea.
Sant de acord ca ar trebui schimbate multe ,,incepand de la alimentele care se gasesc in preajma scolilor si pana la lipsa salilor de sport,,,dar daca imi aduc bine aminte eu am copilarit in curtea blocului,batand mingea si leganandu-ma pe bara de batut covoarenu in sala de sport.
Important e ,ca parintii sa isi controleze mai mult copii ,sa se implice in educatia lor mai mult ,sa vada cate ore stau in fata calc pe zi sau inchisi in casa in loc sa stea afara cu alti copii de varsta lor...
Societatea nu poate educa parintele ,care l-a randul lui trebuie sa isi educe copilul,,,atata timp cat ptr parinte primeaza cariera,banii si e convins ca copilul se descurca si sing acasa cu 10lei in buzunar nu moare el de foame ,atata timp cat parintele se bazeaza pe faptul ca o sa slabeasca copilul cand o sa fie mare societatea nu prea poate face nimic...
Si acum daca doresti poti sa iti duci copii la cursuri de inot,sau oricare alt sport,sau daca nu iti permiti iesi tu cu ei in curte sau parc si va petreceti timpul in aer liber...dar cati copii vor? putini...
Aici intervine vina parintilor ,,,ei cedeaza intodeauna in favoarea copiilor,,vreau la mac,,,vreau pe mess,,,,si imediat dorintele le sant indeplinite,,,,,
E greu sa fi parinte,e greu sa educeti un copil dar ff usor sa dai sfaturi,,,
Oricum a educa un copil in societatea de azi e o ff mare responsabilitate
Ramona J spune:
Ha, ha, Anamaria! La noi Alexandru vrea sa fie bucatar!
O sa fiu off-topic putin, ca mi-am amintit discutia de acum citeva zile: am facut o budinca, i-a placut foarte mult si se intreba ce se face el cind o fi mare, sa manince din astea.
I-am spus sa vina la mine in vizita, ii dictez eu din scaunul cu rotile cum sa faca reteta. La care el imi spune pe cel mai serios ton: "no, you'll be in a sernior's people home!" (adica la casa de batrini) M-a pufnit risul, el s-a mirat si mi-a zis ca e una draguta pe o strada din apropiere, a vazut el ca-i frumoasa. M-a rezolvat!
Cum zici si tu (si Arminad), e greu cind ai unul gras si unul slab. Eu incerc sa-i mai pasez Anutei mincare extra, cind Alex e ocupat cu alte cele. Dar de fiecare data ea zice sa-i dam si lui (cu voce taare!) El n-are treaba, nu simte nevoia sa "share" cu ea.
ionica spune:
Eu cred ca as fi plans in hohote daca copilul meu mi-ar fi dat asa raspuns
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Ha, I-am spus sa vina la mine in vizita, ii dictez eu din scaunul cu rotile cum sa faca reteta. La care el imi spune pe cel mai serios ton: "no, you'll be in a sernior's people home!" (adica la casa de batrini) M-a pufnit risul, el s-a mirat si mi-a zis ca e una draguta pe o strada din apropiere, a vazut el ca-i frumoasa. M-a rezolvat! |
Ramona J spune:
Fiecare-i liber sa reactioneze cum stie. De exemplu mie imi pare rau ca te dai cu capul de pereti.
maru spune:
ionica, stiu ca suna aiurea, dar n-ai idee ce conditii bune au, ce viata calma si linistita, se plimba, am kinesiology care le fac programul, au persoane de varsta lor cu care sa interactioneze, si nu se simt o povara pentru nimeni!
eu as vrea ca al meu copil sa aiba intelepciunea sa ne lase sa ne traim batranetile frumos
Ramona J spune:
Hai ca vad ca am deturnat subiectul.
Copilul nu stie, parintii nostri sint tineri si independenti, locuiesc singuri deocamdata. El a vazut locul asta de care spuneam, e construit mai nou si arata intr-adevar foarte frumos. S-a gindit ca are vesti bune pentru mine!
Apoi eu sper sa reusesc sa-mi port singura de grija cit mai mult, apoi sper sa-mi pot permite un loc decent, nu vreau sa devin povara pentru copii. Sper c-am lamurit-o pe Ionica. Dupa cum ziceam, imi pare rau s-o vad ca sufera atita.
ocebine spune:
Ramona, e tare Alexandru!!!
De cele mai multe ori ma mir ce asemanare de comportament intre ai tai (1 si 2) si ai mei (1 si 2)...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Allure spune:
atit zestrea genetica dobindita cit si stilul de viata sint hotaritoare pentru sanatatea/ greutatea copiilor.
imi place explicatia ayurvedica despre "body types"...mi se pare reala si logica...aici detalii: http://www.indiaoz.com.au/health/ayurveda/bodytype.shtml
pina la urma nu e important sa ajunga toti copii fotomodele, esential e sa fie activi, sanatosi, sa se poata misca oricind, oricit, sa cunoasca importanta sportului si a dietei sanatoase in viata lor...sa nu ajunga dependenti de dulciuri si junk food...sa nu petreaca ore, zile in sir in fata computerului in loc de activitati fizice (cum fac americanii - ca de aia sint obezi)
pe unii parinti i-as impusca direct in cap cind ii vad ce mincare pun in minuta unor copilasi nevinovati!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.