interpretare spermograma

interpretare spermograma | Autor: katya_s

Link direct la acest mesaj

BUna fetelelor...ma puteti ajuta sa interpretez rezulatatul spermogramei sotului meu????

volum sperma 4ml
aspect sperma normal
t. de fluidificare 20min
ph sperma 8
nr spermatozoizi 171mil/ml
spermatozoizi mobilit. norm 50%
spermatozoizi mobilt. redusa/imobili 50%
spermatozoizi aspect normal 3%
spermatozoizi forme aberante 97%

comentarii:
modificari morfologice:
-la nivelul capului:spermatozoizi cu cap punctiform,piriform,globulos,fara acrozom
-la nivelul piesei intermediare:gat angulat,resturi citoplasmice
Prezente agregate formate din numar variabil de spermatozoizi si elemente celulare.

DECI????VOI CE SPUNETI...AM PROGRAMARE PE 4 LA DR TUTUNARU....SPER SA'MI REDEA SPERANTA AM DEJA 5 ANI DE CONTACT NEPROTEJAT SI NIMIK....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Probabil ca diagnosticul este teratozoospermie daca formle normale sunt doar 3%. Sotul meu avea acum 2 ani astenoteratozoospermie usoara si i-au recomandat sa faca o ecografie testiculara (unde s-a descoperit un inceput de varicocel) si hormonalele: FSH, LH, Prolactina si testosteron.
Cel mai bine e ca sotul sa mearga la un androlog sau urolog.

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katya_s spune:

mersi pentru raspuns....crezi k as putea ramane insarcinata desi are teratozoospermie???o sa caut un urolog bun in constanta sa vedem ce e de facut mai departe....

Mergi la inceput

Nu cred ca pot sa fac eu o predictie referitor la sansele pe care le ai, dar daca faci un calcul, sotul tau are 20,32 mil spermatozoizi cu forme normale (in total). Cel putin asa mi-a dat mie cu matematica mea...recunosc ca nu ma prea pricep.
Dintre spermatoziozii astia macar cateva milioane au o mobilitate normala, iar voua nu va trebuie decat unul bun!
Valorile de referinta ale laboratorului nu ti le-au dat? Te intreb pt ca eu stiam ca nr trebuie sa fie max 150 mil/ml.
Oricum, trebuie sa iti faci si tu ceva investigatii (monitorizarea ovulatiei, eventual o laparoscopie sau HSG)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tamaryllis

dar daca faci un calcul, sotul tau are 20,32 mil spermatozoizi cu forme normale (in total).

Aoleuuu...scuze, ai dreptate. 171mil/ ml. Acum am vazut ca-s pe ml. Multi tare . 20 mil reprezinta un nr. frumos. Ma duc sa sterg.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Eu asa ma gandeam si ma incurajam singura....ca atunci cand spui totalul suna mai bine. Dar nu ma pricep f bine la spermograma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katya_s spune:

VALORILE LUI SI CELE DE REFERINTA
VOLUM SPERMA 4ML 2-5
ASPECT SPERMA NORMAL ALBA,VASCOASA,OPACA
T.DE FLUIDIFICARE 20 <30
PH SPERMA 8 7.12-8
NR SPERMatozoizi 171mil/ml 20-150
spr mobilitate norm 50% 60-100
spr mob redusa/imobili 50% <40
spr aspect normal 3% 70-100
spr forme aberante 97% <30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns persi spune:

am vazut ca va pricepeti f bine la interpretatde aceea v-as ruga sa-mi explicati si mie cum este spermograma sotului. vol 2.1 ph 8.0 vascozitate crescuta culoare alb-galbui:mobilitate:la 1 ora 70%di care 60% in mobilit normala progresiva,la 4 ore 50%dintre care30% in mobilit normala progresiva. spermatozoizi 60 mil\ml, leucocite 0.3\ml,prezente celule rotunde.forme atipice 20%.anomaliile capului macrocefalii 2%.microcefalii3%,cap ingustat2%,cap dublu1%,resturi de citoplasma 7%,flagel dublu3%,flagel scurt2% forme tipice80%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

persi - la ce experienta am eu in spermograme ( 4 facute de sotul meu) - eu zic ca a sotului tau e de invidiat!
spermatozoizii au mobilitate buna, 80% forme normale... ce sa-ti zic ... spor la treaba!
oricum o va vedea si un medic, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzet spune:

Fetelor....parerea mea este ca rezultatele sunt bune tinand cont de ce rezultate "umbla" pe aici. Deci...sanse sunt pe cale naturala, cat...nu cred ca poate aprecia nimeni.
katya-spoate ar fi o idee sa-l intrebi pe Tutunaru daca nu e indicata o inseminare in cazul tau, avand in vedere ca incercati de 5 ani si mai ales ca aveti "cu ce".
Napraznicul este indicat pentru forme anormale.
Anyway...mergeti mai departe la un urlog/androlog.

Fetelor, spuneti-mi unde au facut sotii vostri spermograma? Nu de alta, dar poate ne iese si noua un rezultat la fel de bun.
Bafta

Mergi la inceput