Cereale sau proteine la micul dejun?

Cereale sau proteine la micul dejun? | Autor: gabitza2005

Link direct la acest mesaj

Mamicilor voi ce ziceti ca este mai potrivit pentru un copil ce merge la gradinita : un mic dejun din cerele cu lapte sau un mic dejun bazat pe mai multe proteine (paine, ou, branza, carnita...lapte simplu).
Eu una optez pentru proteine -imi par mai sanatoase-las cerealele pentru rasfat cam o data la doua saptamani sau cand sunt in mare criza de timp.
Astept pareri sau sfaturi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Gabitza,cred ca cel mai bine ii dai alternativ.vezi ca la gradnita afiseaza meniul pe toata saptamina.Eu ii dau sa manince dimineata pt ca el nu maninca lactate altceva inafara de lapte si ar ramine nemincat citeodata,mai ales ca nu-i plac nici cremvurstii,nici piine cu unt si dulceata,adica nimic inafara de cereale.Totusi cind ii da lapte cu cereale ,daca retin meniul ,il las sa manince la camin.Ideal ar fi sa-l determini sa manince acolo.Eu vad ceilalti copii ca maninca foarte bine.Mai orienteaza-te cu ce primesc si la prinz si suplimentul de la sculare.Banui ca n-a fost pina acum la camin? Daca nu e foarte mofturos la mincare ,lasa-l sa se adapteze.Avantajul e enorm ,ca nu mai pierzi zilnic un sfert de ora cu mincatul si in plus el se plictiseste cit maninca ceilalti ca nu-l lasa sa faca altceva,ca sa nu-si perturbe colegii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Dulcetica multumesc de raspuns. Deja suntem la gradi de anul trecut si eu zic ca felia aia de paine cu unt pe care o primesc si un ceai sunt insuficiente pentru un copil fie el si doar de 4 ani dar in crestere.
El mananca f bine dimineata si ar insemna sa flamanzeasca pana la prinz.
Asa ca mergem in continuare cu un mic dejun copios acasa si stau linistita ca daca nu mananca la prinz decat foarte putin la gradi nu are stomacul gol.
La noi la gradi meniul se afiseaza in fiecare dimineata si chiar s-a intamplat de cateva ori sa avem acelasi meniu si acasa , ghinion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

diversificat:-) de ce sa fie doar cereale sau doar alt fel...ca si meniul de la gradinite incerca sa-i dai in fiecre zi altceva.
Imi aduc aminte de copilaria mea , imi placea cum ne surprindea mama cu ceva interesant: paine cu vinete, paine cu zacusca, ou fiert cu paine, oua evreiesti cu paine, bundas (oare cum se scrie? este in ungureste paine cu ou si lapte), paine cu unt si gem/miere, sandwich-uri calde, paine cu pateu, caei, lapte sau iaurt,etc.Noi nu aveam cereale:-)

La fiul meu ii dau variat fiindca eu una m-as plictisi sa vad doar cereale in fata in fiecare dimineata si cred ca si el la fel.Pe el daca il intrebi ce vrea spune ca vrea hamsii (este innebunit dupa ele si dupa mujdei).

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Eu nu as opta ptr cereale decat sporadic, cum spui si tu...mi rarut.
Eu i dau cereale de doua ori pe sapt ptr ca e un mofturos si f greu mananca ...noutati.
Ii pun insa in cerale nuca pisata, se face un fel de praf, cu bucatele de banana, ma rog incerc sa-i adaptez cumva felul prefrat.

Cred ca o alegere buna ar fi tartinele cu branza de vaci frecata cu putin unt topit si marar verde in belsug,, chiar si alaturi de un ceiut,un shake din avocado, banana(de ex) ,paine cu unt, alaturi de un laptic indulcit cu miere,ou fiert mole la care poti adauga diverse(eu ii fac o salata din oua de prepelita, pe are le fierb in apa, la care adaug puuutina sare si lamaie...(cu cat mai mult cu atat papa mai cu tragere de inima),si...portocala, sau un suc de portocala..ori fructe din compot...

depinde si de toanele puiului...sunt zile cand Kevin nu vrea altceva decat o banana si o felie de paine cu branza, dar el are doar doi an si e fitos din cale afara la mancare.

Deus ce sunt ouale evreiesti?
adica...cum se pregatesc?
Kevin e innebunit dupa ou, si as incerca sa i le dau in diverse combinatii...

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 11+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

oua evreiesti sau ou cu ceapa:

se fierb oua (nu tare ca de Pasti!, mai molcute, eu le fierb exact 3,5 min) cam doua de persoana,3 pt barbati si se pun intr-un castron. Se piseaza bine de tot cu furculita si se freaca cu putin ulei si sare. Se taie ceapa marunt si se amesteca cu outele:-) gusta si vezi daca tu mai doresti sa pui ceva, sunt delicioase!
Asta a fost masa noastra de duminica(mic dejun) toata copilaria, mama fierbea 15 oua, noi fiind 5 in familie.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Deus merci, am sa fac azi ptr micul dejun.

Ceapa verde sau de cea uscata?ma gandesc ca ptr Kevin as prefera de cea verde, ptr noi merge de care o fi.

Astazi Kevin la micul dejun a mancat gnochi cu branza, si lapte cu un pic de nestlle.

Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Vad ca si voi ganditi la fel. Mai rarut cu cerealele. Credeam ca sunt eu depasita cand aud parinti ca le dau in fiecare zi ca sunt "pline de vitamine'
Multumesc de idei, in curand o sa incerc si eu ouale evreiesti.
Ca sa diversific i-am facut chiftelute din carne de pui la cuptor de seara si dimineata cand le-am pus pe farfurie cu stegulete infipte in ele a fost foarte incantat.

Mergi la inceput

Deus, am facut salata, a iesit f buna, eu am mai adaugat marar verde si putin turmeric, ceapa verde, si lamaie...ne-am batut pe ea, ca la inceput am facut din 3 oua doar.
Am servit pe paine prajita...

Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Pentru pregatirea acestei salate de ou nu am inteles daca se separa mai intai albusul de galbenus si apoi se freaca galbenusul cu ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Vlad mananca in fiecare dimineata senvis cu ceva sau omleta/ou ochi apoi un castronel cu lapte si cereale. Asa s-a invatat si nu poate fara! La juma de ora mai papa si o banana
In castronelul cu lapte sunt 150-max 200 ml lapte si o mana de cereale plus o lingura cu stafide. Cerealele le alternam, in fiecare zi altele, noi luam Nestle.
Azi a papat un senvis cu pateu de pui, apoi 4 ousoare de prepelita cu branza rasa deasupra si apoi laptele cu cereale.
Cateodata vrea senvis cu unt si miere sau dulceata si atunci bea o cana cu lapte si nesquick.

Mergi la inceput