De maine nu vei mai lucra la noi!

De maine nu vei mai lucra la noi! | Autor: anuscha2009

Link direct la acest mesaj

De maine nu vei mai lucra la noi!
Este o fraza pe care eu am auzit-o in urma cu cateva luni cand am fost concediata, o fraza care i s-a spus unui coleg saptamana trecuta - dupa 6 ani de munca la acelasi job.

Timp de 6 ani a venit la munca pe aceeasi strada cu acelasi mijloc de transport, s-a imprietenit cu colegii - a mancat impreuna cu ei, a ras,a plans, a protestat. Si acum???

Colegul a fost dat afara pur si simplu pentru ca sefului i s-a pus ,,pata'' pe el. PUNCT. Mentionez ca acest coleg era foarte devotat companiei, facea ore suplimentare si nu cerea sa fie platit, foarte priceput ,,bun la orice''. Ce mi se pare grav pentru el este ca are in jur de 50 de ani, varsta la care in Romania esti ,,ingropat'' din punct de vedere profesional.

Sunt socata! Oare cum putem sa prevenim acest lucru? Ce masuri de protectie isi poate lua un angajat ca sa nu ajunga in strada atuci cand seful are o toana? Cum sa depasesti impactul psihologic al unei concedieri? Si de ce nu, cum sa fii alaturi unei persoane care i se spune ,, de maine numai lucrezi la noi"

Sunt intrebari la cre mi-ar placea sa am un raspuns, sa fiu pregatita, sa nu ma mai simt vulnerabila.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Anna , trist dar adevarat .Din pacate nu ai cum sa prevezi aceasta situatie .Si esti la bunul plak al angajatorului .Eu inteleg perfect deoarece trec si eu prin asa ceva acum.Am mai trecut si acum 1 an .Sunt optimista , sunt increzatoare ca ceva voi gasi , e adevarat nu am cu 5 in fata , am 40 ani , dar mare este Dumnezeu si are grija de fiecare .Trebuie sa te gandesti ca orice sut in fund este si un pas inainte si poate ca e mai bine asa , decat sa stea la cheremul acelui angajator .

Il puteti incuraja, suportul moral conteaza si sa incerce sa caute in toate ziarele, pe toate site-urile , la toate cunostiintele.Mama mea avea o vorba " de rupt oasele ai sa gasesti mama ."

Succes si incredere !

Numai bine.

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Dany multumesc pentr raspuns. Inca o persoana care este pe cale de a parasi un job, dar ma bucur sa vad ca esti optimista.

E prea adevarata vorba mamei tale cu oasele rupte. Asa este si aici unde lucrez eu, oase rupte si bani putini. Din pacate astea cred ca-s joburile care se gasesc acum; cu bani foarte putini si cu expresia tampa de pe fata sefului; ,,daca nu-ti convine la poarta sunt inca 50''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

totusi cum a fost "dat afara" colegul respectiv? ca nu e asa de usor sa dai un om afara. poti doar pe motive de incompetenta, insa nu asa, deodata, ci dupa mai multe avertismente, referate etc.
l-a fortat sa-si dea demisia?
bine, oricum seful te poate face la psihic sa te faca sa-ti doresti singur sa pleci, insa macar pleca cu niste bani, sau stiind ca a luptat pt. ce-i al lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

totusi cum a fost "dat afara" colegul respectiv? ca nu e asa de usor sa dai un om afara. poti doar pe motive de incompetenta, insa nu asa, deodata, ci dupa mai multe avertismente, referate etc.
bine, oricum seful te poate face la psihic sa te faca sa-ti doresti singur sa pleci, insa macar pleca cu niste bani, sau stiind ca a luptat pt. ce-i al lui.

Il poate da foarte usor afara pe motiv de restructurare si atunci chiar nu poate face nimic, din pacate.

Mergi la inceput

Ramonika - nu stiu cum a fost dat afara colegul, nici daca este in preaviz si nu stiu exact care a fost forma lui de angajare - contract de munca, PFA, o alta forma de angajare.
Stiu ca vineri i s-a spus la revedere (nu stie nimeni exact de ce) si astazi deja preda lucrurile pe care le-a avut pe inventar.

Nimeni nu vorbeste despre aceasta nedreptate (concedierea domnului X) de frica sa nu fie urmatoarul la rand.

Eu sunt atat de impicata ca sa zic asa deoarece vineri a venit la mine (nu stiam ca a fost concediat) si a zis ca o sa vina luni sa-si ia datele din calculator (eu acum lucrez pe un calculator care i-a apartinut) fara stiu ce i se intampla, i-am spus un ,,da veniti oricand" rece si nepasator.

As vrea sa pot face ceva pentru omul asta, ceva care l-ar putea ajuta, dar:
1. nu stiu cum sa-l abordez
2. pe principiul daca nimeni nu iti cxere un sfat nu il da - mai bine stau in banca mea.

Voi ce spuneti??
3.

Mergi la inceput

PERFECT ADEVARAT .Asa a fost si la mine , restructurare de post .Anul trecut a incercat patronul sa ma intimidezez ca sa imi dau demisia dar nu am cedat ...ca, la restructurare de post ai dreptul la preaviz , il mai lungesti cu un medical, ai dreptul la un salariu compensatoriu si somaj .Basca el nu mai poate anhja pe acel post 6 luni pe altcineva si in caz de reangajare trebuie sa te cheme inapoi , daca accepti sau nu e partea a doua .

Citat:
citat din mesajul lui Lorikay

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Il poate da foarte usor afara pe motiv de restructurare si atunci chiar nu poate face nimic, din pacate.

Dany

Mergi la inceput

Anna , sfatul meu este sa il abordezi incet , colegial , sa iti ceri scuze ca poate este dureros subiectul dar ca poate ai cum sa il ajuti , sa il sfatuieste ...asa ca agata-l

Dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Un job este ca si atunci cand te urci intrun taxi. Soferul nu este obligat sa te duca, tu nu esti obligata sa iei acel taxi. Este descurajant intradevar atunci cand parasesti un job unde ai pus in afara de munca si suflet insa asta e viata. Uneori mai buna alteori mai putin buna niciodata doar buna niciodata doar mai putin buna. Am plecat de multe ori (in timp) de la joburi in general destul de bine pozitionate si chiar daca nu mi s-a spus niciodata ceva de genul de maine nu vei mai lucra la noi plecarea este invariabil daca nu traumatizanta cel putin afecteaza - DAR - "the show must go on" - adica intro transmutare viata merge mai departe si maine vei face ceva din nou.... tu sau eu sau oricine. Daca nu maine atunci poimaine... ceva tot va fi sa fie.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Este foarte trist ce se intampla in tara asta. Parerea mea ca angajatul este lasat in voia sortii, nu-l ajuta niciun contract colectiv, niciun cod al muncii.....toate au "portite".....

Iar angajatorii abuzeaza la greu in Romania. Incepand cu orele suplimentare neplatite si pana la revenirea din CIC....

Noi facem angajari pe perioada asta, dar salariile oferite nu sunt satisfacatoare, dupa parerea mea. Este vorba de gestionari pentru agentii loto. Daca aveti cunostinte care vor sa incerce job-ul contactiti-ma pe PM pentru detalii. Poate unii chiar sunt in situatii nasoale si chiar le-ar prinde bine.

Mergi la inceput

Este si nu este un job ca luarea unui taxi.Daca cu taxiul respectiv nu ti-a placut te dai jos, eventual injuri soferul si data viitoare ocolesti firma.

Cand ,,te da afara,, de la serviciu te ustura inima, eu nici pe strada unde era firma nu pot sa trec senina.
Si aici la fel cele mai multe angajari s-au facut acum pe timp de criza. N-o sa va vina sa credeti dar aici un director nu are mai mult de 300 de euro.

M-am gandit cum o sa-mi ajut colegul, o sa printez tot ce se scrie aici la acest topic.

Intrebare. Mai exista conventie civila de prestari servicii(fisa fiscala 2)? Se pare ca domnul acesta a fost angajat la noi in companie cu contract de prestari servicii si astfel concedierea a fost si mai facila.

Mergi la inceput