Drepturi salariale

Drepturi salariale | Autor: speranta

Link direct la acest mesaj

Ce pot face in urma disponibilizarii colective, pt a-mi primi drepturile salariale . Conform contractului colectiv de munca la nivel de societate, trebuia sa primesc 3 salarii, valoarea a 3 luni pt bonurile de masa , si niste prime ( de craciun ,de pasti si de vacanta)pe care nu le-am primit de la societate la momentul respectiv pt ca tot au amanat. Personalul afectat de aceasta disponibilizare , si care nu si-au primit drepturile salariale (in jur de 150 de persoane) am adresat o plingere la Tribunalul din oras( unde o doamna avocat a luat de la fiecare disponibilizat 25 ron la sfarsitul lunii iulie , care a pretins ca ne v-a recupera drepturile banesti).Pana in momentul de fata noi nu ne-am recuperat banii ,iar avocata solicita cate 100 de fiecare sa mearga sa ne reprezinte la tribunalul judetean.
In conditiile in care nu a facut nimic pt banii primiti anterior este corect sa mai ceara alti bani.
Intre timp societatea ameninta ca nu o sa ne mai dea nimic si impune oamenilor sa renunte la proces ,sa faca cereri personale catre directorul general, ca renunta de buna voie la proces si ca vor astepta sa li se dea banii cand va putea societatea.
Ce pot face eu personal in aceste conditii pt a-mi recupera drepturile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Singura solutie este instanta de judecata (daca firma mai functioneaza) sau inscrierea in masa creditorilor (daca firma se lichideaza).
Cat priveste avocatul - ce scrie in contractul de asistenta incheiat cu acesta? Pentru ce au fost primii bani, pentru ce sunt cei ceruti acum?
La o asemenea disponibilizare masiva ar trebui sa exista sindicat, iar acesta sa reprezinte interesele celor disponibilizati, chiar sa fie cel care angajeaza avocatul pentru recuperarea drepturilor.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

sindicatul e mana-n mana cu societatea, nu are nici-un interes . Nu stiu era ceva prevazut in legislatie, dar nu stiu unde ca daca societatea are datorii mai mari de 10000 i se blocheaza conturile si atunci sunt nevoiti sa plateasca. Cred ca trebuie sa ma adresez la ITM, eu stiam ca nu se platesc conflictele de munca la avocati.
Societatea functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui speranta

sindicatul e mana-n mana cu societatea, nu are nici-un interes . Nu stiu era ceva prevazut in legislatie, dar nu stiu unde ca daca societatea are datorii mai mari de 10000 i se blocheaza conturile si atunci sunt nevoiti sa plateasca. Cred ca trebuie sa ma adresez la ITM, eu stiam ca nu se platesc conflictele de munca la avocati.
Societatea functioneaza.

Informatiile tale nu sunt corecte. 1.Nu exista nicio prevedere legala privind poprirea conturilor si obligativitatea de a plati, in sensul descris de tine. Pentru a popri un cont iti trebuie un titlu executoriu, care nu exista in acest caz. 2.ITM nu are competenta in a-l obliga sa plateasca conform clauzelor din Contractul colectiv de munca, doar instanta de judecata (daca nu se poate amiabil), deci degeaba te duci acolo. 3.La avocat se plateste tot. Cerererile in instanta privind conflictele de munca sunt insa scutite de taxele judiciare de timbru. Tin sa precizez ca situatia prezentata de tine NU este un conflict de munca, ci un conflict de drepturi, care se solutioneaza numai de catre instanta de judecata. Sediul materiei este Legea 168/1999, art.70-82 , completate cu prevederile din Codurile Muncii si Civil. Atrag atentia asupra termenului in care te poti adresa instantei, care este termen de decadere - 6 luni in cazul prezentat de tine.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput