ma sufoc

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, nu vreau sa judec pe nimeni, fiecare stie ce face si daca si cat ii merge, fiecare isi cunoaste conditiile cu care trebuie sa se confrunte, dar un lucru ma nedumereste...usurinta cu care se dau sfaturi, de genu, bravo esti isteata ca nu te-a prins, oare la fel i se spune si unui barbat care inseala, ca e destul de istet sa nu-l prinda nevasta si da-i inainte ca e ok ?
Oare e chiar ok? Ma opresc aici, precizand ca nu am criticat persoana in cauza, sub nici o forma, ci doar ideea asta, ca e ok sa inseli, indiferent de motiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Parerea mea este ca inselatul (indiferent de motiv) nu este scuzabil. Nici al lui nici al ei. Daca ce ai nu te mai satisface pleci si iti vezi de viata. Nu te implici in alta relatie cat timp esti casatorit/a ca nu-i corect. Dupa principiul "ce tie nu-ti place altuia nu-i face". Faptul ca zici ca o faci de dragul copilului care s-a obisnuit in aceasta formatie nu e decat o scuza banala si patetica (pe care in general o folosesc femeile abuzate).
Oricum copilul va suferi, si daca va despartiti si daca ramaneti in aparenta impreuna imediat ce-si va da seama ca notiunea de casnicie nu inseamna ce credea ea ca inseamna. Va fi debusolata si se va simti mintita, pacalita. Si nu va mai sti ce-i normal si ce nu.
Cum sa permiti copilului sa creasca intr-o familie care nu e familie cu parinti care in loc sa fie impreuna au fiecare viata lui? Mai rau ii faci. Ce ai sa te faci daca atunci cand o sa creasca si o sa inceapa sa creada ca ce faceati voi e ok si o sa faca la fel si o sa sufere? Cum ai sa repari atunci totul?

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ernestine spune:

Multe dintre voi s au revoltat,multe s au abtinut,altele pareau ca inteleg.Realitatea este de fapt ca barbati au amante,de cand e lumea.Si asta incepe sa ni se para normal.Cati barbati cu amante si au lasat nevestele si familia???Eu ,una, nu cunosc.Nu au vrut sa schimbe nimic,indiferent care ar fi motivul.Aici,in povestea mea ..nu e nimic deosebit ci doar simplu fapt ca sunt femeie.Am 34 de ani.Sunt o femeie impacata cu mine insami.Nu intentionez sa divortez pentru ca nu mai cred in casnici fericite.Numai am 21 de ani cand credeam ca e suficient sa iubesti.Probleme sunt peste tot si e foarte trist cand dispare iubirea.Nu mi am imaginat ca voi fi in stare sa insel,nu mi am imaginat ca voi ajunge sa ma multumesc cu doar atat,insa viata pare a fi plina de surprize.Copilului meu ii este foarte bine asa.Cat de bine imi este mie???Am mai multa incredere in mine,ma simt dorita,sunt sutinuta in tot ceea ce intreprind,sunt admirata si inteleasa.Traiesc un moment din care imi iau energia necesara de a continua drumul femei care sunt.A insela nu este cel mai rau lucru care se poate intampla intre doi oameni.Mi se mai mult mai cumplit sa provoci suferinta celui de langa tine,din indolenta.Mi se pare cumplit sa nu te gandesti decat la nevoile tale fara a tine cont de ale celui de langa tine.Mi se pare nedrept sa i spui ca o iubesti si ca e femeia perfecta pentru tine,cand te fapt nu e asa .E ingrozitor sa ceri fara sa dai nimic in schimb,crezand ca totul ti se cuvine.E foarte dureros sa realizezi ca viata pare a se fi impartit in dou:ori esti cel care da,ori esti cel care si-o ia.Sa ai puterea si curajul de a infrunta adevarul mi se pare extrem de important.Sotul meu stie ca nu l mai iubesc.Nu stie ca am o aventura si nici nu va afla de la mine insa stiu sigur ca eu in locul lui as fi aflat singura,daca m ar mai fi interesat.Si daca as fi fost inselata,m as fi intrebat de ce??Eu ,stiu ce sa raspund la aceasta intrebare,fara mustrari de constiinta.M am chinuit mult la inceput pentru ca stiam ca nu e corect ceea ce mi doream sa fac.Nu e corect din punct de vedere al unor reguli nescrise pe care toata lumea le incalca.Dar fata de mine,era corect??Ne vedem cam de doua ori pe saptamana.Petrecem in medie 2 ore pe saptamana.Surpriza a fost sa constat ca oameni casatoriti care sustin ca sunt fericiti, petrec cu partenerul de viata ,mai putin timp decat noi.O poveste superficiala,in care ne daruim total unul altuia,fara complicatiile vietii.Un asemenea moment nu l poti trai decat intr o astfel de relatie.Fericirea dureaza o clipa.O clipa pe care eu,o traiesc din cand in cand.Fericirea femeii din mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui ernestine

.Realitatea este de fapt ca barbati au amante,de cand e lumea.Si asta incepe sa ni se para normal.Cati barbati cu amante si au lasat nevestele si familia???Eu ,una, nu cunosc....
Copilului meu ii este foarte bine asa....
A insela nu este cel mai rau lucru care se poate intampla intre doi oameni.Mi se mai mult mai cumplit sa provoci suferinta celui de langa tine,din indolenta.Mi se pare cumplit sa nu te gandesti decat la nevoile tale fara a tine cont de ale celui de langa tine. E ingrozitor sa ceri fara sa dai nimic in schimb,crezand ca totul ti se cuvine.
E foarte dureros sa realizezi ca viata pare a se fi impartit in dou:ori esti cel care da,ori esti cel care si-o ia.
Nu e corect din punct de vedere al unor reguli nescrise pe care toata lumea le incalca.

Da. Si barbatii si femeile au amante/amanti de cand lumea. Dar faptul ca ajunge sa ni se para normal, asta nu cred.
Eu cunosc un barbat care si-au lasat nevasta si copil pentru o amanta nici frumoasa nici desteapta nici bogata nici prea-minunata. Si cunosc trei barbati care si-au lasat nevestele care i-au inselat pt ca erau prea orgoliosi sa continue relatiile cu ele. Sunt si aici pe forum femei care au facut acelasi lucru, plecand cand au aflat ca sunt inselate. Si cunosc un alt barbat care si-a iertat nevasta care a calcat stramb si desigur si femei care si-au iertat barbatii care au calcat stramb. Ce vreau sa spun e ca fiecare reactioneaza diferit in functie de principii.
Copilului tau ii e bine asa acum, ca e mic. Dar cand va creste si va intelege... poate te va judeca.
A insela intr-adevar nu e cel mai rau lucru care se poate intampla intre doi oameni. Exista crime, batai si deci lucruri care sunt mai grave.
Intr-adevar e grav sa crezi ca totul ti se cuvine si sa nu oferi nimic in schimbul a ceea ce primesti. Dar nu cred ca e mai grav decat a insela.
Nu in toate relatiile unul si-o ia. Exista relatii fericite si armonioase. Dar daca ramai in aceasta complicata situatie nu vei afla niciodata cum e sa ai un sot care sa te faca fericita. Treaba ta.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

pt mine nu ar fi o solutie sa stau cu sotul daca nu l-as iubi.din punctul eu de vedere,nu e cortect ca mama sa stea cu tatal doar pt copil,am trait si crescut asa,si acum la varsta de 30+,nu pot sa spun ca mama a facut cea mai buna alegere.Am(am si un frate) fi preferat sa divorteze si sa crestem in pace. Pt noi,copiii,mama era cea importanta,daca ea era fericita si noi eram,daca ea plangea...tata era omul rau.

Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:

Multe dintre voi s au revoltat,multe s au abtinut,altele pareau ca inteleg.Realitatea este de fapt ca barbati au amante,de cand e lumea.ESi asta incepe sa ni se para normal.Cati barbati cu amante si au lasat nevestele si familia???

Nu,draga mea,nu a inceput sa NI se para normal sa-ti inseli partenerul, fie ca barbat fie ca femeie ci a inceput sa TI se para normal si asta pentru ca pur si simplu nu-ti pasa. Copilul tau e fericit acum pentru ca NU STIE dar cand va creste mare sigur nu se va multumi sa stie ca mama lui/ei este amanta si ca o doare in 14 de tata/sot! Si cunoastem destule cazuri in care barbatii si-au lasat sotiile pentru amante si unii dintre ei au ajuns niste ratati dar deh,s-au simtit lei pentru o perioada!
In momentul in care nu mai simti nimic pentru sotul tau si, de comun acord stiti ca stati degeaba impreuna, mi se pare mai decent sa divortezi decat sa pontezi in stanga si-n dreapta doar sa-ti traiesti clipa, sa-ti linistesti hormonii si sa te simti ce "desteapta" esti ca nu te-a prins barbatul inselandu-l.

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Multe dintre voi s au revoltat,multe s au abtinut,altele pareau ca inteleg.Realitatea este de fapt ca barbati au amante,de cand e lumea.Si asta incepe sa ni se para normal.Cati barbati cu amante si au lasat nevestele si familia???Eu ,una, nu cunosc.Nu au vrut sa schimbe nimic,indiferent care ar fi motivul.Aici,in povestea mea ..nu e nimic deosebit ci doar simplu fapt ca sunt femeie.Am 34 de ani.Sunt o femeie impacata cu mine insami.Nu intentionez sa divortez pentru ca nu mai cred in casnici fericite.Numai am 21 de ani cand credeam ca e suficient sa iubesti.Probleme sunt peste tot si e foarte trist cand dispare iubirea.Nu mi am imaginat ca voi fi in stare sa insel,nu mi am imaginat ca voi ajunge sa ma multumesc cu doar atat,insa viata pare a fi plina de surprize.Copilului meu ii este foarte bine asa.Cat de bine imi este mie???Am mai multa incredere in mine,ma simt dorita,sunt sutinuta in tot ceea ce intreprind,sunt admirata si inteleasa.Traiesc un moment din care imi iau energia necesara de a continua drumul femei care sunt.A insela nu este cel mai rau lucru care se poate intampla intre doi oameni.Mi se mai mult mai cumplit sa provoci suferinta celui de langa tine,din indolenta.Mi se pare cumplit sa nu te gandesti decat la nevoile tale fara a tine cont de ale celui de langa tine.Mi se pare nedrept sa i spui ca o iubesti si ca e femeia perfecta pentru tine,cand te fapt nu e asa .E ingrozitor sa ceri fara sa dai nimic in schimb,crezand ca totul ti se cuvine.E foarte dureros sa realizezi ca viata pare a se fi impartit in dou:ori esti cel care da,ori esti cel care si-o ia.Sa ai puterea si curajul de a infrunta adevarul mi se pare extrem de important.Sotul meu stie ca nu l mai iubesc.Nu stie ca am o aventura si nici nu va afla de la mine insa stiu sigur ca eu in locul lui as fi aflat singura,daca m ar mai fi interesat.Si daca as fi fost inselata,m as fi intrebat de ce??Eu ,stiu ce sa raspund la aceasta intrebare,fara mustrari de constiinta.M am chinuit mult la inceput pentru ca stiam ca nu e corect ceea ce mi doream sa fac.Nu e corect din punct de vedere al unor reguli nescrise pe care toata lumea le incalca.Dar fata de mine,era corect??Ne vedem cam de doua ori pe saptamana.Petrecem in medie 2 ore pe saptamana.Surpriza a fost sa constat ca oameni casatoriti care sustin ca sunt fericiti, petrec cu partenerul de viata ,mai putin timp decat noi.O poveste superficiala,in care ne daruim total unul altuia,fara complicatiile vietii.Un asemenea moment nu l poti trai decat intr o astfel de relatie.Fericirea dureaza o clipa.O clipa pe care eu,o traiesc din cand in cand.Fericirea femeii din mine.

Din punctul meu de vedere - fair enough !!!. Nu spun ca sunt de acord si nici ca e normal, spun insa ca nu e anormal. Atata timp cat nu sufera nimeni in jur si adulterul iti ofera un echilibru emotional pierdut anterior in efortul unei relatii monogame - atunci so be it.
Copilul nu trebuie sa afle si nici nu o sa sufere. Mai mult o sa sufere daca te desparti de sot mai ales ca nu o sa inteleaga decat foarte tarziu ce inseamna ca "te sufoci".

Atentie insa cum gestionezi adulterul - de regula, asa cum casnicia tinde sa devina in timp monotona si liniara, adulterul evolueaza spre inconfort si dorinta de normalitate ... boschetii parcurilor si camerele de hotel devin un downgrade personal, imposibilitatea de a petrece concedii si sarbatori impreuna, teama de a nu fi descoperiti - toate astea duc la toleranta redusa a casniciei si dorinta de a iesi din ea. Iar asta atinge persoane adiacente (sotul) si raneste fiinte nevinovate (copilul). Si atunci nu mai este "fair enough".

Mergi la inceput