ce aparat pt. copt paine recomandati?
Raspunsuri - Pagina 3
diuna spune:
Oh! Ce bine imi prinde subiectul asta!
Ne-am hotarat si noi sa ne luam o masina de paine, dar nu stim de care. Ma puteti lamuri ce ar fi bine sa faca? Daca are vreo importanta din ce material e cuva, cate palete are...? Ce ar trebui sa ma intereseze intai cand o aleg? Nr. de programe?
Si, de exemplu,imi poate spune cineva daca unei Alaska, sau alta firma noMoulinex, mai ieftina, ii lipseste ceva esential? Chiar nu stiu ce trebuie sa ma intereseze la o masinarie d-asta...
Va multumesc
AdrianaSM spune:
principe, multumim de site-uri, interesante par, mai greu cu limbile astea straine ![]()
diuna, dupa cum am mai spus nu cred ca neaprat firma face un aparat de copt sa fie bun, mama mea foloseste un no name de ani de zile si totul e ok.eu am ales un Moulinex pentru ca era printre singurele masini care aveau cuva pe orizontal si cu 2 palete...mi s-a parut mai ok sa fie cu 2 palete, e mai usor sa invarta aluatul.si painea pe orizontala e mai usor de feliat.nu cred ca unei masini mai ieftine ii lipseste ceva,poate fiabilitatea in timp e mai scazuta.
Adriana, mamica binecuvantata de
Estera (17.09.2008)
Andrada.P spune:
buna. suna foarte bine ce spuneti voi! mi-ati facut pofta
. Am si eu 2 intrebari:
1. se poate folosi drojdie proaspata in loc de drojdie uscata?
2. cat de silentioasa e? o pot programa pt noaptea (spre dimineata) avand in vedere ca bucataria e aproape de camera bubulinelor?
multumesc.
Andrada mami de
Mara si Teodora (06.11.2008)
Povestea nasterii
maya_m spune:
ANDRADA eu am masina de paine de la DELONGHI e suuuper silentioasa [poti linistita s-o programezi noaptea]o am de aproape doi ani si dintre toate aparatele din bucatarie[si crede-ma nu-mi lipseste nimic]e cel mai folosit si mai ''apreciat'' iese o painica
...de aluaturi de cozonac, pizza,cornuri nici nu mai vorbesc-de-o pufosenie de poveste...toti din familie care au gustat painea minune si-au achizitionat la randul lor aparate de la diferite firme a mamei mele de ex e moulinex a soacrei la fel...poti folosi si drojdie verde linistita
remaliss spune:
Andrada, nu iti recomand sa pui drojdie proaspata!
Maya, imi spui reteta de la cornuri? Multumesc!
diuna spune:
Ne-am luat si noi o masinuta,o "no name", sunt de-a dreptul entuziasmata, desi o am doar de doua zile. E silentioasa foc, painica iese super( nu am incercat toate retetele),sunt incantata de investitie!
bubu05 spune:
Remaliss, ma bucur pt. achizitia voastra!
Eu am facut paine cu cartofi, iata reteta http://www.bucataras.ro/retete/266/paine_cu_cartofi.html
Mi-a placut mai mult cum a iesit cand am copt-o in cuptorul normal, dar iese buna si la MP.
Vroia cineva reteta de paine la programul scurt, eu numai pe asta o fac, este programul 5 la Moulinexul meu:
- 400 ml apa
- 2 cupe mari ulei(am folosit si de masline si de floarea soarelui, iese buna cu ambele)
- 2 cupe mici sare
- 1 si 1/2 cupe mari zahar
- 2 si 1/2 cupe lapte praf
- 640 g faina
- 4 cupe mici de drojdie uscata
Mie imi place mult si painea frantuzesca, iese dulce si buna rau!
La programul lung, de 3 ore si ceva, pentru painea clasica, s-a intamplat sa nu creasca bine painea si oricum la programul scurt m-am obisnuit ca se face rapid!
reteta de cornuri:
http://www.bucataras.ro/retete/128/cornuri_cu_gem_si_nuca.html
reteta de covrigi dulci:
http://www.bucataras.ro/retete/293/mic_dejun_a_la_bucataras_covrigi_dulci.html
Astea sunt preferatele mele si ale baietilor, cu diferite umpluturi, dar sunt si alte retete, nenumarate ![]()
maya_m spune:
REMALISS nu e vorba de o reteta anume de cornuri caci eu pun la framantat si dospit in MP orice aluat care vine framantat[din comoditate
si nu numai]pt ca iese un aluat cu muuult mai pufos...hai sa-ti dau reteta de cozonac pe care ofac eu la MP[dospit si framantat]-500gr.faina/25grdrojdie[eu pun intotdeauna verde si nu am avut probleme]/50gr unt moale[topit si racit]/ 200mllapte caldut/70gr zahar/2oua /umplutura la alegere ... pui in cuva ingredientele lichide[oua lapte unt ] faina iar deasupra drojdia lichefiata cu zaharul.. ah si esente de care vrei poti sa pui...programul la masina mea e de 1ora si jumate dupa care scot aluatul il intind, pun umplutura, rulez pun in tava[ies 2 cozonaci de marime potrivita ]si mai las la dospit pana ajunge aluatul la buza tavii ungi deasupra cu ou batut cu putin lapte si-apoi la cuptor cu ei...ies niste cozonaci suuuper gustosi de multe ori nu apuca sa se raceasca complet
eu de cand am reteta asta nu-i mai fac altfel ..sa nu uit din aluatul asta fac si melcisiori ca sunt mai usor de pus la gradi
....incearca-l cu incredere ca n-o sa-ti para rau si sa-mi spui cum ti-a placut

alinam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui remaliss Andrada, nu iti recomand sa pui drojdie proaspata! Maya, imi spui reteta de la cornuri? Multumesc! |
De ce? eu numai drojdie proaspata folosesc si nu vad diferenta, doar la pret, cumpar drojdie prospata butafolk (pachet galben) la 500g si imi ajunge o luna aproape si costa pana in 5 roni pachetul pe cand drojdia uscata este mult mai scumpa.
ck_29 spune:
am gasit si eu azi acest topic 
am vazut ca fata care a deschis subiectul deja si-a luat si este multumita; si eu o MP de jumatate de an si sunt foarte incantata
in legatura cu tipul de drojdie, in careta mea de retete scrie ca se poate folosi drojdie uscata; DACA folosesti drojdie proaspata, trebuie dublata cantitatea