FIV 239
Raspunsuri - Pagina 14
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LucaLuca la racoare cu noi! http://www.rtbf.be/info/economie/des-ultra-catholiques-polonais-preconisent-la-prison-contre-fecondation-vitro-137741 si aici in romana: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/866252/Inchisoare-pentru-cei-care-recurg-la-fertilizarea-in-vitro/ din articolul in franceza - un episcop i-a calificat pe cei care fac apel la fiv drept "schizofreni dpdv moral". --------------------------- www.experimentulpitesti.org/public/apelul-nostru/" target="_blank">Experimentul Pitesti. Genocidul Sufletelor. For sale |
fara de cuvinte....
nici in Italia nu este asa unde a fost in trecut o mare dezbatere in privinta reproducerii asistate si s-a ajuns la un "compromis"
Polacii astia de cand cu Papa Vojtila au devenit mai catolici decat Papa...
in fine ... cuvinte...
ai grija de tine!

castelana fericita
9+
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui daniela74 Castelana si Dragaica,multumesc pt.floricele Dupa cum se vede sint tot nervozata rau o fi din cauza estrace-ului si a c.m.care trebuie sa apara.Miine plecam in excursie pt.citeva zile si sper sa ma linistesc.Pupici la toate fivoasele. |
Draga mea, iti doresc mini-vacanta placuta si relaxanta!!!!!
Se intampla sa vina uneori furtuna de hormoni ce ne face un pachet de nervi si ne face sa explodam.
ai grija de tine!!!!!

castelana fericita
9+
KoraPop spune:
'neata fetelor!
Referitor la articolul postat de Luca
mi se pare total aiurea. Nu stiu cum au gandit cand au facut acea lege. Intr-adevar se formeaza mai multi sau mai putini embrioni in cadrul unui FIV, dar nu stiu pe nimeni care sa isi fi aruncat la gunoi embrionii chiar daca a ramas gravida. Eventual sunt congelati sau chiar se pot dona ( asta e discutabil, dar nu imposibil). Cum adica "avort rafinat"? Pai noi ne straduim din toate puterile sa aducem pe lume copii, nu sa ii ucidem cum fac altele atat de usor de parca ar bea un pahar cu apa....!Copilul rezultat in urma unui avort este intr-adevar un suflet nevinovat, de ce pe acela il putem ucide? Foarte proasta judecata....
Oricum eu stiam de la bunicul meu care e preot greco-catolic ( acum pensionat) ca Papa este de acord cu FIV daca embrionii nu sunt aruncati/omorati intentionat mai devreme sau mai tarziu. Ca nu se prind intotdeauna in uter asta e voia lui DD si nu se poate considera avort, asta e clar! Daca se face FIV pentru procreere nu se considera pacat. Sigur ca daca ar fi ceva de genul : am 10 embrioni, eu vreau numai baiat, fac analize genetice ( ca eu asa stiu ca exista astfel de analize prin strainatate), depistez sexul si pe embrionii fetite ii omor, eh, asta da, ar fi de condamnat, parerea mea....
Sunt sigura ca DD nu e de acord cu cei care au facut o astfel de lege!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui KoraPop 'neata fetelor! Referitor la articolul postat de Luca mi se pare total aiurea. Nu stiu cum au gandit cand au facut acea lege. Intr-adevar se formeaza mai multi sau mai putini embrioni in cadrul unui FIV, dar nu stiu pe nimeni care sa isi fi aruncat la gunoi embrionii chiar daca a ramas gravida. Eventual sunt congelati sau chiar se pot dona ( asta e discutabil, dar nu imposibil). Cum adica "avort rafinat"? Pai noi ne straduim din toate puterile sa aducem pe lume copii, nu sa ii ucidem cum fac altele atat de usor de parca ar bea un pahar cu apa....!Copilul rezultat in urma unui avort este intr-adevar un suflet nevinovat, de ce pe acela il putem ucide? Foarte proasta judecata....Oricum eu stiam de la bunicul meu care e preot greco-catolic ( acum pensionat) ca Papa este de acord cu FIV daca embrionii nu sunt aruncati/omorati intentionat mai devreme sau mai tarziu. Ca nu se prind intotdeauna in uter asta e voia lui DD si nu se poate considera avort, asta e clar! Daca se face FIV pentru procreere nu se considera pacat. Sigur ca daca ar fi ceva de genul : am 10 embrioni, eu vreau numai baiat, fac analize genetice ( ca eu asa stiu ca exista astfel de analize prin strainatate), depistez sexul si pe embrionii fetite ii omor, eh, asta da, ar fi de condamnat, parerea mea.... Sunt sigura ca DD nu e de acord cu cei care au facut o astfel de lege! Kora CARPE DIEM!(Traieste clipa!) |
Da Kora, asa e Papa e de acord cu reproducerea asistata, cu un nr controlat de ovule, max trei pe care trebuie sa le tranferi obligatoriu toate odata!!!!
In Italia a fost in 2004-2005 o mare dezbatere care a dus pana la urma la un referendum mult discutat si pentru unii controversat.
In Italia se fac studii pre ET sa se vada daca embrionul are vreo problema si intotdeauna se stie ce este, daca e suspect de ceva...
Dosarul acolo e lung si greu de facut, dureaza ani, birocratia e ceva de speriat, aici biserica a avut un cuvant foarte greu de spus.
Dealtfel italienii sunt recunoscuti pentru voiajele pe care le fac in Spania sa faca vacanta +fiv.
Daca e bine sau rau... nu stiu nici eu ce sa zic, am avut multe discutii pe tema asta (in timpul referendumului) cu sotul meu pentru ca in Italia nu se discuta despre altceva.
bafta si sanatate!
castelana fericita
9+
KoraPop spune:
castelana eu nu stiam ca Papa e de acord cu numai 3 ovocite ( maxim) si ca trebuie transferati toti trei embrionii ( in caz ca se formeaza). Adica daca sunt mai multe ovocite cum le triezi? Restul le arunci...?Si daca pui embrionii la congelator ( in cazul meu a fost obligatoriu, a fost cerinta medicala) nu e voie? De ce? E peste puterea mea de a intelege unele lucruri. Totusi nu e impotriva procreerii prin FIV, macar atat...Sanatate multa tie si lui bebe! Vad ca va prieste Asia!

P.S. Stiam de la liliFi
( apropos....oare ce mai faci tu lili draga?!...) de legea din Italia, acum inteleg ca aceasta lege a fost facuta dupa cerintele Papei probabil...
Eu una cu cele doua ovocite pe care le fac, respectiv 2 embrioni n-as avea probleme nici in Italia
. Glumesc acum, dar....de fapt nu e deloc de gluma. Daca as trai in Italia si as produce multe ovocite mai bine as face fiv in alta tara asa cum spui ca multi se duc in Spania...una e sa iti fie reduse sansele de la "mama natura" si alta e sa le reduci din cauza legislatiei....
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
castelanaC spune:
infiorator
http://www.romanialibera.ro/a163996/dupa-trei-saptamani-bebelusul-declarat-mort-de-medici-traieste.html
castelana fericita
9+
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui KoraPop castelana eu nu stiam ca Papa e de acord cu numai 3 ovocite ( maxim) si ca trebuie transferati toti trei embrionii ( in caz ca se formeaza). Adica daca sunt mai multe ovocite cum le triezi? Restul le arunci...?Si daca pui embrionii la congelator ( in cazul meu a fost obligatoriu, a fost cerinta medicala) nu e voie? De ce? E peste puterea mea de a intelege unele lucruri. Totusi nu e impotriva procreerii prin FIV, macar atat...Sanatate multa tie si lui bebe! Vad ca va prieste Asia! ![]() P.S. Stiam de la liliFi ( apropos....oare ce mai faci tu lili draga?!...) de legea din Italia, acum inteleg ca aceasta lege a fost facuta dupa cerintele Papei probabil...Eu una cu cele doua ovocite pe care le fac, respectiv 2 embrioni n-as avea probleme nici in Italia Kora CARPE DIEM!(Traieste clipa!) |
La dezbaterea legii de fapt biserica a avut un cuvant de spus de mare greutate. Papa a avut multe interventii in aceasta privinta, discursul sau fiind proviata in general.
Vorbim de un stat unde avortul inca este contestat si de foarte putini ani a fost posibil, iar casa-l faci treci printr-o asa mare tevatura si birocratie ca apuci sa-l nasti, vorbim de un stat care pana in 1975 nu a avut divort, abia atunci a fost aprobat (gratie miscarii feministe), vorbim de un stat fost papal, statl biserica ce acul este redus la micutul Vatican.
Legea italiana cu pricina este doar impotriva crinogenarii, de fapt nu o permite, este obligatoriu sa fie toti embrionii produsi sa fie transferati. ai voie sa ti se extraga doar 2 sau max 3 ovocite, nu se etrag mai multe....selectia numarului se face de la nivelul ovocitelor.
macar, vb ta , nu e impotriva fiv-ului.
ideea e ca italieneii nu se prea ingramadesc cu procreerea... dar asta e alt subiect, greu de inteles oricum (ma refer ca daca ar fi fost presiunea po****tiei ar fi mai mare...)
Oricum si religia asta...
merci mult, da ne prieste mult aici, bine ca am putut face si fiv aici.
te pup
si sanatate, iti doresc sa reusesti din tot sufletul!!
castelana fericita
9+
mirela2 spune:
incredibil,
castelanaN, acum doua zile am citit o povestioara pe forumul despre prematuri, cu un caz din 1989, cand la Maternitatea Giulesti s-a nascut o fetita cu mult inainte de termen, cu o greutate de vreo 750 grame, care dupa 2 zile a fost declarata moarta de catre medici, acestia spunandu-i mamei (care intreba cand va putea sa o vada) ca nu are ce sa vada, sa isi faca bagajele ca va pleca acasa si va ridica copilul de la morga. Insa cu o seara inainte de a pleca mamica din spital, a venit o femeie de serviciu si i-a spus ca in morga plange un copil, copilul fiind fetita ei ce fusese declarata moarta.
cat dezinteres si cata marsavie
de Craciun vom fi 2 in 1!
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui mirela2 incredibil, castelanaN, acum doua zile am citit o povestioara pe forumul despre prematuri, cu un caz din 1989, cand la Maternitatea Giulesti s-a nascut o fetita cu mult inainte de termen, cu o greutate de vreo 750 grame, care dupa 2 zile a fost declarata moarta de catre medici, acestia spunandu-i mamei (care intreba cand va putea sa o vada) ca nu are ce sa vada, sa isi faca bagajele ca va pleca acasa si va ridica copilul de la morga. Insa cu o seara inainte de a pleca mamica din spital, a venit o femeie de serviciu si i-a spus ca in morga plange un copil, copilul fiind fetita ei ce fusese declarata moarta. cat dezinteres si cata marsavie de Craciun vom fi 2 in 1! |
mda, exact acum am citi si eu cazul asta...
pur si simplu e fara cuvinte!
castelana fericita
9+
Sperantza_eu spune:
FIV1 - sunt in z11
Sambata fac bHCG, azi am facut un test de sarcina Barza gold - negativ.
Prin urmare, nu am asteptari mari. Oricum, am suportat destul de usor tratamentul ![]()
Oricum, mai am 3 embrionasi congelati, de 2 celule tip B.
Stiti cumva la ce perioada de timp pot face ET cu embrionii congelati?

o fi din cauza estrace-ului si a c.m.care trebuie sa apara.Miine plecam in excursie pt.citeva zile si sper sa ma linistesc.