Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mocha

nu a fost la medic pentru ca nu crede ca are rost, zice ca ea amoxiciclina si apoi vede ce face..

buna mocha,
nu stiu daca-i cea mai buna solutie.
cel putin pentru procurarea antibioticului tot trebuie reteta de la medic. cum faci?!

un infectionist trebuie sa-l vada pe prietenul tau.
nu, boala nu se ia prin sex neprotejat sau sange/secretii.

multa sanatate!

mamica de Fluturas
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Buna seara!

Din nou, din pacate, se pare ca intr-adevar de ce iti e frica nu scapi ! Am mai scris pe acest forum acum 11 luni, cand baietelul mau, care avea atunci 9 luni, a fost muscat de o capusa .. acum s-a intamplat din nou . Astazi am fost la padure, l-am incaltat cu sosete, pantofi, l-am imbracat cu pantaloni lungi cu elastic la baza, l-am dat cu lotiune anticapuse luata din Germania (e drept ca nu pe tot corpul, ci pe picioruse pana la genunchi, pe manute pana la umar, pe gat, barbie, pe spate si burtica .. am luat o saltea inalta sa doarma pe ea .. dupa cateva ore, cand i-am schimbat pampersul, am gasit o capusa pe penis, pe partea de dedesubt (deci nu cea in contact cu scutecul, ci ascunsa), habar nu am cum a putut ajunge tocmai acolo, era, practic, zona cea mai inaccesibila!!! Si totusi a ajuns! Era o nimfa, foarte mica, cam cat o gamalie maxim, am scos-o relativ usor cu unghia, dar nu ma pot opri din plans, cum s-a intamplat, din nou! Stiu ca acum sunt foarte mici sanse sa fie infectat, am gasit-o in primele 24h, era pui, am scos-o imediat .. insa nu pot fi linistita! Din cauza panicii, am uitat ca trebuie sa o pastrez si am aruncat-o cat colo . Am ajuns acasa, am pus toate lucrurile de pe noi in saci din plastic, stie cineva ce insecticid pot lua de la farmacia veterinara sa dau pe ele ca sa le putem folosi in continuare? Daca le spal la 95% moare bacteria, mor capusele care ar mai putea fi?

Uoooof, nimic nu se poate feri indeajuns!

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocha spune:

Mariaace bine ca ai aparut, din cate vad ai deschis acest subiect si stii mai multe despre boala asta.. MULTUMESC! pentru ca intradevar este prea putina informatie

intrebare: daca te tratezi, o mai ei, iar si iar de cate ori te musca o capusa?

de 7 zile face tratament cu Amoxicilina 500 mg, cate 2 de 3 ori pe zi, cu distanta intre ele de aproximativ 8 ore, mai ea si alte pastile (nu-mi amintesc care) doar dimineata si seara cu antibioticele, ca sa distruga mai usor bacteria, plus cele pentru flora si un complex de vitamine si alimentatie cu iaurt si fructe
antibioticele a gasit cine sa i le dea si fara prescriptie

dilema este cat timp face tratamentul, aici am gasit ca 6 saptamini, dar pe site-ri din afara am gasit ca 21 zile sint suficiente

se simte foarte bine, a disparut pata, dar a ramas doar gamalia mica unde a fost muscatura.. mai are uneori ameteli, greturi si amorteste, dar asta i se intimpla si inainte

se intreaba daca nu cumva mai avuse ceva inainte pentru ca starea de sanatate e mai buna ca pina la muscatura, mai umblase pe la medici acum cativa ani cu tensiune intracraniana scazuta, depresie, atacuri de panica, poate mai era ceva ce medicii nu au vazut si acum cu tratamentul acesta a distrus..
daca mai aveti ceva idei sau imi puteti spune daca tratamentul este corect sau nu.. Va rog

MULTUMESC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

am patit-o si noi.Desi stam la curte,pana acum nu am avut problema asta.Ieri la tzara,teroristul mic Alex,a bantuit peste tot,ca de obicei.Aseara la baita ,fiind si foarte obosita,nu am observat nimic,dar azi dimineata cand i-am facut un dush rapid,am observat putin mai jos de zona inghinala la piciorul stang, o capusa miica,mica,cat o gamalie de ac.Am dat cu parfum(spirt nu aveam in casa) si am fugit la magazin sa iau o acetona(citise al meu inainte cu cateva saptamani despre intepaturile de capuse si si-a amintit de acetona).Am venit,l-am dat si cu acetona,si cam intr-un minut am putut scoate capusa de tot,,nu a ramas umflat.L-am dat cu rivanol si a plecat la gradinita.Ce trebuie sa urmaresc sau ce simptome nasoale pot aparea, desi era un pui mic si nu a stat mai mult de 24h

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns june_ spune:

Buna!
Sunt ingrozita de aceasta boala mai ales ca sunt sigura ca o am si eu.
Acum o luna (la inceputul lunii mai) am gasit o capusa pe mine. S-a desprins usor, era moarta si nu avea sange. In locul respectiv s-a format o mica pata rosie asemanatoare unei piscaturi de tantar. Era duminica seara si nu m-am gandit cat de grava poate fi o muscatura de capusa. Noroc ca am gasit toate discutiile de pe forum si asa m-am hotarat sa iau antibiotice. Luni dimineata am inceput tratamentul cu doxiciclina si timp de o luna am luat 400 mg doxicilina, in doua reprize, la 12 ore (2x200mg). Dupa calculele mele,capusa nu avea cum sa ma muste mai devreme de 72 ore (in weekend fusesem la padure si acolo banuiesc ca m-a muscat)
Daca la inceputul tratamentului mai simteam dureri vagi in talpa sau contractii involuntare ale muschilor, pe parcurs a disparut orice simptom care sa-mi aminteasca de Lyme. De fapt, au mai ramas numai acele "scame" in campul vizual.
Dupa 31 de zile am intrerupt tratamentul. Aceasta e a treia zi de cand nu mai iau pastile si nu ma simt prea bine :(
Simt dureri de genunchi, contractiile muschilor si durerile in talpa au revenit plus ca ma simt foarte confuza iar dimineata ma trezesc cu picioarele amortite.
Stiu ca trebuia sa merg la medic sa-mi prescrie acesta un tratament dar m-am descurajat cand am citit ca multi doctori nici nu stiu despre aceasta boala. Va rog, nu ma certati, sunt ingrozita de boala si nu vreau sa ma sperii mai tare.
Poate si de aceea m-am hotarat sa merg sa-mi fac analizele si apoi, in functie de rezultat, sa merg la doctor. Problema ar fi ca nu stiu la cine sa merg. Eu de cativa ani stau in Iasi, medicul meu de familie este in orasul natal plus ca acum nu am timp sa merg la Bucuresti ori Tg. Mures (sunt in sesiune si in putin timp trebuie sa-mi dau disertatia).
V-as fi extrem de recunoscatoare daca mi-ati putea recomand un doctor din Iasi care se pricepe la boala Lyme. Ce analize ar trebui sa-mi fac? Eu ma gandeam la "anticorpi IgM"...
Ar trebui sa reincep sa iau antibiotice pana imi fac analizele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

inainte sa incepeti tratamente singuri fara sa consultati un medic - luati in calcul ca eu, noi, am trecut prin asta acum 3 ani!

intre timp lucrurile este posibil sa se fi schimbat - se face (oarecare) informare media despre pericolul pe care-l repezinta capusele, medicii poate au mai studiat sau iau in calcul mai atenti boli care nu erau atat de frecvente pe la noi pana acum, deci mergeti la medicul de boli infectioase inainte de a inghiti cantitati si doze mari de medicamente fara a sti pentru ce si cum sa le luati.

neadministrate cum trebuie, efectele medicamentelor (chiar daca aveti borelia sau nu) sunt la fel de periculoase ca si boala in sine.

daca chiar nu gasiti suport din partea medicilor, atunci e alta discutie si va asteptam aici.

multa sanatate tuturor

mamica de Fluturas
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns june_ spune:

Multumesc din suflet,Mariaa! Nici nu stii cat de multi ajuti prin ceea ce faci aici. E bine cand exista cineva care te poate ajuta cu un sfat si poate fi alaturi de tine (chiar si virtual) cand nu prea gasesti ajutor in jur si mai esti si ingrozita de aceasta boala.
Am sa merg sa-mi fac analizele pentru a mi se prescrie un tratament corect si sper ca daca este luata din timp, voi scapa de bacteria nenorocita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Doctorul recomanda doxicilina 100mg de 2 ori pe zi, timp de 21 de zile, iar tratamentul e cu atat mai eficace cu cat este inceput mai devreme, pe cat posibil, chiar din ziua gasirii capusei. In cazul in care rezultatul de laborator e pozitiv se poate intrerupe tratamentul dupa timpul minim de administrare al antibioticului.
Bolile transmise de capuse sunt atat de grave incat eu nu mi-as asuma riscul de a intarzia tratamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Astazi m-am testat pentru Borelioza. Peste o saptamana am rezultatele. Pe mine m-a muscat o capusa acum 12 ani, am incercat sa o scot si s-a rupt, am mai stat o vreme cu restul de capusa in piele... zona s-a inflamat si s-a inrosit, au aparut cercuri concentrice... Am mers la medicul de familie, am primit un tratament (nu-mi amintesc ce si cat). Sper din suflet sa fie bine, sa-mi iasa asta din cap...

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Am aflat rezultatul testului, acum cateva minute. Va povestesc ce a zis dr de familie de aici: am anticorpi, dar nu sunt bolnava, se pare ca am intrat in contact cu microbul, dar se poate nici sa nu fi facut boala, mi-a explicat ca un corp sanatos produce anticorpi destui ca sa poata omori microbul. (Specific faptul ca testul a fost facut aici, in Viena.) A mai zis ca, in caz de reinfectare, pot sta linistita, corpul meu va sti cum sa se apere. Eu as vrea sa vad si valorile... si daca am inca dileme, voi merge si la un infectionist.

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput