Din nou Cismigiu
Raspunsuri - Pagina 3
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Deci doar asa numai cu teoria nu sunt. Singurele lucruri la care am retineri sunt barbatii lungiti pe strada, sprijiniti de gard sau in orice alta situatie. La aia nu ma bag, ca stiu ca un om beat, indiferent cat e de beat, poate avea o forta destul de mare, iar lumea nu prea se baga sa iti sara in ajutor. |
pai de ce ai retineri...poate ca omului ii este rau...are ameteli...etc. iti este greu sa intri in vorba cu el sa vezi ce-l doare?
au mai fost subiecte aici in care se plingeau doamnele ca nu le baga nimeni in seama in cazuri de stejar extrema urgenta.
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui XIO Nu te supara, dar mie mi se pare aiurea sa spui "mingie" cand tot poporul spune minge in carti gasesti minge, s-o fi folosit mingia acum 100 de ani , o fi regionalism , habar n-am ca in viata mea n-am auzit cuvantul asta , dar suna ca naiba. |
(tot) off-topic : nu e regionalism, e varianta. Eu am auzit multa lume spunānd asa (dovada stānd DEx-ul, care a consemnat frecventa respectivei expresii si a declarat-o varianta), si chiar nu vad de ce ar trebui sa mi se para aiurea.
De sunat ca naiba, atāt "minge" cāt si "mingie" suna ca naiba, dar ce sa facem... asa se numeste pe la noi "obiectul sferic, rareori ovoidal, umplut cu aer, confectionat din cauciuc, piele, celuloid, material plastic etc."
papanash spune:
mie nu-mi place deloc in Cismigiu, adica nu-mi place sa merg cu copilul acolo, mi se pare unul dintre cele mai nesigure locuri de joaca pt copii. Topogane cu margini din tabla, rupte pe alocuri, leagane rupte, nisip ingrozitor de murdar,lacul ala fara gardulete de siguranta pentru pitici, terasa aia cu chelneri aroganti de pe vremea impuscatului...poate peste cativa ani, cand copilul o sa mearga pe role sau bicicleta o sa mai mergem , dar pana atunci nu.
Despre "educatia" mamelor si tatilor de oriunde ( adica lipsa ei), mi se pare ca suntem furnici pe langa elefanti, adica nu o sa reusim sa schimbam ceva, numai daca s-ar aplica cu sfintenie legea ( amenzi mari pt cei ce rup/strica/arunca gunoaie/scuipa) poate vom avea parte de ceva mai multa civilizatie.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
gaba-rema spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alina023
Am pe fata un mare zambet amar! Si totusi...poporul roman se identifica (,) cu oamenii descrisi acolo? Eu tot vreau sa cred ca nu! Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) |
Alina... mi se pare mie sau ...te alinti ?
Am verificat chiar si steguletul de sub nume, sa fiu sigura ca traiesti in RO .
De ce-o fi asa greu, frate, sa privesti realitatea īn fatza? Sunt foarte multi indivizi cu muuuult mai nesimtit, mai agresivi, mai inconstienti decāt cei trei din "pastila" de la marius.
Si o stim foarte bine cu totii, oricāte zāmbete amare virtuale sau fizice ne-am desena noi .
alina023 spune:
Nu Gabi, nu ma alint! Poate doar ma mint? Vad in fiecare zi exemple negative..dar refuz in continuare sa cred ca ele sunt definitorii pentru neamul meu!
Trimiteti-ma la baietii veseli! Cred ca am nevoie, nu?
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
marius spune:
Eu nu mai refuz demult. Ba mai mult mi-am promis ca am sa arat cu degetul de fiecare data cand am sa am ocazia. Mai in gluma, mai in serios. Ca sa fiu corect totusi, multe fenomene negative se schimba, incet e drept, dar... se schimba.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
iileana spune:
citat din mesajul lui alina023 Vad in fiecare zi exemple negative..dar refuz in continuare sa cred ca ele sunt definitorii pentru neamul meu! |
Uite si-un www.hotnews.ro/stiri-cultura-6074227-the-observer-despre-faust-regia-lui-silviu-purcarete-vinde-sufletul-mai-vad-acest-faust-data.htm" target="_blank">exemplu pozitiv, ca sa mai echilibram balanta :).
Acuma, alege fiecare cu cine (si daca) se identifica sau nu...
Triunghiul portocaliu *
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui alina023 Nu Gabi, nu ma alint! Poate doar ma mint? Vad in fiecare zi exemple negative..dar refuz in continuare sa cred ca ele sunt definitorii pentru neamul meu! Trimiteti-ma la baietii veseli! Cred ca am nevoie, nu? Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) |
Pai eu am zis-o mai pe ocolite, mai cu un joc de cuvinte ... dar vad ca tu o recunosti de-a dreptul, ca te minti .
...Acu', n-as zice ca sunt definitorii pt."neamul nostru". Nesimtiti sunt si īn alte parti, cu duiumul.
Io ma gāndeam la nesimtire asa, mai general.
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui OanaP Deci, eu astept totusi sa se adune masa critica de oameni care iau atitudine in Cismigiu. |
Sunt sigura ca īn fiecare parc, mai multe persoane care au avut parte de incidente dezagreabile asteapta cāte o mica "masa critica" de oameni care sa-si exprime cu civism, dar si cu determinare , dezaprobarea si sa intre īn actiune.
Ramāne doar sa vedem daca nu intram īn criza de astfel de mase critice... ca de unde sa se faca rost atātia omuleti plini de curaj si civism...
OanaP spune:
Sunt un pic dezamagita de acest site. Mai e pana la masa critica. oriunde in Bucuresti. Nici macar pe un astfel de site nu mi se pare ca s-a adunat masa critica, indiferent cat de mult s-ar dori cei inregistrati sa se considere ca facand parte din oamenii peste medie. Este doar un site unde poti gasi solutii rapide medicale, unde te poti consola usor pentru probleme usurele, dar unde:
- daca da Domnul se pot produce he-rup-isme de bunatate;
- sau unde rar-foarte rar te poate ajuta cineva cu un sfat sa devii rational daca o iei prin balarii sentimentale de unde nu mai vezi cum sa iesi.
Este bine, insa nu este nimic constant, care sa arate vreo maturitate sau ca ne indreptam cu siguranta catre un lucru permanent bun pe un alt nivel, mai sus.
Ok, deja se pare ca sunt catalogata drept persoana care pune posturi "de valoare" (vezi celalalt post legat de Cismigiu).
Deci luati ca atare ce am scris mai sus. Ca fiind "de valoare". Mie mi se pare dovada de lipsa de toleranta. Din punctul meu de vedere am facut o abatere de la medie si mi-am luat-o pe coaja.
In plus, asa pentru a ma lumina, poate cineva sa nege ca tiganii care au un anume comportament (pentru ca asta era in discutie, comportamentul - asta era SUBIECTUL!) nu au un anume fel de a se imbraca? Poate sa nege cineva ca la tara nu exista un anume fel de a se imbraca taranii? Cu ce este formularea referitoare la tigani gresita? Orice lucru, dar absolut orice lucru poate fi interpretat in doua feluri, chiar intonat in mai multe feluri. Nu cumva interpretarea este a cititorului?
Dar, oricum posturile mele sunt de 'valoare' asa ca dragi participanti in acest forum, ignorati-ma. Si chiar, va rog sa dati cu bata.